HTC Tattoo με ελληνικό Android, Βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το HTC Tattoο, το μικρό με ελληνικό λειτουργικό σύστημα Android. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι ίδια με το HTC Touch2 μόνο που το δεύτερο φοράει Windows Mobile 6.5.

Το Tattoo έρχεται με το TouchSense UI που γνωρίσαμε στο HTC Hero

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys, το HTC Touch2 και το HTC Tattoo έχουν την ίδια τιμή, 309 ευρώ.

Επεξεργάστηκε την 30 Μαρτίου 2011 2:45

Σχόλια

  • Συμφωνώ, δεν είναι εντυπωσιακό κάτι μου κάνει, αλλά δεν είναι και άσχημο.
    Είναι και μικρή η οθόνη, δενμπορούσε να αφήσει ένα τεράστιο κενό κάνοντας πιο μικρό το στρογγυλό pad.
    Είναι όμως εντυπωσιακό πως με 300 ευρώπουλα παίρνεις ένα ελληνικό Android κινητό.

  • Υπαρχει περιπτωση με τετοια τιμη να βγει με Android κατι σαν το HTC Touch2 αλλα με Android

  • @Peirates, Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys, το HTC Touch2 και το HTC Tattoo έχουν την ίδια τιμή, 309 ευρώ.

    @haris, Δεν υπάρχει επίσηση ενημέρωση και δεν μπορώ να υπολογίσω, αν δεν έχεις επιδότηση μπορείς να το φέρεις από το Expansys 475 ευρώ.

  • Όπου να 'ναι, αφού μου το έστειλε η ελληνική αντιπροσωπεία για δοκιμή, φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να το ρίξουν στην αγορά.

  • Αρκετα καλο, οπως και το Touch2. Αν θες παντα ενα budget κινητακι με android/WM. Εγω παντως πηρα το Magic, του εβαλα την ROM του Hero, και το κινητο φυσαει...

  • Πολύ ωραίο κινητό. Εγώ θα ήθελα να μάθω πόσες επιλογές στυλ πληκτρολογίου έχεις , για τα μηνύματά.. Δηλαδή όπως Ηtc Touch Diamoind k Nokia 5800 ...

  • Full QWERTY σε landscape, και σε portrait το κλασικό όπως στα κλασικά πληκτρολόγια κινητών.

  • Ένα στοιχείο που δεν βλέπω ποτέ στις παρουσιάσεις είναι το sar rate. Για το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι 0.76W/kg (Κεφάλι) & 1.44W/kg (Σώμα) στα 1900 MHz. Ο δείκτης είναι αρκετά μικρότερος σε σχέση με το HTC Magic αλλά δεν παύει να είναι αρκετά υψηλός για τα δικά μου δεδομένα.
    Τον τελευταίο καιρό ψάχνω να βρω ένα τηλέφωνο κατηγορίας smartphone με χαμηλό δείκτη sar αλλά το μόνο που διαπιστώνω, κάθε φορά που ανακοινώνεται ένα νέο, είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν. Οι κατασκευάστριες εταιρίες βγάζουν συσκευές οι οποίες είτε διαθέτουν δείκτη sar οριακά κάτω από τα επιτρεπτά όρια είτε απλά είναι υψηλότερος από αυτές που κυκλοφορούσαν πριν από χρόνια.
    Προσωπική μου απόψη είναι ότι ο δείκτης sar θα πρέπει να αποτελεί βασικό κριτήριο αγοράς τηλεφώνου και κατά συνέπεια απαραίτητο να αναφέρεται στις παρουσιάσεις.

  • vd, είναι πολύ σημαντικό το SAR, αν και δεν ενδιαφέρει μεγάλο μέρος των χρηστών, ίσως από μη επαρκή πληροφόρηση.
    Από εδώ και πέρα θα το αναφέρουμε και εμείς εδώ στο Techblog, αλλά μην ξεχνάς ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα μοντέλα που δοκιμάζουμε έρχονται χωρίς κουτί, άρα και χωρίς manual για να βρούμε το SAR. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα προσπαθώ να το βρίσκω και θα το αναφέρω.
    Ευχαριστούμε για την επισήμανση.

  • "δεν ενδιαφέρει μεγάλο μέρος των χρηστών, ίσως από μη επαρκή πληροφόρηση"
    Συμφωνώ μαζί σου. Γι' αυτό πιστεύω ότι εάν και εφόσον οι χρήστες αυτοί ενημερώνονται σχετικά με τον δείκτη SAR των συσκευών από blogs σαν και το Techblog, στα οποία υπάρχει μία πιο προσωπική επαφή (αν μπορώ να το θέσω έτσι), θα ενδιαφερθούν περισσότερο στο μέλλον για να μάθουν τι είναι αυτό το πράγμα. Έτσι ελπίζω κάποια στιγμή να αποτελέσει και ένα μέσο πίεσης προς τις κατασκευάστριες εταιρίες ώστε να αντιστραφεί η τάση που παρατηρώ τον τελευταίο καιρό και να βγάζουν στην αγορά συσκευές με διαρκώς χαμηλότερο δείκτη. Σημείωσε ότι οι εταιρίες υποχρεούνται να αναφέρουν στα websites τους τα επίπεδα SAR που υποβάλλονται προς έγκριση.
    Καλή συνέχεια.

  • Για άτομα που δεν απαιτούν τρελές δυνατότητες στο κινήτό τους ειναι αρκέτα όμορφο και εύκολο...για εμένα ας πούμε είναι πού ενδιαφέρον!!Αυτό που ήθελα να ρωτήσω επειδή δεν εχω εξοικήωση είναι τι γίνεται με το ιντερνετ!!Εννοώ τι προγραμμα πρέπει να κάνει κανείς για να μπορεί να χρησιμοποεί ιντερnεt στο κινητό χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις??Η χρήση που κάνω εγώ είναι αποκλειστικά σχεδον για facebook...(με το κλασσικό cosmote my view ) και δεν χρεώθηκα ποτέ παραπάνω από το πάσο...τη μόνη φορά που μπήκα λίγο youtube και ανοιξα πλήρως τη facebook σελίδα καλύτερα να μη σας πω τι πλήρωσα...:)))τι πρέπει να κάνω όμως για να μπορώ να έχω όμως πλήρη προσβαση στο ιντερνετ, καιρό, twitter κτλ???
    συγνώμη που ρωτάω στο συγκεκριμένο τόπικ άλλα πραγματικά θέλω να πάρω αυτό το κινητακι και να μπορώ να το χρησιμοποιήσω με όλες του τις δυνατότητες!!!
    Ευχαριστώ!!

  • Εύη, σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις σχετικά με τη χρήση που κάνεις/ θα ήθελες να κάνεις, πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις 250ΜΒ-500ΜΒ το μήνα. Εγώ έχω 1GB, κάνω γερή χρήση στο iPhone, email, browsing, twitter, facebook όλα και δεν ξεπερνάω τα 600-700 ΜΒ το μήνα.
    Νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να αλλάξεις πρόγραμμα, απλά προσθέτεις επιπλέον ένα πακέτο με όγκο δεδομένων για ίντερνετ.

  • Ρε παιδιά αυτό το κινητάκι είναι φοβερό απο όσα έχω διαβάσει στο internet,αλλά η ace hellas απ'οτι έμαθα δεν θα το εισάγει..Σε κάποια καταστήματα στο skroutz κυκλοφορεί όμως ξέρεται τι γίνεται εκεί με την εγγύηση,γιατί φαντάζομαι θα είναι παράλληλη εισαγωγή..

    • Θα κυκλοφορήσει κανονικά στη χώρα μας.
      Δεν ξέρω αν θα είναι από Ace-Hellas, αλλά να σε πληροφορήσω ότι έχει δημιουργηθεί γραφείο HTC στην Ελλάδα.
      Και φαντάζομαι ότι θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας απ' ότι μας έχει συνηθίσει η Ace-Hellas.

  • Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Ξέρεις περίπου ημερομηνία κυκλοφορίας? Το site της htc γράφει για Οκτώμβριο αλλά δεν το βλέπω ακόμα στα καταστήματα κινητής..

  • Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία για Ελλάδα. Προσωπικά πιστεύω ότι έρχεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πάντως πριν από τα Χριστούγεννα.

  • Ελληνικό μενού και ελληνικό πληκτρολόγιο είχε από την μάνα του το κομμάτι που δοκίμασα.

  • Μίλησα πριν 10 μέρες με κάποια από την HTC Ελλάδας και μου είπαν πως η μέχρι τώρα ενημέρωση είναι πως δεν θα κυκλοφορήσει επίσημα από τις ελληνικές εταιρίες κινητής. Έτσι και προχώρησα στην αγορά του από το VNP shop στα 330Ε. Το κινητό είναι πολύ καλό για τα λεφτά του και είμαι αρκετά ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες του λειτουργικού (είναι η πρώτη συσκευή smartphone που έχω στα χέρια μου).

    Το μόνο άσχημο είναι ότι λίγες μέρες μετά την αγορά μου από το VNP η τιμή του έπεσε δραματικά και πλέον σήμερα έχει 285Ε !!!

  • Ναι έχει... με το που ανοίγεις για πρώτη φορά την συσκευή με την κάρτα SIM μέσα, αναγνωρίζει πως βρίσκεσαι Ελλάδα και αμέσως όλα στο μενού και το πληκτρολόγιο είναι σε ελληνικά. Στις ρυθμίσεις όμως του λογισμικού, μπορείς να αλλάξεις γλώσσα αλλά στην λίστα αυτή δεν υπάρχουν τα ελληνικά (υπάρχουν μόνο τα αγγλικά, γαλλικά ιταλικά και ισπανικά). Έτσι όταν επέλεξα τα Αγγλικά, τότε για εμφανίσω ξανά τα ελληνικά έπρεπε να κάνω reset την συσκευή (χάνοντας ότι ρυθμίσεις και applications είχα βάλει μέχρι τότε) για να ξαναδεί από την SIM την πληροφορία για τα ελληνικά στο επόμενο reboot.
    Ψάχνοντας όμως στο android market είδα το MoreLocale 2

    https://www.androlib.com/android.application.jp-co-c_lis-ccl-morelocale-qnpC.aspx

    το οποίο εγκατέστησα και στο οποίο υπάρχει και η ελληνική γλώσσα ως επιλογή. ;ο)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.