Realme 8 Pro review: Mid-range με κάμερα 108 Megapixel;

, Realme 8 Pro review: Mid-range με κάμερα 108 Megapixel;

Η Realme εισέρχεται στον κόσμο των camera smartphones με το Realme 8 Pro, το πρώτο της μοντέλο με κάμερα 108 Megapixel και συγκεκριμένα με τον αισθητήρα ISOCELL HM2 της Samsung. Σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία τιμής όπως αυτή των 300+ ευρώ, το Realme 8 Pro εκτός από δυνατή κάμερα έρχεται και με πολύ δυνατή γρήγορη φόρτιση SuperDart Charge 50W και τον φορτιστή, μέσα στο κουτί.

Η εταιρεία συνεχίζει δυνατά την πορεία της στην ελληνική αγορά και φέρνει το νέο Realme 8 Pro στην έκδοση 8GB RAM, 128GB ενσωματωμένης μνήμης με τιμή 299 ευρώ για όσους το προ-παραγγείλουν από σήμερα 8 Απριλίου και έως τις 13 Απριλίου 2021. Μετά θα ανέβει στα 329 ευρώ.

, Realme 8 Pro review: Mid-range με κάμερα 108 Megapixel;

Σχεδιασμός

Αυτό που θα σου κάνει εντύπωση όταν το πιάσεις στα χέρια σου είναι το πόσο λεπτό και ελαφρύ είναι. Τα υλικά κατασκευής του είναι από πλαστικό και αφήνει μια ματ αίσθηση πολύ ιδιαίτερη και διαφορετική από τα υπόλοιπα κινητά.

Έχει έξοδο ακουστικών με πιστοποίηση Hi-Res Audio, NFC, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη, είναι Dual SIM με έξτρα υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD και έχει ένα ηχείο που ακούγεται σχετικά δυνατά όχι όμως τόσο ποιοτικά.

Ο επεξεργαστής Snapdragon 720G έρχεται από το προηγούμενο μοντέλο, το Realme 7 Pro και δεν σας κρύβω ότι θέλαμε να έχει προχωρήσει παρακάτω η Realme. Είναι όμως ένας επεξεργαστής που συναντάμε και φέτος σε mid-range 4G συσκευές.

Οθόνη

Η οθόνη του είναι τεχνολογίας AMOLED με διαγώνιο 6.4″, ανάλυση FullHD+ και κλασσικό ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Ενσωματώνει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων και πάνω αριστερά την selfie camera 16 Megapixel που χρησιμοποιείτε και για face unlock. Δεν είναι η πιο φωτεινή οθόνη που θα συναντήσετε εκεί έξω, τα πάει όμως καλά στην αναπαραγωγή των χρωμάτων και ξεκάθαρα υπενθυμίζει ότι είναι τεχνολογίας AMOLED.

Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι φέτος έχει 180Hz touch sampling rate που σημαίνει ότι ανταποκρίνεται πιο γρήγορα κάτι που πιθανώς να σας βοηθήσει όταν παίζετε games.

, Realme 8 Pro review: Mid-range με κάμερα 108 Megapixel;

Κάμερα

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση σε σχέση με το Realme 7 Pro βρίσκεται στην κάμερα. To 8 Pro ενσωματώνει αισθητήρα 108 Megapixel για την βασική του κάμερα και αυτός αποτελεί ένα από τα βασικά high-light της συσκευής. Ο αισθητήρας είναι ο ISOCELL HM2 κατασκευής Samsung και φέρνει γρήγορο phase detectiοn auto focus και κάτι σαν οπτικό zoom 3x. Το ψηφιακό αγγίζει τα 20x.

Οι υπόλοιποι αισθητήρες που πλαισιώνουν το τετραπλό camera setup είναι ένας 8 Megapixel Ultra-Wide, ένας 2 Megapixel macro και ένας 2 Megapixel Β&W, ασπρόμαυρος δηλαδή. H Realme έχει εμπλουτίσει τις επιλογές της κάμερας του 8 Pro με ένα σωρό λειτουργίες όπως tilt shift, starry mode, clarity, Dual View και Bokeh video. Μπορείς να τραβήξει slow motion video και κανονικής ροής έως 4K με 30fps.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που πήραμε από το Realme 8 Pro είναι καλά αλλά θα πρέπει το θέμα μας να είναι καλά φωτισμένο για να αποδώσουν όπως πρέπει. Θα θέλαμε τα χρώματα πιο κορεσμένα, πιο ζωντανά και ίσως ακόμα περισσότερη λεπτομέρεια στις λεπτομερείς. Η Selfie camera είναι 16 Megapixel και μας εξέπληξε ευχάριστα.

, Realme 8 Pro review: Mid-range με κάμερα 108 Megapixel;

Μπαταρία

Ευχάριστα μας εξέπληξε και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Realme 8 Pro, αυτή έχει χωρητικότητα 4500 mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση με τον φορτιστή SuperDart charge 50W που βρίσκεται στην συσκευασία. Δεν ξέρω πως να το θέσω για να μην πέσετε από την καρέκλα που κάθεστε… Πολλές φορές μου έβγαλε και πάνω από δυο μέρες χωρίς φόρτιση.

Στη συσκευασία υπάρχει επίσης και μια θήκη σιλικόνης για να προσφέρετε μια πρώτη προστασία στο νέο σας κινητό. Το Realme 8 Pro τρέχει Android 11 και για πρώτη φορά θα γνωρίζουμε το Realme UI στην έκδοση 2.0 με ένα σωρό ρυθμίσεις για να φέρετε το κινητό σας εκεί που πραγματικά σας αρέσει και σας εξυπηρετεί. Ήδη έχει λάβει ένα μεγάλο Update μεγέθους 3.6GB.

, Realme 8 Pro review: Mid-range με κάμερα 108 Megapixel;

Realme 8 και Realme Watch S Pro

Μαζί με το Realme 8 Pro κυκλοφορεί και το μικρότερο αδερφάκι του Realme 8 με επεξεργαστή MediaTek Helio G95, τετραπλή κάμερα 64 Megapixel, μπαταρία 5000 mAh και την ίδια οθόνη 6.4″ Super AMOLED FullHD+ με τιμή από 199 ευρώ έως τις 13 Απριλίου. Να προλάβω να πως και για το ρολόι Watch S Pro; Μετράει ύπνο, καρδιακούς παλμούς, οξυγόνο στο αίμα και έχει 15 προγράμματα άθλησης.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ovelix

Ο Επεξεργαστής μέτριος για να λεφτά του, Ωραία η κάμερα των 108 Megapixel, Θετικό ότι έχει φορτιστή των 50W, ΑΛΛΆ πλαστικό σασί και πλάτη εν έτη 2021′ σε αυτήν την κατηγορία τιμής ??? σοβαρά τώρα ??? Για εμένα τα υλικά κατασκευής παίζουν τεράστιο ρόλο επιλογής κάποιου SmartPhone, είναι κάτι που έχει να κάνει με την ποιότητα. Δεν ξέρω πλέον τι κάνουν και οι άλλες εταιρίες αν προσφέρουν και αυτές κινητά μόνο με πλαστικό σασί και πλάτη αλλά έχοντας τα τελευταία 3-4 χρόνια SmartPhone’s με αλουμινένιο σασί και γυαλί μπρος πίσω όσες φορές έπιασα πλαστικό κινητό το ένιωθα σαν ψεύτικο στα χέρια και απλά δεν ήθελα να το πάρω.

Ιωάννης jb

Όταν βάζεις θήκη πλαστική είναι καλά όμως ε?
Εντάξει κ εγώ προτιμάω το γυαλί κ το χειρουργικό ατσάλι αλλά τη λογική είναι αυτήν? Πως κάνεις έτσι..
Κ στη τελική είμαι σίγουρος ότι αν σου βάλω κατάλληλα επεξεργασμενο πλαστικό κ σου πω ότι είναι αλουμίνιο ούτε που θα πάρεις χαμπάρι ότι δεν είναι!

Ovelix

Με γνωρίζεις προσωπικά και λες τι κάνω με τα κινητά μου ??? δεν έχω βάλει ποτέ σε θήκη κινητό ούτε και θα βάλω. Όσο για τα κατάλληλα επεξεργασμένο κλπ και το αλουμίνιο που λες, εξαρτάτε αν ο εγκέφαλος σου λειτουργεί και αναγνωρίζει τι πιάνει, ο δικός σου μπορεί να ξεγελιέται και να περνάει το πλαστικό για γυαλί και μέταλλο, να το κοιτάξεις αυτό.

SUPS 👨‍⚖️

δεν ειναι κακο να εχει ενα κινητο πλαστικο σασι σε αυτη τη κατηγορια τιμης…Ισα ισα ειναι λογικο αφου καλυτερα υλικα κατασκευης αυξανουν και το κοστος αρκετα…Κακο ειναι να νομιζει κανεις οτι εχει παρει κινηταρα οπως ελεγε καποιος εδω μεσα για το realme 7 pro που το συγκρινε με τις ναυαρχιδες και χαιροταν επειδη νομιζε οτι ειχε κανει την αγορα του αιωνα με 300 ευρω…

Ovelix

Είναι κακό γιατί έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών άρα και της ίδιας της κατασκευής στην τελική, δεν είναι τυχαίο που στα τεστ αντοχής γνωστού Youtuber αν το έχεις προσέξει 9 στα 10 κινητά που έχουν πάθει ζημιά είναι με πλαστικό σασί. Όσο για το ανεβάζει το κόστος, άστο φίλε, υπήρχαν και υπάρχουν φθηνά SmartPhone με μεταλλικό σασί και γυαλί μπρος πίσω, πχ το 2017′ με 219€ είχα πάρει το Honor 9Lite και με μεταλλικό σασί και γυαλί μπρός πίσω.

SUPS 👨‍⚖️

Το realme επενδυσε στον αισθητηρα των 108mp και στην amoled οθονη δυο πραγματα που θα προτιμησουν ΜΑΚΡΑΝ περισσοτερο οι χρηστες να εχουν σε αυτη τη τιμη…Αν ειχε και καλυτερα υλικα κατασκευης δεν θα ηταν εκει η τιμη…Ελα δεν ειναι πυρηνική φυσικη να το καταλαβεις…Ειχε το honor 9 lite γυαλι και κατι τρεχει στα γυφτικα…Μονο η ξεπλυμενη οθονη που ειχαν τοτε Honor οπως το δικο σου ηταν ικανη συνθηκη να μην τ επιλεξεις…

Nikos K

Δυστυχώς μένει πολύ πίσω σε σχέση με το Redmi Note 10 pro, σε όλους τους τομείς.

George

Έχεις μεγάλο δίκιο, από την άλλη όμως το Realme 8 pro υποστηρίζει με την κύρια κάμερα 3Χ loseless zoom. Κάτι το οποίο είναι μοναδικό για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Για περισσότερες πληροφορίες, διάβασε περισσότερα στο “Realme 8 pro review gsmarena”, καθώς επίσης και Xiaomi Redmi Note 10 pro max gsmarena” (Η λέξη “max” μην σας μπερδεύει, απλά έτσι ονομάζεται στην Ινδία, είναι το ίδιο κινητό χωρίς το “max”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Smartphones featured Realme

Η realme παρουσίασε το C67, μια συσκευή «Champion» με camera 108MP και επεξεργαστή Snapdragon 6nm

Το realme C67 προσφέρει στον χρήστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία κινητής τηλεφωνίας, σε μια ελκυστική τιμή που ξεκινά από 209,90 €.

Smartphones Realme

realme C67: Με κάμερα 108MP και Snapdragon 685

Η realme έχοντας ήδη ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια αποστολές smartphones, πρόκειται να λανσάρει στις 6 Φεβρουαρίου, το smartphone C67.

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.