Nokia 3310 και Nokia 3410: Retro hands-on video από το Techblog

Nokia 3310 retro hands-on, Nokia 3310 και Nokia 3410: Retro hands-on video από το Techblog

Το επικότερο όλων των κινητών τηλεφώνων, το Nokia 3310 μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του Nokia 3410 παρουσιάζονται σε ένα retro hands-on video που θα σας κάνει να δακρύσετε.

Παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2000 και έχει πουλήσει 126 εκ. τεμάχια παγκοσμίως, κυρίες και κύριοι αυτό είναι το Nokia 3310 με μονόχρωμη οθόνη 5 γραμμών ανάλυσης 84×84 pixel, 17 γλώσσες μενού, 11 γλώσσες με αυτόματη διόρθωση T9, 4 προεγκατεστημένα παιχνίδια (Snake II, Pairs II, Space Impact, Bantumi), 35 ringtones με έξτρα 7 θέσεις για custom ringtones, εναλλασσόμενα καλύμματα X-Press On και αποσπώμενη μπαταρία (BLC-2) με χωρητικότητα 1000 mAh

To Nokia 3410 παρουσιάστηκε δύο χρόινια μετά, το 2002 (νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει το 3330) και έχει μονόχρωμη οθόνη 6 γραμμών ανάλυσης 96×65 pixel, 3D screen savers, 5 προεγακτεστημένα παιχνίδια (Snake II, Bumper, Space Impact, Bantumi, Link 5) και 1 ακόμα Java game και αποσπώμενη μπαταρία με χωρητικότητα 825 mAh και διάρκεια ομιλίας έως 4.1 ώρες ή stand-by έως 260 ώρες. Το βάρος του είναι 114 γρ. και έχει πάχος 22.5 χλστ.

Όλα τα βίντεο αρχαίας τεχνολογίας θα τα βρείτε συγκεντρωμένα στην κατηγορία Retro hands-on και μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις αφήνοντας ένα σχόλιο.

Στείλε το αρχαίο σου κινητό στο Techblog για hands-on
Τ.Θ. 78250, Τ.Κ. 17410, Καλαμάκι

Αν έχετε κάποιο παλιό κινητό που δεν χρειάζεστε, μπορείτε να μας το στείλετε και ίσως το δείτε σε hands-on.

1. Ότι μας στείλετε δεν θα μπορέσουμε να σας το επιστρέψουμε, οπότε σκεφτείτε το καλά πριν.
2. Δεν ειναι σίγουρο ότι θα κάνουμε βίντεο το κινητό που θα μας στείλετε.
3. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει μέσα κάρτα SIM ή κάρτα μνήμης. Σβήστε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα πριν το στείλετε.

Nokia 3310 retro hands-on, Nokia 3310 και Nokia 3410: Retro hands-on video από το Techblog

Nokia 3310 retro hands-on, Nokia 3310 και Nokia 3410: Retro hands-on video από το Techblog

Nokia 3310 retro hands-on, Nokia 3310 και Nokia 3410: Retro hands-on video από το Techblog

Nokia 3310 retro hands-on, Nokia 3310 και Nokia 3410: Retro hands-on video από το Techblog

Nokia 3310 retro hands-on, Nokia 3310 και Nokia 3410: Retro hands-on video από το Techblog

Nokia 3310 retro hands-on, Nokia 3310 και Nokia 3410: Retro hands-on video από το Techblog

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Αυτά έπεφταν κάτω και κοιτούσες αν έπαθε ζημιά το πλακάκι!
Υπάρχει και το 3330 (σαν το 3310 αλλά με WAP) που είχε internet.

Γιάννης

Εγώ να κάνω μία ερώτηση; Για ποιο λόγο να σας στείλουμε κινητό το οποίο δεν θα επιστραφεί; Για ποιο λόγο δεν επιστρέφεται;

Γιάννης

Φίλε Κώστα, σε παρακολουθώ χρόνια, το techblog σου είναι στο bookmarks bar μου και θαυμάζω τη δουειά σου. Εδώ όμως είσαι φάουλ.
1ον, αντί απλά να ζητάς να σου στείλουν κινητά, θα μπορούσαμε να επικοινωνούμε πρώτα με ένα mail πχ, δηλώνωντάς σου τι κινητό έχουμε έτσι ώστε να επιλέγεις αυτά που θέλεις. Έτσι θα γλύτωνες κόπο λαμβάνοντας 10άδες κινητά που δεν τα θέλεις (και τι θα τα κάνεις τόσα κινητά; κρίμα είναι). Επίσης θα λάμβανες μόνο τα κινητά που θέλεις (πόσα, 10-15 ή παραπάνω;) με αποτέλεσμα πολύ εύκολα αυτά τα 10-15 να τα επιστρέψεις.
2ον. Με το να λες ότι δεν θα τα επιστρέψεις, αποτρέπεις πολλούς από το να σου στείλουν. Εγώ αν είχα ένα σπάνιο παλιό κινητό που δουλεύει κιόλας, δεν θα το έστελνα ποτέ. Αν όμως ήξερα ότι θα το πάρω πίσω, πολύ ευχαρίστως να στο έστελνα για να το δω σε video, ακόμα καλύτερα αν με ανέφερες και στο hands on σου (ευχαριστώ τον τάδε) οπότε win-win.
3ον. Επειδή αυτή είναι η δουλειά σου και από αυτή ζεις (φαντάζομαι), ε…θα πρέπει να μπεις κι εσύ σε κόπο, τα χρήματα δεν βγαίνουν εύκολα πια, πρέπει να κοπιάσουμε παραπάνω από ότι παλιότερα.

Εντελώς φιλικά!
Γιάννης

Stelios

Είχα και τα 2! Το πρώτο μου το φάγανε σε ένα πρακτορείο προπο στο Γαλάτσι (ναι έτσι το λέω είμαι παλιος) το οποίο το ξέχασα εκεί και όταν ξαναγύρισα εκεί μετά από 2 ώρες έκαναν όλοι τον ΑΛΕΚΟ και το δεύτερο το έχω ακόμα και λειτουργεί μια χαρά! Μάλιστα ήταν το κινητό μου μέχρι το φθινόπωρο του 2006!

maelko

@Greg Πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπες για το Wap στο 3330. Ήταν το πρώτο μου κινητό και δεν είχα ιδέα ότι είχε WAP. Ίσως τώρα εξηγείται, πως είχα την δυνατότητα να μπαίνω σε chatrooms της Cosmote στο μακρινό 2002, και να μπορώ να κάνω chating….

nikos2015

Κώστα, ωραία και δημοφιλής η ενότητα retro, αλλά κάπου υπάρχει ένα σωστό κι ένα λάθος.

Σωστό κι ωραίο να ζητάς να σου στείλουν, αλλά θα ήταν προτιμότερο να έφτιαχνες μία retro λίστα ώστε να ξέρει ο κόσμος τι να στείλει (αν το έχει) και έτσι να μην τιγκάρει η θυρίδα σου με “ανακύκλωση” 10 και 20 όμοιων κινητών. Ιδίως άμα λες ότι δεν θα τα επιστρέψεις.

Τώρα για την μη επιστροφή, έχεις κάποια δίκια (ιδίως εκεί που λες ότι έτσι αποφεύγεις τα μπλεξίματα και τους τσακωμούς του στυλ “πρώτα μου δούλευε, τώρα όχι” κλπ.), αλλά κι οι φίλοι που γράφουν ότι θα τα ήθελαν πίσω (γιατί είναι συλλεκτικά κλπ.), αλλιώς δεν τολμούν να τα στείλουν.. κι αυτοί κάποια δίκια έχουν. Αν μπορούσες να γυρίσεις κάποιο (μετά το review) να γινόταν με συννενόηση και χωρίς απαιτήσεις λειτουργικότητας κλπ. Έτσι θα σε εμπιστεύονταν και με εντελώς σπάνιες συσκευές τύπου NOKIA N95, 8110, iphone 3g κλπ. κι εσύ θα είχες ολοκληρωμένo section με σπάνια retro κινητά, που θα ζήλευαν και εκτός Ελλάδας. Win win.

Φανης

Ωραια ιδεα η retro παρουσιαση,αλλα μεγαλο λαθος να μην στελνεις πισω το κινητο.Θα συμφωνησω με τους προηγουμενους.Η δικαιολογια δεν εχω χρονο,ειναι για μενα ακυρη.Εαν δεν εχεις χρονο απλα δεν το κανεις.Οταν βρεις χρονο και το κανεις σωστα θα δεις ποσο μεγαλη συλλογη απο retro video θα κανεις.Φιλικα παντα.

Κοπιτοπουλος Κωσταντινος

Έχω τό Νοκια 3410 καί ένώ τού έβαλα καινουρια μπαταρία, τό φορτιζω, καί ένώ γινεται πληρης φορτιση, μόλις μιλησω λιγο, σβήνει! Μού είπαν οτι μάλλον βραχυκυκλωνει η πλακετα; Μπορει νά επισκευαστει; Τό θελω, γιατί είναι τό πιό λειτουργικο και τό πιο ευκολοχειριστο τηλέφωνο πού έχω δει.
Ευχαριστω.

Giorgos

Φίλε κώστα εχω 2 ιδια 3410. ΤΟ 1 δεν ανταποκρινεται γενικως το αλλο οταν το βαζω στο ρευμα δειχνει οτι φορτιζει αλλα μετα παταω το powerbutton και μονο αναβει η οθονη μπορεις να μου πεις τι να το κανω για να δουλεψει αν μου πεις θα μου ειναι σημαντικο γιατι ειναι το καλυτερο κηνητο που εχω δει

Giorgos

Eνταξει εδω κοντα ειναι ενα μαγαζι θα ρωτησω αν ασχολουνται με παλια κινητα

Giorgos

τελικα κωστα το 3410 το ξεβιδωσα μες το σπιτι. Καπου εκει στην πανω δεξια βιδα οσο την εσφηγκα μου εβγαζε αυτα τα στιγματα στην οθονη οπως το 3310 σου στο βιντεο εκει που το πεταξες ε αυτα τα στιγματακια και το σημα της μπαταριας αλλα τωρα δεν ασχοληθηκα παραπανω εγω πιστευω οτι ειμαι κοντα στο να το φτιαξω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.