Nokia 8.3 5G review: Πράκτορας MI6

, Nokia 8.3 5G review: Πράκτορας MI6

Αυτό είναι το smartphone που πρωταγωνιστεί στη 25η ταινία του James Bond και συγκεκριμένα θα το έχει στα χέρια της η πράκτορας Nomi στην νέα ταινία No Time To Die που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο. Το νέο bondoτηλέφωνο το περιμέναμε νωρίτερα όμως η πανδημία του κορονοϊού ματαίωσε την πρεμιέρα της ταινίας την περασμένη Άνοιξη και μαζί ματαιώθηκε και το λανσάρισμα του Nokia 8.3 5G.

Όμως τελικά κυκλοφορεί μέσα στον Οκτώβριο και στην Ελλάδα λίγο νωρίτερα από την ταινία και με τιμή εκεί στα 600 ευρώ για την έκδοση 6GB RAM/ 64GB ενσωματωμένη μνήμη αποκλειστικά και μόνο στο συγκεκριμένο χρώμα, το Polar Night. Πρόκειται για ένα μεγάλο τηλέφωνο με χορταστική οθόνη 6.81 ιντσών, τεχνολογίας LCD, Pure Display με ανάλυση FullHD+, κλασσικό refresh rate 60Hz και αναλογία πλευρών 20:9. Ενσωματώνει τον επεξεργαστή Snapdragon 765G, ραδιόφωνο FM, έξοδο ακουστικών και μπαταρία 4500 mAh με γρήγορη φόρτιση 18W. Είναι Dual SIM έχει υποδοχή για κάρτες micro SD και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο power button στο πλάι που ξεκλειδώνει άμεσα.

, Nokia 8.3 5G review: Πράκτορας MI6

Διαθέτει τετραπλή κάμερα PureView με οπτικά μέρη ZEISS και αισθητήρες 64 Megapixel 12 Megapixel ultra-wide, 2 Megapixel depth, 2 Megapixel macro και Dual LED flash. Το μενού της κάμερας ενσωματώνει κινηματογραφικά εφέ ZEISS τα οποία αποτελούνται από 10 διαφορετικά χρωματικά φίλτρα για να βγάλετε την δημιουργικότητά σας τραβώντας βίντεο. Η εγγραφή του ήχου στα βίντεο πραγματοποιείται με την τεχνολογία OZO 360 μοιρών με το αποτέλεσμα να γίνεται πιο εφετζίδικο, αλλά να σας πω – δεν κατάλαβα διαφορά μέσα από το ένα και μοναδικό ηχείο του κινητού.Η Selfie κάμερα είναι 24 Megapixel και αυτή επίσης με οπτικά μέρη Carl Zeiss. Κάνει καλή δουλειά στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως το portrait mode απαιτεί καλό φωτισμό διαφορετικά βγαίνει σκοτεινό το background αλλά και εσείς.

, Nokia 8.3 5G review: Πράκτορας MI6

Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο με το υλικό κατασκευής να είναι γυαλί μπροστά και στην πλάτη της συσκευής. Το σασί της πρέπει να είναι από αλουμίνιο. Το UI είναι πεντακάθαρο, “Vanilla” Android χωρίς καμία προεγκατεστημένη και βαριά εφαρμογή από αυτές που μας συνηθίζουν άλλοι κατασκευαστές. Χωρίς διαφημίσεις, χωρίς ενοχλητικά notifications που μέχρι να τα απενεργοποιήσεις όλα ένα-ένα έχουν περάσει δύο μέρες. Μέσα από το πρόγραμμα Android One, η Nokia υπόσχεται 2 χρόνια εγγύηση αναβαθμίσεων σε επερχόμενες εκδόσεις Android όπως η 11 αλλά και 3 χρόνια εγγύηση ενημερώσεων ασφάλειας.

Η Nokia είναι ο επίσημος συνεργάτης όσον αφορά στα τηλέφωνα της 25ης ταινίας Bond, No Time To Die και σε αυτή θα κάνουν την εμφάνιση τους και άλλα μοντέλα της εταιρείας όπως το 3310.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas_falcon

Γελαει και ο Τζιμις Μποντ…τι αρπαχτες ειναι αυτες με τετοιο soc σε τετοια τιμη….για αυτο θα μεινει στην μετριοτητα και στην αφανεια….

nikos2020

xaxaxa…αντί να τα σπρώξει η ΝΟΚΙΑ στην παραγωγή, τα έσπρωξε… στην ταινία !!

Vladimiros

Eγω θυμαμαι σε ολα τα james bond η Sony εβαζε συσκευες της στις ταινιες,τωρα τι αλλαξε?? μηπως η ταινια δεν ειναι απο την Sony?

Γιαννης Λαμια

Ας βγάλει ότι θέλει η NOKIA ,πάντως στην Ελληνική αγορά δεν πρόκειται να πρωταγωνιστήσει αν δεν φροντίσει το after sales ,εγώ την πάτησα γι’αυτό μακριααααα!!!

Βασιλης

Σ αυτο το ποσο υπαρχουν πολυ καλυτερα τηλεφωνα κι επισης δεν καταλαβαινω,ειναι καμαρι να υποστηριζεις την συσκευη για 2 χρονια αναβαθμισεων?Εγω λεω ρε παιδια να καμαρωνετε σε λιγο ,αν την υποστηριζετε και για κανενα διμηνο κι οχι μονο η nokia,γενικως…ρε τι διαβαζουμε.

Μακης

Ξερει κανεις αν το 5G της νοκια στο 8,3 ειναι καλυτερο απο το 5G του samsung fan edition π.χ που θελω να παρω?Δηλαδη οταν ερθει στην Ελλαδα το 5G του χρονου απο τους παροχους ποιο κινητο θα υποστηριζει ολες τις μπαντες,ή ειναι ολα τα ιδια?

Nickolas

Ακόμη και καλύτερο 5G να έχει το Nokia στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά το Samsung είναι πολύ μπροστά και η διαφορά στην τιμή θα είναι μόλις 80 ευρώ.
Έχω την εντύπωση όμως οτι το Samsung λόγω του 856 υποστηρίζει Sub6 και mmWave, οπότε δε θα έχεις κάποιο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.