Realme X50 Pro review: Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό 5G flagship smartphone

, Realme X50 Pro review: Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό 5G flagship smartphone

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Realme παρουσιάζει flagship smartphone. To X50 Pro είναι το δεύτερο τούμπανο της εταιρείας για το 2020 και ένα από τα πιο οικονομικά smartphones με 5G που μπορείτε να αγοράσετε εκεί έξω. Η Realme ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη την προηγούμενη χρονιά και φέτος συμπληρώνει δύο χρόνια από τότε που μια μικρή ομάδα προερχόμενη από την Oppο άρχισε να κατασκευάζει smartphones στην μακρινή Κίνα. Σήμερα είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία με τη δική της ομάδα έρευνας και ανάπτυξης, δικό της εργοστάσιο και logistics και βρίσκεται στο Top 7 των κατασκευαστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχεδιασμός – κατασκευή – ποιότητα

Το Realme X50 Pro είναι ένα άκρως ενδιαφέρον flagship smartphone με top τεχνικά χαρακτηριστικά και αποδυκνύει ότι υπάρχουν ακόμα εταιρείες που θέλουν να κατασκευάσουν προσιτά τούμπανα smartphones. Με τιμή στην Ελλάδα τα 849 ευρώ, ανακηρύσσεται το πιο προσιτό Android smartphone με επεξεργαστή Snapdragon 865 και 12GB μνήμη RAM. Στο πακέτο προσθέστε την οθόνη AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και την γρήγορη φόρτιση 65W αλλά αφαιρέστε την πιστοποίηση IP68 και την ασύρματη φόρτιση που δεν έχει.

Σχεδιαστικά το Realme X50 Pro (unboxing) δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει. Είναι παχουλό και τα bezel της οθόνης όχι τα πιο λεπτά που μπορείτε να βρείτε σε smartphone και αυτό το χρώμα Rust Red δεν παλεύεται με τίποτα και ας έχει περάσει 21 μέρες προσετικής στίλβωσης σύμφωνα με την Realme. Το κάθετο camera setup ευτυχώς εξέχει ελάχιστα σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα και είναι διακριτικό. Η διπλή selfie κάμερα θυμίζει S10 Plus αλλά από την αντίθετη πλευρά.

, Realme X50 Pro review: Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό 5G flagship smartphone

Το σασί είναι από αλουμίνιο και η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 5, το υλικό της πίσω πλευράς είναι από γυαλί αφήνει δείνει όμως την αίσθηση του πλαστικού. Δέχεται μόνο μια κάρτα SIM και καθόλου κάρτα μνήμης micro SD, όπως ακριβώς συμβάινει και με το Xiaomi Mi 10 Pro (review). Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται μέσα στην οθόνη και είναι τάχιστος ενώ σε ότι αφορά τον ήχο έχουμε στερεοφωνικά ηχεία με δυνατό βαθύ μπάσο αλλά το δεύτερο ηχείο να παίζει συμπληρωματικό ρόλο.

Σε άλλα εξτραδάκια προσθέστε το NFC, την υποστήριξη WiFi 6 αλλά και ένα σύστημα απώθησης της θερμότητας αποτελούμενο από δυο τμήματα γραφίτη, ενα φύλλο χαλκού και θερμονωμοτικό υλικό.

Εσωτερικός κόσμος

Όπως είπαμε το Realme X50 Pro 5G ενσωματώνει τον Snapdragon 865, 12GB RAM LPDDR5 και έχει αποθηκευτικό χώρο 256GB UFS 3.0 και μπαταρία με χωρητικότητα 4200 mAh. Η οθόνη του είναι τεχνολογίας Super AMOLED με διαγώνιο 6.44”, ανάλυση FullHD+, πιστοποίηση HDR10+ και ρυθμό ανανένωσης 90Hz. Έχει πολύ καλή φωτεινότητα και αποδίδει γεμάτα τα χρώματα. Τα 90Hz ρολάρουν βούτυρο και κάνουν την διαφορά.

Κάμερα

Η τετραπλή κάμερα του X50 Pro αποτελείται από μια βασική με αισθητήρα Samsung 64 Megapixel, μια telephoto 12 Megapixel με 20x hybrid zoom, μια 8MP Ultrawide και macro, και μια με ένα ασπρόμαυρο αισθητήρα 2 Megapixel για τα portrait mode. Έχει επιλογή Nightmode (Ultra Nightscape) αλλά και Super Nightscape 3.0 με το διάφραγμα να παραμένει περισσότερα δευτερόλεπτα ανοιχτό και να θέλει τριποδάκι. Οι τυπικές φωτογραφίες είναι 16 Megapixel μπορείτε όμως να τραβάτε και με 64. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ καλό με φωτογραφίες που δεν θα πιστεύεις ότι μπορεί να τραβάει ένα άγνωστο μέχρι σήμερα κινητό.

Οι φωτογραφίες nightmode δεν ειναι το δυνατό σημείο του Realme. Πιο συγκεκριμένα δεν θα πρέπει να βασίζεστε καθόλου σε αυτή την επιλογή. Οι ultra-wide έχουν πραγματικά μεγάλη γωνία και οι φωτογραφίες καταλαβαίνεις ότι έχουν διαφορά σε σχέση με τις tele-photo.

, Realme X50 Pro review: Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό 5G flagship smartphone

Video

Σε ότι αφορά το βίντεο έχουμε επιλογή έως 4k με 60fps με πολυ καλή σταθεροποίηση αλλά χωρίς την επιλογή για ζουμ όταν αυτή είναι ενεργοποιημένη.

Selfie

H selfie κάμερα είναι διπλή με τον βασικό αισθητήρα Sony 32 Megapixel και ένας ακόμα ultra-wide 8 Megapixel που μπορεί να πιάσει 2.5 φορές περισσότερη εικόνα κάτι που καταφέρνει πολύ καλά. Φανταστείτε το σαν wide-angle για την selfie!

Μπαταρία

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4200 mAh και μπορεί να ακούγεται μικρή αλλά στην πράξη δεν είναι. Μπορεί να μην σας βγάλει δύο μέρες χωρίς φόρτιση σίγουρα πάντως 1.5 μέρες την έχετε. Με τον γρήγορο φορτιστή που θα βρείτε μέσα στο κουτί και την τεχνολογία 65W SuperDart Charge θα έχετε μια πλήρη φόρτιση από άδειο μέσα σε 35 λεπτά.

User Interface (UI)

Όσες μέρες έχω στα χέρια μου το X50 Pro, έχει αναβαθμιστεί μια ή δυο φορές αν δεν κάνω λάθος και η τελευταία έκδοση που το δοκίμασα είναι η Realme UI 1.0 (και πιο συγκεκριμενα η 11.A.20) βασισμένη στο Android 10.
Προσφέρει ένα ωραίο, καθαρό, ξεκούραστο UI με αρκετά ενδιαφέροντα gestures και επιλογές και φυσικά dark mode.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Στα 849 ευρώ χωρίς αδιαβροχοποίηση, ασύρματη φόρτιση, αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, υποστήριξη μόνο μίας κάρτας sim και κακές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ε δεν το λες και ευκαιρία. Εκτός και αν έχει κάποιος μεγάλη ανάγκη το 5G.
Από την άλλη κάποιος που δεν έχει θέμα να έχει 5G μπορεί να πάει και προς Galaxy S20+ μεριά και ας έχει και τον exynos, τουλάχιστον το βρίσκεις στα ίδια χρήματα και φθηνότερο
ή σε One Plus 8 pro με 50 ευρώ παραπάνω.

Vladimiros

Με τιποτα δεν αξιζει τα λεφτα..υπαρχουν καμια 10αρια κινητα σε αυτα τα χρηματα που ειναι καλυτερα..μεχρι και τα περσινα ειναι καλυτερα πλην του επεξεργαστη…
Αναγνωριζω οτι ειναι μια καινουρια εταιρια,αλλα οχι και ετσι…το επομενο μπορει να το εχουν στο 1000ρικο…επειδη μια ομαδα αποτι καταλαβα εφυγαν απο την Oppo που λογικα εσπασαν,δεν σημαινει οτι οι συσκευες που θα βγαλουν ειναι ισαξια με τα αλλα..για μενα ειναι μια αρχαρια εταιρια που δεν επρεπε να ξεπερασουν το 500ρικο…

SUPS 👨‍⚖️

Oneplus 8 pro FTW!Οτι τι? ποιος θα παει να δωσει σχεδον 900 ευρω για Realme!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.