Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G hands-on: Χορταστική οθόνη και το μοναδικό S Pen

, Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G hands-on: Χορταστική οθόνη και το μοναδικό S Pen

Και ενώ από αλλού περιμένουμε την έκδοση Fan Edition, από αλλού μας ήρθε και συγκεκριμένα από την κατηγορία των tablet! H Samsung έκανε διαθέσιμο στην Ελλάδα το Galaxy Tab S7 FE την Fan Edition του κορυφαίου Android tablet Galaxy Tab S7+ που έχουμε δοκιμάσει και ακόμα θυμόμαστε τις έντονες συγκινήσεις που μας είχε χαρίσει!

Το νέο Galaxy Tab S7 FE είναι ιδανικό για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές οι οποίοι θα μπορέσουν χρησιμοποιώντας το S-Pen – και μελετώντας λίγο παραπάνω – να ανεβάσουν σε άλλο level τις επιδόσεις τους. Απευθύνετε όμως και στον επαγγελματία που θέλει ένα αξιόπιστο εργαλείο που θα τον βοηθήσει να εξελίξει τη δουλειά του.

, Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G hands-on: Χορταστική οθόνη και το μοναδικό S Pen

Το tablet για να είναι χορταστικό πρέπει να έχει μεγάλη οθόνη και το Galaxy Tab FE είναι ένα από αυτά. Έρχεται με μεγάλη οθόνη 12,4 ιντσών τεχνολογίας LCD LTPS με ανάλυση 2560×1600 και λεπτά bezel 8.9 χλστ. Τόσο λεπτά που μερικές φορές πατάς ανεπαίσθητα την οθόνη, χωρίς να το θες.

Ενσωματώνει τον επεξεργαστή Snapdragon 750G εμείς είχαμε στα χέρια μας την έκδοση 4GB/64GB με υποδοχή για κάρτες SIM και 4G/5G, 4G RAM και 64GB ενσωματωμένη μνήμη με δυνατότητα επέκτασης έως και 1TB με κάρτες μνήμης micro SD. Πόσο τιμάται το πακέτο; 659 ευρώ και το πενάκι S Pen μαζί!

, Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G hands-on: Χορταστική οθόνη και το μοναδικό S Pen

Ναι, το S Pen συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία και απορώ γιατί η Samsung δεν μου το έστειλε μαζί με το tablet δοκιμάζω ώστε να ανακαλύψω τις σημαντικές αυτές αρετές που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό…

Το προσπερνάω με βαριά καρδιά και συνεχίζω αναλύοντας τα υπόλοιπα σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά του tablet. Έχει κάμερα με ανάλυση 5 Megapixel με Auto Focus και ακόμα μια μπροστινή με ανάλυση 2 Megapixel. Μέτριας ποιότητα και οι δύο.

, Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G hands-on: Χορταστική οθόνη και το μοναδικό S Pen

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 10.090 mAh και μπορεί να φορτίσει πραγματικά γρήγορα έως και 45W, στη συσκευασία βέβαια δεν θα βρείτε κανένα φορτιστή. Μόνο το καλώδιο USB Type-C σε USB Type-C.

Διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία που έχει επιμεληθεί η AKG και έχει ήχο Dolby Atmos, είναι λεπτό πολύ με πάχος 6.3 χλστ. και ελαφρύ με βάρος 608 γρ. Το σασί και πλάτη του είναι από αλουμίνιο και διατίθεται στα χρώματα Mystic Black, Mystic Silver, Mystic Green και Mystic Pink.

Πάμε να μιλήσουμε για το λογισμικό που είναι το Android 11 και τις ενδιαφέρουσες επιλογές που δίνει η Samsung που αν τις αξιοποιήσουμε θα αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας.

, Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G hands-on: Χορταστική οθόνη και το μοναδικό S Pen

Με τη λειτουργία Πολλαπλών Παραθύρων μπορούμε να ανοίξουμε έως και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα και με τον Συγχρονισμού Εφαρμογών, μπορούμε να αποθηκεύσουμε αυτούς του συνδυασμούς εφαρμογών και να τους εκκινήσουμε γρήγορα σε πολλαπλά παράθυρα.

Με το Samsung DeX και τη θήκη με πληκτρολόγιο (πωλείται ξεχωριστά), το tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως ακριβώς ένα laptop, μεταμορφώνοντας το UI για μια εμπειρία που θυμίζει PC.

Το Galaxy Tab S7 FE διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία για την έκφραση της δημιουργικότητας. Οι λειτουργίες Clip Studio Paint και Canva είναι συμβατά με το S Pen για ευκρινή σχεδιασμό.

, Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G hands-on: Χορταστική οθόνη και το μοναδικό S Pen

Για όσους κρατούν τακτικά σημειώσεις, η προεγκατεστημένη εφαρμογή Noteshelf δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας σημειώσεων με το S Pen αλλά και με το χέρι στα ελληνικά και πολλές γλώσσες ακόμα.

Το Samsung Galaxy Tab S7 FE είναι ένα ολοκληρωμένο tablet με ποιοτικό σχεδιασμό, μεγάλη οθόνη, καλό επεξεργαστή και ξεχωριστές λειτουργίες που χαρίζει το πενάκι S Pen.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.