Motorola Defy βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Motorola Defy (προφέρεται ντιφάϊ) το smartphone που αντέχει στο νερό και τις κακουχίες. Έρχεται με οθόνη αφής 3,7 ιντσών και λειτουργικό σύστημα Android 2.1. Το βουτάμε στο νερό και βλέπουμε βίντεο υποβρύχια! Δείτε το hands-on.

Αυτή τη στιγμή το φέρνει μόνο η Cosmote με 399 ευρώ αλλά κάντε υπομονή γιατι προς το τέλος του μήνα “σπαέι” η αποκλειστικότητα και πιστεύω θα το δούμε και στην WIND.

Προσοχή: Το κινητό δεν είναι αδιάβροχο, αυτό αναφέρεται ρητά και στο εγχειρίδιο χρήσης που περιλαμβάνεται στην συσκευασία. Η δοκιμή με το νερό έγινε με δική μας ευθύνη και δεν τη συνιστούμε σε κανέναν.









Motorola Defy
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.1 (αναβαθμίσιμο σε 2.2)
Οθόνη: αφής 3.7 ίντσες, 480×854 pixels, capacitive, multi-touch, 16 εκ. χρώματα
Επεξεργαστής: 800MHz
Μνήμη RAM: 512MB
Κάμερα: 5 Megapixel
Wi-Fi b/g/n, DLNA, GPS, Bluetooth, Radio FM
Μπαταρία: 1500mAh
Διαστάσεις: 107x59x13.4 χλστ.
Βάρος: 118 γρ.

Επεξεργάστηκε την 3 Ιανουαρίου 2011 23:59

Σχόλια

  • Πολυ ενδιαφερον review. Δεν πιανει η αφη κατω απο το νερο λογο της capacitive οθονης. Επειδη οι capacitive οθονες λειτουργουν με τον ηλεκτρισμο που παραγεται απο το σωμα μας και συγκεκριμενα απο το δαχτυλο μας οταν αγκιζουμε την οθονη, μεσα στο νερο αυτος ο ηλεκτρισμος παει περιπατο. Αν ηταν resistive θα δουλευε

  • Πονηρουλη!! milestone OC αν το συνδιασεις με το z4root θα φτασεις στα 1,2 Ghz!!
    Ειναι πολυ power το κινητο λεμε!!!

  • Και πραγματικό smartphone πολυεργαλείο, φήμες λένε ότι ψήνει παϊδάκια σε 4 λεπτά (''SAR US 1.52 W/kg (head) 1.53 W/kg (body) '' gsmarena.com).

  • @Vangelis
    Στο βιβλιαρακι που συνοδευει το τηλεφωνο γραφει 1.18 (στο αυτί) και 0.58 (στο σωμα).
    To iphone 4 που το εχετε σαν θεο μερικοι εχει 1.17W/kg.

  • Για τα πρακτικά και μόνο, οι capasitive οθόνες δεν λειτουργούν αν πεσει νερό πάνω τους,πόσο μάλλον μέσα στο νερό.
    Σχετική προειδοποίηση υπάρχει και στο manual του galaxy tab. Όχι ότι χαλάνε, αλλά δεν λειτουργούν βρεγμένες.
    Σχετικά με το τηλέφωνο, μπράβο στη μοτορόλα. Πάντα με έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, ανταγωνίζεται τους κορεάτες και τους λοιπούς ασιάτες στα ίσα.

  • Πολύ καλό review!
    H φύση της capasitive τεχνολογίας είναι τέτοια που δεν μπορεί να χρησιμοποιειθεί κάτω από το νερό...Οι capasitive οθόνες "αισθάνονται" το ηλεκτρικό πεδίο των δαχτύλων μας (για αυτό δεν χρειάζονται πίεση όπως οι resistive) και μέσα στο νερό το ηλεκτρικό πεδίο εξασθαινεί και για αυτό το κινητό δεν νιώθει τίποτα...
    Ερώτηση...είπες οτί είχες πρόβλημα με το τοπικό δίκτυο...δεν μπορούσες να συνδεθείς μόνο από το κινητό ή καμία συσκευή δεν μπορούσε να συνδεθεί;
    Γιατί έχει ακουστεί οτί το defy έχει ένα θεματάκι με το wifi και για να λυθεί θα πρέπει να αλλάξεις channel στο router σου...
    Πέρα από αυτό για να τρέξει το milestone OC χρειάζεται root η συσκευή...

    • Ναι σε ότι αφορά τη λειτουργία της οθόνης κάτω από το νερό το απαντήσαμε :)
      Σήμερα είχα θέμα με όλες τις συσκευές μου. Βασικά αυτό που εννούσα είναι ότι σήμερα σερνόταν το ίντερνετ λόγο προβλήματος. Γιαυτό και δεν ετοίμασα σήμερα το βίντεο με το HD7. Αν θέλει συγκεκριμένα channels ή τύπο κλειδώματος (WEP ή WPA2) δεν το ξέρω, μου έχει τύχει πάντως σε άλλες συσκευές να θέλει αλλαγή ;)

  • Οταν ξεκινας τα βιντ αγχωνομαι καπως. Οταν λες Techblog.gr κραταμε στα χέρια μας.......

    μπαινεις δυνατα και με τρομαζεις :P

  • Σ'ευχαριστούμε φίλε. Πολλή καλή η παρουσίαση. Είδα πράγματα που σ'ένα κατάστημα δεν θα είχα την ευκαιρία. Εξαιρετικό κινητό. Από την αρχή το θεωρούσα ως αξιόλογο και τώρα μου το επιβεβαίωσες. Η χαμηλή ανάλυση του βίντεο θεωρώ, ότι αντισταθμίζεται από άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία συμβάλουν κατά πολύ στη λειτουργικότητα του τηλεφώνου και προσωπικά θα το ανεχόμουν.Το SAR του είναι ανεκτό. Περιμένω σχόλια για την αυτονομία της μπαταρίας, αν και όποτε έχεις την ευκαιρία. Thank you and happy new year!

  • @demis
    To εχω το κινητο και απο μπαταριa ειναι πολυ καλο (για smartphone).

    Μιλώντας με νουμερα
    19ωρες πέρασαν που το έβγαλα απο φορτιστή
    1ωρα 27λεπτα ομιλία
    3 ώρες wifi
    και αρκετά sms
    εχω 40% μπαταριa ακόμη.

    Ακομη, στις ρυθμίσεις του κινητου υπαρχει η διαχείριση μπαταρίας, απο εκει μπορείς να επιλέξεις προφίλ battery saver, smart ή performance.

  • Πολύ καλά χαρακτηριστικά, μοναδικός “παίκτης” στην κατηγορία του ΑΛΛΑ έχει δει κανείς την τιμή του SAR; https://goo.gl/jGzD4
    Είναι στο (αρνητικό) top 20 των συσκευών με τιμή 1.52 !!!!
    (https://reviews.cnet.com/2300-6454_7-10002813-16.html?s=0&o=10002813).
    Προσοχή! “Ψήνει” και καφέ.
    Αν λοιπόν θέλουμε μια συσκευή που κάνει όλα τα καλά που αναφέρονται, καθώς και αυτό το στοιχείο που περιέργως πως αποκρύπτετε (SAR = ψηστήρι), τότε αυτή είναι Η ΣΥΣΚΕΥΗ. Καλούς καφέδες ...

  • Nicholas Chatzigeorgiou, Διαβάζω στο βιβλιαράκι που συνοδεύει το κινητό που διατίθεται στην Ελληνική αγορά ότι η ανώτερη τιμή SAR κατά τη δοκιμή κοντά στο αυτί είναι 1,2 W/kg (με ανώτερη τιμή τα 2 W/kg) και στο σώμα 0,58 W/kg, δες εδώ τη φωτογραφία που τράβηξα https://goo.gl/noLnK

    Άρα μάλλον frappe θα τον πιει όποιος το αγοράσει :D

  • πολυ ωραια το παρουσιασες!! σου εχω μια ερωτηση!! ειμαι αναμεσα σε αυτο στο galaxy s !! εσυ ποιο θα επελεγες?? ευχαριστω!!

  • Απέχουν τα δύο κινητά και σε τιμή και σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Πιο ισχυρό είναι το Galaxy S.

  • 399 κοστίζει και το Nokia N8, οπότε μετά επιλέγεις μεταξύ Symbian και Android. Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Ίσως το να πας στο Nokia Ν8 ;)

  • επειδη εχω ηδη nokia με symbian 2 και εχω πραγματικα καει δεν το σκεφτομαι καν!!!κολλαει περισσοτερο και απο τιν ψαροκολλα :p δεν μπορω ουτε τηλ να παρω και ψαχνω αμεση αντικατασταση!!!ευχαριστω για την προταση σου αλλα εχω γινει μεγαλος fun του android μονο και μονο επειδη ειναι linux based λογισμικο!!! σορρυ αν σε πριζω αλλα ποιο αλλο android σε αυτη την κατηγορια θα επαιρνες?
    yg.εχω ψηθει για το defy

  • με προβληματισες τωρα! πολυ μαλιστα! θα ηθελα κατι πιο καινουριο για αυτο! αλλα απο τα συμφραζομενα καταλαβαινω οτι δεν ειναι value for money to defy!! thanks man!!! συνεχισε ετσι!!

  • πολυ ωραιο το Defy αν και δεν του το ειχα! Και πολυ καλη δουλεια για αλλη μια φορα με το βιντεο. Θα αλλαζα το wildfire μου για αυτο αλλα μαλλον θα περιμενω το lg optimus το διπυρηνο.

    • E ναι, είναι λίγο παχουλό λόγω της κατασκευή του για να αντέχει σε σκόνη και νερό.

  • Από τις φωτγραφίες φαίνεται πολύ πιο χοντρό από ότι είναι στην πραγματικότητα να ξέρεις...αν το δεις από κοντά θα καταλάβεις...

  • Τότε κατάλαβα περίπου πόσο χοντρό είναι. Είναι ίδια περίπτωση με το X10 mini, φαίνεται θεόχοντρο στις φωτογραφίες αλλά είναι μια χαρά στην πραγματικότητα.

  • γεια σας παιδια!εχω παρει το defy, με καρτοκινητη ομως και μου βγαζει συνεχεια συνδεση 3G τελειωνοντάς μου ετσι τη καρτα!!!!!!!!!ξερετε πως να το βγαλω???????????

  • Θα πας ρυθμίσεις->Ασύρματο και δίκτυα->δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, και θα σβήσεις ότι ρυθμίσεις έχει στο Ονόματα σημείων πρόσβασης. Αν δεν σβήνουν, σβήσε τις ρυθμίσεις που έχουν μέσα.

  • ευχαριστω φιλε!βασικα επειδη το φοβηθηκα να διαγραπσω ολα τα σημεια,ηταν δικτυα της καρτοηινητης οχι για αλλο λογο,αλλαξα το MCC και το MNC στο σημειο προσβασης που ειχε απο τις εργοστασιακες ρυθμισεις και το 3G εξαφανιστηκε,ελπιζω να μην εκανα καμια βλακεια!(εχω κρατησει ομως τα αρχικα)

  • γεια σας παιδια....!εγω παλι εχω το εξης προβλημα τωρα....εχω το wildfire και επειδη μου την εχει βιδωσει επειδη ψιλοκολλαει, θελω να το αλλαξω και δν ξερω σε ποιο να παω, defy, legend..?? κατι αλλο? εχετε να προτεινετε τπτ???

  • Σχετικα με το τελευταίο σχόλιο, επιδή το έχω το Defy η αλήθεια είναι οτι μου έχει σπάσει τα νεύρα γιατί έχει αρκετό lag (ακόμα και με το launcher pro) και πολλές φορές οι εφαρμογές σταματούν να αποκρίνονται και μετά απο πολύ υπομονή (και πολά πατήματα του home και του back). Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το κινητό απλά έχει αρκετό lag και κολήματα. Λογικά μεγάλο ρόλο παίζει το οτι έχω γαλλική έκδοση η οποία έχει motoblur. Ρώτησα στην Motorola αν γίνεται να μου περάσουν την ελληνική έκδοση, η οποία δεν έχει motoblur :-D, και μου απάντησαν θετικά.

  • Καλησπέρα κι από μένα.
    το ηχείο του είναι δυνατό;
    μπορεί κάποιος να συγκρίνει την ένταση με το desire ή το desire hd?
    υπάρχει κάποιο λαμπάκι που να μας ειδοποιεί για τις αναπάντητες κλήσεις ή για τα sms που λαμβάνουμε;

  • cVlachakis, Διαβάζω στο βιβλιαράκι που συνοδεύει το κινητό που διατίθεται στην Αμερικανική αγορά ότι η ανώτερη τιμή SAR κατά τη δοκιμή κοντά στο αυτί είναι 1,59 W/kg (με ανώτερη τιμή τα 1,6 W/kg) και στο σώμα 1,53 W/kg, δες εδώ το επίσημο site (σελίδα 8) :

    https://www.motorola.com/staticfiles/Support/US-EN/Mobile%20Phones/DEFY_with_MOTOBLUR/US-EN/Documents/Static_files/DEFY_LG_US_TMO_68014489001A.pdf

    Χαμένοι στην μετάφραση . . . για μια ακόμη φορά εμείς οι Ελληνες, ίσως;

  • Καλησπέρα παιδιά.
    Μου φαίνεται πολυ ενδιαφέρον το κινητό απλά έχω ακούσει ότι έχει παρουσιάσει κάποια προβλήματα στο ακουστικό και οτι δεν ακους αυτόν που σε καλεί παρα μόνο σε μεγάφωνο.
    Εχετε ακούσει κατι σχετικά με αυτό???
    Επίσης,ανάμεσα στο defy και το legend ποιό θα διαλέγατε???

  • Ίσως σε κάποιες παρτίδες να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα. Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι.
    Σε κάθε περίπτωση εγγύηση υπάρχει

    Κατά την άποψή μου, το κινητό είναι ένα κλίκ πάνω από το απλό desire, λόγω δυνατότερου επεξεργαστή cortex Α8 (αν και χρονισμένος μόνο στα 800) , χώρια βέβαια οι "εκτός δρόμου" δυνατότητές του.

  • ρε παιδια οι τιμες αυτες sar λογικα ποικιλουν αναλογα με τα δικτυα στην καθε χωρα!! κανω λαθος?

  • καλησπερα θελω να μου πειτε ποια η διαφορα του κινητου οταν στα χαρακτηριστικα γραφει GR. εχει ελληνικο μενου? αλλιως εχει περασμενο μονο το αγγλικο? αν ναι,αυτο σημαινει οτι δεν μπορουμε να γραψουμε με ελληνικους χαρακτηρες?
    και κατι ακομη,ενας φιλος πιο πανω ειπε οτι εχει το motoblur που επιβαρυνει το κινητο. για αγορα απο ελλαδα αυτο ισχυει?

    • Όλα έχουν το Motoblur UI (user interface) επίσης και ελληνικό μενού. Και πληκτρολόγιο πρέπει να έχει ακόμα και αν το αγοράσεις από το εξωτερικό αλλά δεν είμαι σίγουρος. Να ρωτήσεις από εκεί που σκέφτεσαι να το αγοράσεις.

  • με το sar τι γινεται τελικα?? με προβληματιζει πολυ στην αγορα του!! κωστα τι γνωμη εχεις??

    • Όσα κινητά κυκλοφορούν στην Ευρώπη και ιδιαίτερα αυτά των γνωστών εταιρειών, βρίσκονται κάτω από το ανώτατω όριο SAR. Εγώ προσωπικά δεν επιλέγω κινητό με βάση το SAR ούτε γνωρίζω ποια είναι μια καλή τιμή για SAR. Αποφάσισε μόνος σου.

  • αν το ειχα αγορασει θα μπορουσα να το πηγαινα στο τμημα φυσικης στον τομεα πυρηνικης ενεργειας και να το μετρουσαμε με ακριβεια χιλιοστου σε ενα μηχανημα που μετραει μυρηνικες ενεργειες και κατι αλλα που δεν καταλαβα ποτε

  • επειδη ειμαι μεταξυ του defy kai tou desire μπορει καποιος να μου λυσει τις εξης αποριες.
    1) το defy ειναι στα 800mhz και παιρνει μεχρι την εκδοση 2.2
    2) το desire ειναι στα 1ghz με περισοτερη μνημη ram, και θα παρει την εκδοση μεχρι την 2.3.
    οι αποριες μου ειναι οι εξης.
    στο defy επειδη ειναι στα 800 οταν μπει η εκδοση 2.2 θα την σηκωνει επάξια σαν το desire ή θα ταλαιπωρειτε λιγο?
    καλυτερη οθονη πιο εχει?
    γενικως εχω μπερδευτει λιγο γτ η διαφορα στην τιμη ειναι στα 30ε.
    εσυ Vlachaki που τα εχεις δει και τα δυο πιο σου εκατσε πιο καλα?

  • τελικα ρε παιδια ξερει κανενας ποτε σταματαει η αποκλειστικοτητα απο cosmote γιατι στο τελος με βλεπω να χανω την επιδοτιση απο wind

  • george, κάνε καμια ερώτηση στη WIND. Ακόμα δεν έχω ακούσει κάτι, αλλά όπως αναφέρω και στο άρθρο ξέρω/ήξερα ότι για 20 μέρες θα το είχε η Cosmote και μετά θα το πάρουν και άλλοι.

  • thanks φιλε ειχα ρωτησει αλλα δεν ηξεραν κατι,anyway θα περιμενω μεχρι την Παρασκευη και αν δεν το φερουν,παμε για αλλο

  • Μεταξύ των δύο, επιλέγω HTC Desire με 1GHz, Android 2.2, HTCSense UI (user interface) και οθόνη τεχνολογίας AMOLED.

  • στα widget αν βαλω το facebook ή το twitter θα μου κανει ενημερωσεις αυτοματα και θα μπορω να τις βλεπω? δεν ξερω αν καταλαβατε τι θελω να πω..

  • thnks guys.. τελικα μαλλον προς το defy κλινω και οχι στο desire.. ειναι 50ε φτηνοτερο και πιο ανθεκτικο,γτ εμενα που μεφτουν ολο απο τα χερια τα κιντα.. ελπιζω να μην το μετανιωσω και να μην τρωεει τιποτα κολληματα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.