Sony Ericsson XPERIA Arc βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Ericsson XPERIA Arc με Android 2.3 και τις ευλογίες της Sony σε τεχνολογίες οθόνης Bravia Engine και κάμερας CMOS Exmor. To “αψιδωτό” Arc ενσωματώνει οθόνη αφής 4.2 ιντσών, επεξεργαστή 1GHz, μνήμη RAM 512MB και κάμερα 8 Megapixel. Δείτε το βίντεο.

Το μοντέλο που δοκιμάσαμε και το οποίο βλέπετε στο βίντεο, είναι προ-παραγωγής.
Το Sony Ericsson XPERIA Arc αναμένεται στη χώρα μας τέλη Μαρτίου με Απρίλιο και με εκτιμώμενη τιμή λιανικής κάπου στα 550 ευρώ.












Sony Ericsson XPERIA Arc
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3
Επεξεργαστής: 1GHz Qualcomm
Μνήμη RAM: 512MB
Οθόνη: 4,2 ίντσες, Reality Display, 854×480 pixels, capacitive, multi-touch, 16 εκ. χρώματα
– Αντιχαρακτικό γυαλί, επεξεργαστής Sony Mobile Bravia Engine
Κάμερα: 8.1 Megapixel, 2.46x smart zoom, auto focus, LED flash, image stabilizer
– Sony Exmor R for mobile CMOS sensor, HD video
Εσωτερική μνήμη: 512MB
Κάρτα μνήμης: microSD 8GB (στη συσκευσία), δέχεται έως και 32GB
micro USB, GPS, Wi-Fi, DLNA, HDMI, Bluetooth, Radio FM
Μπαταρία: 1500 mAh
Διαστάσεις: 125x63x8,7 χλστ.
Βάρος 117 γρ.
Χρώματα: Midnight Blue, Misty Silver

Επεξεργάστηκε την 9 Φεβρουαρίου 2011 23:18

Σχόλια

  • Πραγματικά πολύ όμορφο. Το μόνο μείον του για εμένα είναι η έλλειψη δεύτερης μπροστινής κάμερας, για βίντεο-κλήσεις.
    Κατά τα άλλα τα σπάει...

  • Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε εσείς όμως παρ'όλο που είναι προ-παραγωγής ακόμα , μου φάνηκε πολύ καλό !! Εντάξει είχε κάποια micro lagαρισματάκια στο timescape (στην αρχική οθόνη γιατί μέσα από το μενού ρόλλαρε κανονικότατα) αλλά είπαμε έχουν ακόμα καιρό και κατά τα άλλα πέταγε , ειδικά στο multitouch εντυπωσιάστηκα . Πάντως αν δεν προκύψει κάτι μέχρι τέλη μαρτίου μάλλον το Arc θα είναι το νέο μου κινητό !! Περιμένουμε και τις απόψεις των ατόμων που θα το δουν σήμερα στο Workshop !!!
    @thanos έχεις δίκιο , μια κάμερα πραγματικά του λείπει μπροστά .
    @ΒΑΓΓΕΛΗΣ-ΤΣΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟ προσωπικά δεν με ενοχλεί , ειδικά αν ρολλάρει τόσο καλά . Βέβαια η ιστορία θα δείξει αν η μνήμη θα αποτελέσει πρόβλημα ...

  • Πολύ ωραία συσκευή οπως ήταν και το Xperia 10 . Το θέμα είναι να εξασφαλίσει η sony σε αυτούς που θα το πάρουν (dont count me in) οτι θα έχει αναβαθμίσεις στην ώρα τους και συνεχη υποστήριξη για το λιγότερο εναμιση χρόνο. Ας μην ξεχνάμε πως την πάτησαν οσοι είχαν παρει το xperia.

  • Αυτός ο Launcher που έχει πραγματικά είναι για τα μπάζα...
    γιατί δεν βάζουνε τον default της 2.3 gingerbread;
    και να ασχοληθούνε με τα widgets που είναι ουσιαστικά το κερασάκι στο android
    Χαζομάρες..
    Κινητάρα πάντως ε!!!

    υγ; Ρε στ κώστα techblog ;) να σε ρωτήσω κάτι που θέλω πραγματικά να τσεκάρεις
    άμα το αφήσεις σε μια επιφάνεια τραχειά πχ μαξιλάρι, άμα σε πάρουνε τηλέφωνο ακούγεται;
    αυτό μπορεί να μη ακούγεται σαν πρόβλημα αλλά πίστεψε με είναι και το ίδιο ακριβώς αντιμετοπίζω με το galaxy λόγω των καμπύλων που έχει.

  • sigxaritiria gia tin apoklistikotita kai gia tin kali opos panta parousiasi... De xero ti mesa exeis alla sigoura mas ekpliseis efxarista kathe fora!!!

    Mou arese pou evgales ti mpataria apo to kinito opos kaname palia sta tv controls tis philips.. hahahah

  • Φίλε Vlaxaki στο site που αναφέρουν παραπάνω (μάλλον για το ίδιο μιλάμε) υπήρχε και βίντεο. Σε ποιους αναφέρεσαι εσύ;

    • Paidia eimai ekso sto workshop, otan epistrepso kai to do tha sas apadiso kai tha allakso to keimeno sto arthtro an xreiastei. As meinoume sto thema pou einai to kinito, ta ipoloipa einai leptomeries =D

  • Κώστα πολύ "μουφα" ποιοτικά το πίσω καπάκι. Σαν φλούδα pvc μου φάνηκε. Ανάμεσα σε αυτό και στο Desire HD ποιο θα επέλεγες?

  • καλό το xperia σε γενικές γραμμές, χαρακτηριστικά ιδια με ενα htc desire το 2.3 με λιγες διαφορες απο το 2.2 οποτε μενει κάποιος να το πάρει μονο για το ντιζαϊν του αλλα να δούμε και την τιμή του που μάλλον θα είναι τσιμπημένη, θα αξίζει ενόψει άφιξης των διπύρηνων?

  • πάρα πολύ μέτριο! και όχι διπύρηνο!;
    επίσης η ΗΤC να πάρει δικαιώματα για το timescape! ίδιο είναι με το Touch Flo
    γνώμη μου! μην με κράξετε όλοι!

  • Μπράβο κώστα για την αποκλειστηκότητα..Κ αυτή η se αντί να βάλει ένα ματ καπάκι από πίσω έβαλε γυαλιστερό που φαίνονται όλες οι δαχτυλιές...Ίσως το ασημί να είναι καλύτερο...

  • @ lorentzos den exei kamia sxesi me to htc desire to aplo vasika,to arc exei 2nd gen snapdraggon idio me auton sto desire hd opote einai poli kalitero apo to aplo desire,me poli kaliteri kamera megaliteri kai kaliteri othoni,uperexei se ola apla kai kofta.
    @ BAΓΓΕΛΗΣ-ΤΣΑΝΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ den mou exoun xreiastei pote parapanw apo 512 mb pros to paron,esi exeis sinantisei problimata tipou crush klp kai xreiazesai parapanw?(enimerotika rotaw den iparxei prothesi eironias)

  • @ BAΓΓΕΛΗΣ-ΤΣΑΝΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ den mou exoun xreiastei pote parapanw apo 512 mb pros to paron,esi exeis sinantisei problimata tipou crush klp kai xreiazesai parapanw?(enimerotika rotaw den iparxei prothesi eironias)

  • Χωρίς να είμαι σχετικός, απορώ με το θέμα βιντεόκλησης - δευτερεύουσας κάμερας. Διάβαζα ότι η κανονική εκδοχή του Android δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία και ότι μόνο ορισμένες εταιρίες (π.χ. Samsung) κατασκευάζουν μια τροποποιημένη εκδοχή του λειτουργικού, ώστε να την υποστηρίζει. Τόσο δύσκολο είναι για τους προγραμματιστές της SE, ώστε αφήνουν τη "ναυαρχίδα" τους χωρίς μια βασική (για εμένα) λειτουργία, που την συναντάς σε κινητά των 100 €; Είμαι έτοιμος για την αγορά του Arc (όντας ήδη κάτοχος του Satio, το οποίο θεωρώ από τα πληρέστερα κινητά της αγοράς) και ελπίζω την τελευταία στιγμή να αλλάξει κάτι στην τελική συσκευή, που θα έρθει στα ράφια (όπως και με το Satio, που και η επίσημη ιστοσελίδα της SE, ακόμα και τώρα δεν αναφέρει, ότι έχει δευτερεύουσα κάμερα).

  • Θέλω να ρωτήσω η Οθόνη συγκριτικά με τις υπόλοιπες οθόνες που κατατάσσεται? (s.AMOLED,RETINA,sLCD,ETC)

  • Πολύ καλή η παρουσίαση όπως πάντα.

    Δεν έχει πολύ σημασία αλλά επειδή το αναφέρεις κι εσύ να πω ότι υπάρχει και πιο πριν παρουσίαση του κινητού στην ελλάδα.
    Δε συγκρίνω τα site...και μάλιστα πιο πολύ ενημερώνομαι από το techblog, απλά είπα να το αναφέρω.

  • Βλακία μου που δεν είχα δει τα σχόλια πιο πάνω ότι αναφέρουν το ίδιο...
    Προφανώς μένουμε στο κινητο που φαίνεται πολύ καλό (κυρίως οθόνη και κάμερα) αλλά δε με πείθει η SE ρε γαμώτο!
    Κανένα από τα xperia δε με τρέλανε...τα έχω προτείνει σε φίλους και τα έχουν πάρει για φτηνά (x10 mini pro και x8) αλλά δε με πείσανε. Πλέον σε όποιον ψάχνει φτηνό σχετικα κινητό με android του προτείνω Blade :) και αν σκέφτεται την ακτινοβολία LG Optimus One!

  • υποτιθεται ειναι ο αντικαταστατης του x10???
    γιατι δεν εχουν και πολλες διαφορες στα χαρακτηριστικα, περα απο την οθονη

    πιστευω απλα οτι για να συνεχισει η sony να πουλαει, κοβει τις αναβαθμισεις σε προηγουμενα κινητα και λανσαρει νεα με ιδια χαρακτηριστικα αλλα με νεα εκδοση λειτουργικου και υποστηριξη για κανενα 6μηνο...

  • OMG! Το multitouch με αφησε αφωνο! Παρα πολυ καλο και το ηχειο, γενικα το περιμενα χειροτερο αλλα τελικα με εξεπληξε! Δεν καταλαβα αυτο που ειπες, δηλαδη επειδη ειναι ακομα σε σταδιο βελτιωσης δεν μπορουμε να πουμε κατι κακο? Και σε τελικη αναλυση η γνωμη μας ειναι δικια μας, δεν μπορεις να επεμβεις σε αυτο. Οχι οτι δεν μου αρεσε το κινητο και θελω να πω κατι κακο, ισα ισα...μπραβο Sony Ericsson!

  • πολυ ομορφο αλλα η οθονη του με την τεχνολογια BRAVIA ειναι ισαξια του galaxy s γιατι δεν εχω δει μεχρι στιγμηs καλυτερη?

  • πολύ καλό εντυπωσιάστηκα κι εγώ αλλα ρε παιδιά είναι δυνατών να αγνοούν την 2η camera;

    Έχω το Elm και το πήρα όντας σίγουρος οτι έχει 2η camera ( αφου το θεώρησα αυτονόητο κρίνοντας κι απο τις photos που έβλεπα τότε) κι όταν ανακάλυψα οτι δεν έχει κι αντι αυτου αυτό που έβλεπα στις φωτογραφίες ήταν αισθητήρας φωτός, ήθελα να το πετάξω.
    (+ το γεγονός οτι το GPS του είναι άχρηστο για πλοήγηση - πχ μόνο google maps - ασχετο με το θεμα βέβαια)

    Φορτώνουν μια συσκευή με της Παναγιάς τα μάτια και δεν δεν ασχολούνται να του βάλουν κάτι βασικό! Σε λίγο δεν θα έχουν δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα πχ....

    Πάντως αν και μου την σπάει αυτή η έλλειψη, πολύ πιθανών να είναι το επόμενο μου κινητό.

  • ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΣΕ KONTΡA ME IPHONE 4 K GALAXY S ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ Κ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ. ΑΝΑΜΕΝΩ................

    Υ.Γ ΤΟ GALAXY S2 AN K OTAN ΔΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ SMARTPHONES

  • Μετα το Χ10 το χάος , ότι και να κάνει η SE άλλα €€€ απο μένα δε παίρνει , υποστήριξη τρίχες ΤΕΛΟΣ.

  • Καλησπερα!εχω διαβασει ενα σωρο σχολια για ολα τα smartphones και πραγματικα τρελαινεσαι με ολα αυτα!αλλος υποστηριζει οτι το iphone4 ειναι το καλυτερο,αλλος το S galaxy,αλλος το htc desire,και αλλος το Ν8!επειδη νομιζω οτι ηρθε η ωρα να αποκτησω και εγω ενα smartphone και απο οτι εχω δει και διαβασει μεχρι τωρα...το πληρεστερο κινητο απο αυτα ειναι το Ν8 που τα εχει ολα..!μπορει να υστερει σε εφαρμογες σε σχεση με το iphone4 κυριως αλλα τι να τις κανεις τοσες χιλιαδες...Ηθελα λοιπον να δω αν υπαρχει καποιο συγκριτικο του Ν8 με το XPERIA arc!Για να δω τι διαφορες εχουν αυτα τα δυο κινητα,μιας και ειναι παρομοιες οι λειτουργιες τους και εχουν και τις καλυτερες καμερες μακραν απο τα αλλα!

  • Αν και το Ν8 τα εχει ολλα δεν θα το επερνα γιατι στεριται σε εφαρμογές-λογισμικό, θα περιπενα τα επομενα κινιτα με διπιρινο επεξεργαστη 1GB ram hdmi κλπ θα είναι όσο γρήγορα ειναι τα intel atom laptop's στο σεφραρισμα και ακομα πιο γρήγορα στην αναπαραγωγή HD-video.

    Ακόμα και το κινητό της παρουσίασης android 2.3.1 είναι πολύ καλό έχει αρκετές βελτιώσεις, παρολαυτα στερείται video-κλήσης, έλεος ποτε θα εχει?.

  • Εγώ πάντως πιστεύω πως μόνο και μόνο για το μοναδικό σχεδιασμό του, το Arc θα κάνει θραύση στις πωλήσεις. Και ας έχει μονοπύρηνο επεξεργαστη, και ας μην έχει κάμερα για βιντεοκλήσεις, και ας lagάρει(όσο το κάνει) στα μενού κ όπου αλλού, και ας μην έχει εγγυημένο έκγαιρο update στο android... Μακάρι και οι υπόλοιπες εταιρίες να αρχίσουν να ρίχνουν βάρος και στο σχεδιασμό κ όχι μόνο στις δυνατότητες!

  • Συμφωνω με τον παραπανω κυριο το κινητο απο ομορφια ειναι πρωτο.Απλα περιμενω να δω το galaxy s2 που νομιζω θα κανει τη διαφορα αλλιωs κατευθειαν για arc.

  • ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΟ ΦΕΡΩ ΑΠΟ ΕΞΩ ΜΠΟΡΩ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟ?

    • Μάλλον θα έχει ελληνικό μενού, αλλά μην το φέρεις αν δεν ρωτήσεις από εκεί που σκέφτεσαι να το αγοράσεις.

  • Υπάρχει περίπτωση η έκδοση που θα διατεθεί στην αγορά να έχει και μπροστινή κάμερα για βιντεοκλήσεις ή κάνω όνειρα? Έχουμε ελπίδες-ενδείξεις να παίξει κάτι τέτοιο?? Δηλαδή μέχρι ποιά όρια μπορούν να κυμανθούν οι διαφορές του acceptance unit και του τελειοποιημένου μοντέλου προς πώληση (γενικά)?

  • @thegr7 λυπάμαι αλλά όχι . Για κάποιο λόγο , η Sony-Ericsson δεν έχει μπροστινή κάμερα στο Arc (που υποτίθεται οτι θα ήταν η ναυαρχίδα της) αλλά έχει στο Neo , Halon , Vivaz 2 ή όπως τέλος πάντων λέγεται και ουσιαστικά αν εξαιρέσεις τον σχεδιασμό τους , κατά τ'άλλα έχουν τα ίδια specs .

  • Και αυτό το τηλέφωνο , όπως και το Νοκια Ν8 , και το Galaxy S , έχουν ένα βασικό κυρίαρχο κατά την άποψή μου μειονέκτημα. Δεν επεξεργάζονται κείμενο σε word , excell. Το να έχουν μόνο viewer δεν σημαίνει τίποτα. Όταν δίνεις τόσα χρήματα (και είναι πάρα πολλά) κατα την άποψή μου απαραίτητη προυπόθεση είναι να υπάρχει μπροστινή κάμερα , επεξεργαστής κειμένου - οχι απλά κειμενογράφος- και όλες οι δυνατότητες hardware δικτύωσης, και άμεσης εξωτερικής συνεργασίας με USB STICK. Aν δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα είναι υπερβολικά πολλά. ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ. Εχω το ΝΟΚΙΑ Ε90 εδώ και 5 χρόνια και απο όλα αυτά που περιγράφω παραπάνω το μόνο που του λείπει είναι η οθόνη αφής. Είναι πράγματι ένα μικρό κινητό γραφείο. Όταν το αγόρασα ήταν πράγματι το ακριβότερο, αλλά ήταν μπροστά απο τον ανταγωνισμό. Παράδειγμα η οθόνη 800 Χ 354. Τα σημερινά πανάκριβα εκτός απο οθόνη αφής υπολείποντε σε χαρακτηριστικά. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ.

  • Μήπως τα παραλές λίγο? Σε τι άλλο πιστεύεις ότι υπερτερεί το Ε90 από τα καινούρια touchscreen κινητά, εκτός από το ότι επεξεργάζεται σε word, excel κλπ? Δηλάδη προτείνεις να το γυρίσουμε στα απλά, χωρίς οθόνη αφής? Αν μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος(με παραδείγματα) θα ήταν πολύ βοηθητικό... ευχαριστω!

  • Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι τι παίζει με το bluetooth? Θα συνδέεται μονο με συσκευές για ομιλία, όπως τα μικρά τα xperia ή θα μπορεί να γίνει και ανταλλαγή δεδομένων?

  • Κανονικά και ανταλλαγή δεδομένων.
    Πάντως και τα μικρά XPERIA με την αναβάθμιση σε Android 2.1 μεταφέρουν και αρχεία ;)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.