EDISION HDMI MODULATOR mini review: Μια πηγή, πολλές επιλογές

, EDISION HDMI MODULATOR mini review: Μια πηγή, πολλές επιλογές

Αναζητάτε μια προσιτή και εύκολη στη χρήστη λύση για να τροφοδοτήσετε την HDMI πηγή σας από συσκευές όπως δορυφορικό δέκτη, media player, κάμερες ή TV box σε πολλές τηλεοράσεις στο σπίτι ή την επιχείρησή σας; Ένας διαμορφωτής HDMI μπορεί να είναι η τέλεια απάντηση σε αυτό που ζητάτε. Πάμε να ανακαλύψουμε μαζί τις επιλογές που σας δίνει ο EDISION HDMI MODULATOR mini.

Ο HDMI MODULATOR mini της EDISION είναι ένας ψηφιακός, μονοκάναλος FullHD διαμορφωτής σήματος HDMI σε Επίγειο ψηφιακό σήμα DVB-T σε mini μέγεθος με εύρος συχνότητας στα κανάλια VHF 5 έως 12 & στα κανάλια UHF 21 έως 69. Βασικός σκοπός αυτής της συσκευής είναι να δέχεται ψηφιακό σήμα μέσω HDMI για παράδειγμα από ένα δέκτη δορυφορικής τηλεόρασης, κάμερες ή TV box να το μετατρέπει σε επίγειο ψηφιακό σήμα DVB-T MPEG4 και να το μεταδίδει εύκολα σε πολλές τηλεοράσεις με ψηφιακό δέκτη MPEG4 χωρίς να χάσει την ποιότητα εικόνας από την πηγή HDMI!

, EDISION HDMI MODULATOR mini review: Μια πηγή, πολλές επιλογές

Ο EDISION HDMI MODULATOR mini κάνει αυτή την μετατροπή σήματος με κορυφαία ποιότητα και αποδίδει άψογη ευκρινή και ζωντανή εικόνα Full HD, συνήθως πολύ καλύτερη από ότι παίρνετε από τα τηλεοπτικά κανάλια. Με αυτή τη λύση αξιοποιείτε την υφιστάμενη καλωδίωση κεραίας από όπου οι τηλεοράσεις σας δέχονται τηλεοπτικό σήμα και μέσω αυτής μπορείτε να μεταδώσετε ψηφιακό σήμα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε καμία αλλαγή η νέα εγκατάσταση. Απλώς θεωρήστε την πηγή HDMI σας ως ένα επιπλέον, κανονικό τηλεοπτικό επίγειο ψηφιακό κανάλι!

Για παράδειγμα μπορεί να τοποθετηθεί κεντρικά σε μια πολυκατοικία και οι όλοι οι ένοικοι αυτής να παρακολουθούν στην τηλεόρασή τους το σήμα της κάμερας ασφάλειας που καταγράφει τους κοινοχρήστους χώρους π.χ. το πάρκινγκ ή την πιλοτή. Ή σε ένα επαγγελματικό χώρο όπως κομμωτήρια ή sports café να αναπαράγεται σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις ένα συγκεκριμένο δορυφορικό κανάλι π.χ. μόδας ή αθλητικό. Αλλά και στο σπίτι μας, με αυτό τον τρόπο μπορούμε εύκολα και γρήγορα να μοιράσουμε το σήμα από τον δορυφορικό μας δέκτη ή οποιαδήποτε άλλη πηγή HDMI σε όλα τα δωμάτια που έχουν τηλεόραση.

, EDISION HDMI MODULATOR mini review: Μια πηγή, πολλές επιλογές

Απλά συνδέστε το καλώδιο HDMI από τη συσκευή της οποίας το σήμα θέλετε να μεταφέρετε – έως FullHD 1080p 30fps – στον EDISION HDMI MODULATOR mini και με ένα καλώδιο RF από την έξοδο του HDMI MODULATOR στον ενισχυτή σήματος ή απευθείας στην είσοδο κεραίας της τηλεόρασης.

Αναζητήστε το σχετικό κανάλι στην τηλεόραση και αυτό ήταν όλο. Μέσα από την οθόνη LED τεσσάρων ψηφίων και τα 4 πλήκτρα για τον έλεγχο του μενού αποκτάτε τον πλήρη έλεγχο για την εγκατάσταση. Μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε το κανάλι εξόδου RF του HDMI MODULATOR. Δεν σας κρύβω βέβαια ότι μπορεί να μην χρειαστεί να ασχοληθείτε καθόλου. Τόσο εύκολη είναι η εγκατάσταση και η ρύθμιση.

, EDISION HDMI MODULATOR mini review: Μια πηγή, πολλές επιλογές

Η υποδοχή USB 2.0 προσφέρεται για μελλοντική αναβάθμιση λογισμικού, για να αλλάξετε το όνομα του Καναλιού RF που παράγει το HDMI Modulator στην έξοδο του ή για να κάνετε import / export ρυθμίσεις από συσκευή σε συσκευή.

Το EDISION HDMI MODULATOR mini είναι ιδανικό για ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, εμπορικά καταστήματα, καφέ μπαρ, sports café, καταστήματα ΟΠΑΠ, γραφεία εταιρειών, επαγγελματικούς χώρους και φυσικά για το σπίτι! Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να συνδέσετε και περισσότερα από 1 HDMI Modulator mini στην σειρά στην ίδια εγκατάσταση, καλύτερα όμως να συμβουλευτείτε τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό της περιοχή σας.

Καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και έρχεται με εγγύηση 2 έτη. Στη συσκευασία θα βρείτε εγχειρίδιο χρήσης στα ελληνικά, εξωτερικό τροφοδοτικό και βίδες στήριξης για τον τοίχο. Με τιμή λιανικής 99,99 ευρώ το HDMI MODULATOR mini της EDISION, δεν έχει ανταγωνισμό!

, EDISION HDMI MODULATOR mini review: Μια πηγή, πολλές επιλογές

EDISION HDMI MODULATOR mini

ΕΙΣΟΔΟΣ σήματος: HDMI
ΕΞΟΔΟΣ σήματος: Επίγειο ψηφιακό DVB-T, MPEG4
Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής: από 99,90 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos2021

Tη ΝΟVA μπορώ να την μοιράσω και στις υπόλοιπες τηλεοράσεις του σπιτιού με αυτό το hdmi modulator ?

nikos2021

Κώστα, συγνώμη που συνεχίζω να έχω μία απορία… με τον αποκωδικοποιητή στο σαλόνι έχω κοντά το modulator και τραβάω το σήμα με ένα απλό hdmi το οποίο το συνδέω στο hdmi in του modulator – μέχρι εδώ καλά – όταν όμως η τηλεόραση στην οποία θέλω να στείλω το σήμα της NOVA είναι κάπου 5-6 μέτρα μακρυά στο υπνοδωμάτιο, πως συνδέω το RF καλώδιο και με ποια τηλεόραση? Αυτή του σαλονιού ή του υπνοδωματίου (με τεράστιο καλώδιο 6 μέτρων) ?

Έχω κεντρική κεραία και υποδοχή δίπλα στις TVs του σπιτιού.

Μήπως χρειάζεται κάποιο splitter στο οποίο θα κουμπώσει το RF out του modulator και το καλώδιο της κεραίας της TV του σαλονίου, ώστε να το “δει” η εγκατάσταση και να βρει το σήμα και η TV του υπνοδωματίου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.

Manos Stef

Νίκο εσύ λογικά έχεις μια σύνδεση RF (κεραίας) στον τοίχο και θα χρειαστείς το modulator με δύο RF εισαγωγή εξαγωγή η απλά ένα hdmi splitter. Ψάξε το λίγο στο YouTube είναι εύκολο.

Last edited 3 years πριν by Manos Stef
nikos2021

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Σίγουρα θα το δοκιμάσω !!!

Nikos

Δεν θέλω να το συνδέσω σε δυκτυο κεραίας.Αυτο που θέλω να κάνω είναι να το συνδέσω κατευθείαν με την τηλεόραση στη υποδοχή που έχει για να δέχεται το καλώδιο της κεραίας

Δημητρης

Ωραια θα ηταν να υπηρχαν περισσοτερες τετοιες παρουσιασεις πραγματων που λυνουν προβληματα. Μπουχτισαμε καθε μερα παντου να ασχολουνται μονο με κινητα

Last edited 3 years πριν by Δημητρης
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ

Αγαπητέ κύριε Βλαχάκη σε χαιρετώ.
Πρόκειται για νέα αγορά EDISION HDMI MODULATOR MINI DVB-T.
Αυτό εργάστηκε δύο ημέρες και σταμάτησε να δείχνει εικόνα η κάθε TV από το ορισμένο κανάλι 36 του modulator.
Ίδια κατάσταση υπάρχει και όταν το MODULATOR είναι συνδεδεμένο μόνο με μία TV.
Η ανίχνευση στην TV δείχνει καλό σήμα (full signal bar) στο κανάλι 36 αλλά όμως έχουμε απουσία εικόνας.
Παρακαλώ τι πρέπει να κάνω ώστε να επιστρέψει η εικόνα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Nikos

Θέλω να σας ρωτήσω κάτι.Υπαρχει κάποιος τρόπος να το συνδέσω με την τηλεόραση?Η τηλεόραση έχει κανονικό καλώδιο κεραίας .Πως θα μετατρέψω το rf out σε καλώδιο κεραίας? Υπάρχει κάποιο ειδικό splitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.