Realme 8 5G review: Μπαταρία που δεν τελειώνει

, Realme 8 5G review: Μπαταρία που δεν τελειώνει

To Realme 8 5G είναι εδώ και αποτέλεσε το βασικό μου κινητό τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες. Το ευχαριστήθηκα τόσο πολύ που δεν ασχολήθηκα καθόλου με τo αν είναι 5G ή όχι, που είναι! Πάμε να το γνωρίσουμε μαζί.

Είναι κάποια κινητά που απλά σου αρέσουν, ταιριάζουν με το στυλ σου και τις ανάγκες σου και καλύπτουν τα θέλω σου. Ένα από αυτά έγινε και το Realme 8 5G για την καθημερινότητά μου όλες τις μέρες που πέρασα μαζί του.

, Realme 8 5G review: Μπαταρία που δεν τελειώνει

Ένα κομψό κινητό, με λεπτό πάχος 8.5 χλστ. και χαμηλό βάρος 185 γρ., που “κάθετε” πολύ καλά στο χέρι. Πλαστικό σασί, πλάτη επίσης από πλαστικό με πολύ ωραία αίσθηση που σου δίνει την εντύπωση ότι είναι γυαλί και ένα ωραίο κλασσικό σκούρο ανθρακί χρώμα που τόσο έχουμε ανάγκη ανάμεσα στο καταιγισμό πολύχρωμων και φανταχτερών κινητών. Από αυτό απουσιάζει εκείνο το τεράστιο λογότυπο “Date to Leap” που καλύπτει την πλάτη του Realme 7 Pro. Καλύτερα!

Έχει γρήγορο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, ενσωματωμένο μέσα στο power button και τα άλλα κουμπιά στην αριστερή πλευρά κάτι μου με μπέρδευε αρκετά. Δεν μπόρεσα να το συνηθίσω. Έχει έξοδο ακουστικών και είναι δίκαρτο 5G με έξτρα υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD έως 1TB.

Η οθόνη του είναι 6.5″ LCD IPS με ανάλυση FullHD+ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz και ρολάρει κρέμα! Έχει ωραία χρώματα, πολύ καλή γωνία θέασης και τα bezel δεν τα λες και “τεράστια”. Μια ωραία, χορταστική οθόνη, με ένα κλασσικό μέγεθος και σωστή ανάλυση που θα ικανοποιήσει τα περισσότερα γούστα! Τι δεν μου άρεσε αρκετά; Η χαμηλή φωτεινότητά της. Είχα θέμα κάτω από τον ήλιο και σε άλλες περιπτώσεις με αρκετό φως. Θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερη φωτεινότητα.

, Realme 8 5G review: Μπαταρία που δεν τελειώνει

Ενσωματώνει τον επεξεργαστή MediaTek Dimensity 700 5G και είναι η πρώτη φορά που πιάνω στα χέρια μου κινητό που τον χρησιμοποιεί. Εντυπώσεις από αυτόν τον επεξεργαστή; Με το Realme 8 5G συνεργάζεται άψογα, δεν ζεσταίνεται και κάνει φανταστική δουλειά με την διαχείριση την ενέργειας.

Δύο μέρες χρήση τις είχα εύκολα με μια μόνο φόρτιση από πλήρες. Κοιτούσα και ξανακοιτούσα το ποσοστό της μπαταρίας και δεν έλεγε να πέσει! Το πιο σημαντικό από αυτά που θα κρατήσω από το κινητό είναι αυτό. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και με τον φορτιστή 18W, μέσα στο κουτί.

Το Realme 8G κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, 4/64 με early bird τιμή και 6/128 με 279 ευρώ. Τίμιο για αυτά που έζησα όσο το χρησιμοποίησα.

, Realme 8 5G review: Μπαταρία που δεν τελειώνει

Το τριπλό κάμερα setup μπορεί να ακούγεται λίγο στις μέρες μας και ναι θα ήθελα έναν αισθητήρα ακόμα για να τραβάω ευρυγώνιες φωτογραφίες, αλλά ok, σε ανταμείβει με την ποιότητα του βασικού των 48 Megapixel με f1/8. Ήμουν κάπως δύσπιστος με το τι φωτογραφίες θα τραβάει το Realme 8 5G, δεν ξέρω γιατί. Παρόλα αυτά κάθε φορά που το έβγαζα από την τσέπη και τράβαγα photos ενθουσιαζόμουν.

Δεν τα κάνει όλα καλά, δεν θα πάρεις στα χέρια σου το καλύτερο καμεροτηλέφωνο, μπορείς όμως να βασιστείς σε αυτό για καλές φωτογραφίες. Οι άλλοι δύο αισθητήρες είναι ένας 2 Megapixel macro και ένας 2 Megapixel B&W. Από βίντεο τραβάει έως Full HD 30fps. Εδώ δεν έχεις 4K. Έχεις όμως μια πολύ καλή selfie 16 Megapixel και bokeh effect και με αυτή συμπληρώνεται το αξιοπρεπές πακέτο καμερών του Realme 8 5G.

, Realme 8 5G review: Μπαταρία που δεν τελειώνει

Στη συσκευασία εκτός από τον φορτιστή θα βρεις καλώδιο USB σε TypeC, μια θήκη σιλικόνης και μια μεμβράνη προστασίας ήδη πάνω στην οθόνη την οποία αφαίρεσα μόλις έβγαλα το κινητό από το κουτί.

Το Realme 8 5G τρέχει Android 11 με το φρέσκο Realme UI 2.0 και προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης. Το UI έχει σχεδιαστεί λέει με γνώμονα της προτιμήσεις και την αισθητική του νεαρόκοσμου, γιαυτό φαίνεται θα μου άρεσε!

, Realme 8 5G review: Μπαταρία που δεν τελειώνει

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντώνης

Έχει ραδιόφωνο FM?

George

Dare, όχι Date! Επίσης, βρίσκεται στην πλάτη των 8/8 Pro, όχι του 7 Pro.

Στάθης

Το έχω πάνω από μήνα και μου αρέσει πολύ!
Πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι, ελαφρύ, μεγάλη οθόνη.
6 GB Ram που είναι επεκτασημη μέχρι 11 GB.
Ωραίες φωτογραφίες, και ειδικά οι νυχτερινές καλύτερες από το Samsung a32.
Δεν κολλάει, το χρησιμοποιείς όλη μέρα χωρίς πρόβλημα.
Μεγάλη μπαταρία.
Σε αυτή την τιμή είναι πολύ καλό και 5G network.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Smartphones Android Apple featured

Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

H Apple προχωρά σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.