Realme 7 Pro review: To 7 το καλό, το προσιτό

, Realme 7 Pro review: To 7 το καλό, το προσιτό

Το 7 Pro το καλό έρχεται από την Realme και μεταφράζεται σε ένα νέο μοντέλο smartphone με πλούσιο εσωτερικό κόσμο που δεν ζητάει να είστε πελούσιοι για να το αποκτήσετε.

Το Realme 7 Pro είναι το πιο προσιτό κινητό που μπορείτε να αποκτήσετε με “υπεργρήγορη” φόρτιση 65W, οθόνη Super AMOLED και ένα σωρό άλλα καλούδια από μια εταιρεία που δεν είναι τόσο άγνωστη όσο ίσως νομίζατε.

Η Realme ιδρύθηκε το 2018 από τα σπλάχνα της OPPO με σκοπό να παρέχει προϊόντα που προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία με σαφή προσανατολισμό τους νέους. Πρόσφατα οι χρήστες Realme smartphone παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια και το brand βρίσκεται σταθερά μεταξύ των κυριότερων εμπορικών σημάτων smartphone. Επίσημα η εταιρεία έκανε την είσοδό της στην Ευρώπη το 2019 με την Ελλάδα να βρίσκεται ανάμεσα στις 8 βασικές ευρωπαϊκές χώρες για την εταιρεία.

, Realme 7 Pro review: To 7 το καλό, το προσιτό

Σήμερα δυο ακόμα νέα μοντέλα smartphone ξεκινούν την καριέρα τους στην χώρα μας και συγκεκριμένα τα φρεσκοανακοινωμένα Realme 7 Pro και Realme 7. Εμείς σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για το 7 Pro που δοκιμάσαμε τις προηγούμενες ημέρες και κυκλοφορεί μέσα Οκτωβρίου με τιμή 329 ευρώ για την έκδοση 8/128 και διαθέσιμο σε δύο χρώματα mirror silver και mirror blue.

Το Realme 7 Pro είναι ένα ποιοτικό Android smartphone με οθόνη Super AMOLED 6.4″ FullHD+, επεξεργαστή Snapdragon 720G, στερεοφωνικά ηχεία Dolby Atmos, Hi-Res audio στην έξοδο ακουστικών, αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη και ταχεία φόρτιση 65W SuperDart Charge ικανή να φορτίσει την μπαταρία του κινητού από 0 σε 100% μέσα σε μόλις 34 λεπτά. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε λειτουργία τόσο γρήγορης φόρτισης σε κινητό αυτής την κατηγορίας τιμής. Όμως το κινητό δεν μένει μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναγράφονται στα χαρτιά – είναι καλό και στην πραγματική ζωή, στην καθημερινή χρήση.

, Realme 7 Pro review: To 7 το καλό, το προσιτό

Μπορεί να μην έχει υψηλό refresh rate, ούτε πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης ενώ το σασί και η πλάτη του μπορεί να είναι από πλαστικό και όχι αλουμίνιο ή γυαλί. Όμως έχοντας βάλει στην εξίσωση τα 8GB μνήμης RAM μαζί με την δυνατότητα Dual SIM ταυτόχρονα με κάρτα μνήμης micro SD και τα χρήματα που ζητάει, οι παραπάνω “ελλείψεις” δεν θα απασχολήσουν μάλλον αρκετούς από εσάς. Ο σχεδιασμός του Realme 7 Pro περνάει απαρατήρητος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αδιάφορος. Δεν θέλουν όλοι κινητά σε σχήμα σοκοφρέτας ούτε κάμερα που εξέχει υπερβολικά από το σασί.

, Realme 7 Pro review: To 7 το καλό, το προσιτό

Η οθόνη 6.4″ με αναλογία πλευρών 20:9, κάνει το κινητό να κάθετε πολύ καλά στο χέρι και φαίνεται να βρίσκει τη χρυσή τομή μεταξύ μεγέθους και ευκολίας στην χρήση. Η ποιότητά της είναι πολύ καλή με πλούσια ζωηρά χρώματα και εξαιρετικές γωνίες θέασης. Έχει πιστοποίηση από την TUV Rheinland που σημαίνει ότι είναι ξεκούραστη για τα μάτια. Αν κάτι της λείπει είναι μερικά κλικ έξτρα φωτεινότητας.

Όπως κάθε κινητό που σέβεται τον εαυτό του σε αυτή την κατηγορία τιμής αλλά το Realme 7 Pro ενσωματώνει τετραπλή κάμερα με τον βασικό αισθητήρα των 64 Megapixel να ανήκει στην Sony και να συμπληρώνεται από έναν 8MP ultrawide, έναν 2MP macro και έναν 2MP depth. Μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και με τα 64Megapixel ή με ζουμ που μπορεί να αγγίξει το 5X με ενδιάμεσο στάδιο το 2X. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό. Το ίδιο ζουμ ισχύει και για την λήψη βίντεο. Ενδιαφέρον έχει η επιλογή Starry Mode για αστροφωτογράφηση αλλά και η φωτογράφιση σε νύχτα χρησιμοποιώντας τριποδάκι για να παραμείνει σταθερό το κινητό και το διάφραγμα της κάμερας ανοιχτό για ακόμα περισσότερη ώρα.

, Realme 7 Pro review: To 7 το καλό, το προσιτό

Για έξτρα επιλογές φωτογράφισης έχετε διαθέσιμα τα φίλτρα Cyberpunk, Flamingo και Modern Gold. Ενώ στην επιλογή portrait τόσο για την κανονική κάμερα όσο και για την selfie έχετε στην διάθεσή σας χρωματικά φίλτρα. Σε ότι αφορά τη λήψη βίντεο το κινητό μπορεί να τραβήξει έως και 4Κ με 30fps και έχει επιλογή για ψηφιακή σταθεροποίηση – απενεργοποιώντας όμως το ζουμ. Επίσης τραβάει βίντεο slow motion με 120 ή 240fps. H Selfie κάμερα είναι 32 Megapixel και έχει και αυτή επιλογή για φίλτρα χρώματος αλλά και AI Beauty. Όσες προσπάθειες και αν έκανα ο τόνος του δέρματος μου ήταν προς το κόκκινο και αναφέρομαι στην native επιλογή χωρίς τα φίλτρα.

, Realme 7 Pro review: To 7 το καλό, το προσιτό

Η μπαταρία του Realme X7 Pro έχει χωρητικότητα 4500 mah και αποτελείται από δυο των 2250 mAh η κάθε μια αυτό προσδίδει στο κινητό το πλεονέκτημα της καλύτερης διαχείρισης της παραγόμενης θερμοκρασίας, αλλά και την δυνατότητα γρήγορης φόρτιση ακόμα και κατά την διάρκεια που χρησιμοποιείς τη συσκευή. Με την λειτουργία 65W SuperDart Charge μπορείς να το φορτίσεις από άδειο στο 100% μέσα σε 34 λεπτά. Στην πράξη η ταχύτητα φόρτισης είναι όντως τάχιστη και σε συνδυασμό με την αργή αποφόρτισή της – ναι έχει πολύ καλή διάρκεια ζωής από φόρτιση σε φόρτιση – το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Γρήγορα φορτίζεις, αργά αδειάζει, το καλύτερο!

To Realme UI τρέχει πάνω στην έκδοση 10 του Android και προσφέρει μια καθαρή λειτουργία του Android χωρίς προεγκατεστημένες δύσχρηστες εφαρμογές που πιάνουν χώρο. Λίγα πράγματα έχει διαφοροποιήσει η Realme και σίγουρα για καλό όπως τις επιλογές διαιρούμενης οθόνης για πιο εύχρηστο multi-task.

, Realme 7 Pro review: To 7 το καλό, το προσιτό

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανδρέας

Είναι ανάμεσα στο realme 7 pro και το Samsung galaxy a71.πιο θα Μου πρότεινες;

Ανδρέας

Όντως, είναι σχεδόν ίδια
Μόνο σαν όνομα θα επέλεγα το a71.
Αυτήν την στιγμή έχω xioami mi a2 όταν το πήρα ήταν τοπ στην κατηγορία του, όπως μπορεί να είναι και η realme τώρα
Ευχαριστώ πάντως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.