Sony Xperia 5: Επίσημα με οθόνη OLED 21:9 και τριπλή κάμερα [IFA 2019 hands-on video]

Sony Xperia 5, Sony Xperia 5: Επίσημα με οθόνη OLED 21:9 και τριπλή κάμερα [IFA 2019 hands-on video]

Σήμερα στην IFA 2019, η Sony παρουσίασε το Xperia 5, ένα compact smartphone το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι χωράει στην παλάμη μας. Ο ανώτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, Shigeki Ishizuka, ανέφερε ότι το Sony Xperia 5 ενσωματώνει όλες τις προηγμένες τεχνολογίες της εταιρείας μέσα σε ένα σχετικά μικρό σώμα.

Το Xperia 5 διαθέτει OLED 6,1 ιντσών οθόνη με ανάλυση 2.560×1.080, αναλογία 21:9, και υποστήριξη HDR και Dolby Atmos. Το πλάτος της συσκευής είναι μόλις 68mm, αλλά εξαιτίας της μεγάλης αναλογίας είναι ιδιαίτερα ψηλό. Σε σχέση με το Xperia 1 το κινητό είναι 14 γραμμάρια ελαφρύτερο και η εταιρεία διαφημίζει τη συσκευή ως ένα smartphone με λεπτό και πλατύ σχεδιασμό.

Στον τομέα των καμερών, το Xperia 5 είναι εξοπλισμένο με τρεις πίσω κάμερες στα 12MP. Η κύρια κάμερα έχει διάφραγμα f/1.6 και 12mm φακό, η δευτερεύουσα είναι τηλεφακός στα 52mm με διάφραγμα f/2.4, ο τρίτος φακός είναι 16mm ευρυγώνιος με διάφραγμα f/2.4.

Sony Xperia 5, Sony Xperia 5: Επίσημα με οθόνη OLED 21:9 και τριπλή κάμερα [IFA 2019 hands-on video]

Η Sony εξόπλισε τις κάμερες του Xperia 5 με το χαρακτηριστικό eye AF, το οποίο χρησιμοποιεί τους αλγόριθμους των Sony Alpha ILC ώστε η κάμερα να παραμένει εστιασμένη στο ανθρώπινο μάτι.

Στο εσωτερικό του Xperia 5 θα βρούμε τον Snapdragon 855, 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικός χώρος. Κατά τα άλλα η συσκευή θα υποστηρίζει το χαρακτηριστικό της Sony “Smart Connectivity” και DualShock για haptic gaming στο Fortnite.

Τέλος, το Sony Xperia 5 θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία την επόμενη εβδομάδα και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές Οκτωβρίου. Το Techblog βρίσκεται στην IFA 2019 και εξασφάλισε για τα εσάς ένα hands-on της συσκευής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

ΥΠΈΡΟΧΟ
Αν εξαιρέσεις ότι οι κάμερες στην πλάτη φαίνεται τέρατα

George

Είναι αρκετά καλή προσπάθεια από την sony, η μπαταρία μου φαίνεται μικρή εμένα και θα μπορούσε άνετα να έχει android 10 από την αρχή .. Η τιμή επίσης θα είναι αρκετά υψηλή πιστεύω..
Αν είχε πιο μεγάλη μπαταρία και ανταγωνιστική τιμή θα ήταν μια καλή επιλογή .. Επίσης πιστεύω ότι η sony πρέπει να ασχοληθεί ξανά με τα midrange κινητά

Ιωάννης jb

Φοβερό smartphone! Μπράβο Sony!
Επιτέλους καθαρή, ξεκάθαρη τακτική με ένα μεγάλο και ένα μικρό smartphone! το έλεγα εδώ και πόλλα χρόνια όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί άλλοι φαν τις εταιρίας
Βουλώνουν και τα στόματα των haters που ενώ τους λέγαμε πως το Xperia 1 ότι και αν βγει θα παρέμενε η ναυαρχίδα για φέτος εκείνοι δε καταλαβαιναν..
Θα θέλαμε και μια τούμπανο συσκευή στην κλασική και εννοείται πιο βολική αναλογία 16/9
Με sd855, 128αρ rom και 6αρα ραμ και μέγεθος εκεί στις 5-5,2…
Είστε σίγουροι ότι μόνο το Xperia 5 θα ανακοινώσει? μηπως γίνει τελικά κάνενα θαύμα και δούμε καμιά συσκευή όπως τη περιγράφω παραπάνω?
Αυτό με την ραμ που ακόμα είμαστε στο 6 και οι υπόλοιποι το έχουν πάει στο 12 δε μπορώ να το καταλάβω..
Εκεί που ήταν πρώτη πριν 5 χρόνια σε μέγεθος ραμ κατάντησε τελευταία

djfapples

Ένα πιο compact XPERIA 1 πολύ καλό εργαλείο ή αυτό θα πάρω ή το XPERIA 1

123

Τρέξε μην χάσεις το κελεπούρι. Αχαχα

Vendetta

Απίστευτο smartphone. Τρομερό. Ανεπανάληπτο. Το καλύτερο της αγοράς. Η επόμενη αγορά μου θα είναι σίγουρα αυτή. Δεν θα το αλλάξω για 3+ έτη. Πιστεύω ότι θα καλύψει τις ανάγκες κάθε Έλληνα ο οποίος επιθυμεί μία τούμπανο μπαταρία (3,140 mAh), εύχρηστη αναλογία οθόνης (21:9), τούμπανα χαρακτηριστικά, ασφάλεια, όμορφο σχεδιασμό και μία ανταγωνιστική τιμή.

Ιωάννης jb

Μπράβο βεντέτα! Καλή η ειρωνεία σου!
Όταν παίρνει κάποιος Sony ξέρει ότι η μπαταρία όσο κρατάει τη πρώτη μέρα τόσο θα κρατάει και τη τελευταία είτε η τελευταία είναι μετά από 2 χρονια είτε μετά από 5!
Δε χωράνε ειρωνείες σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα! Δεν είναι κινεζια που μετά από κανα χρόνο θα κρατάει λιγότερο από κινητά με 3000 μιλιαμπερ ενώ έχει 4000..
Τα 3140 ποιοτικά μιλιαμπερ σε συνδυασμό με την ανάλυση που είναι fhd, το μικρό μέγεθος οθόνης, αλλά και το δυνατό-οικονομικό chipset εγγυώνται εξαιρετικές επιδόσεις στο σημαντικό αυτό τομέα!
Κόψε τις ειρωνείες!
Αν είχε 16/9 θα έλεγες ξεπερασμένη..
Σχεδιασμό θέλεις νοτς ε?
Είναι χαζοί αυτοί που θα το επιλέξουν επειδή δεν θα θέλουν να πετάγεται καμία κρεατοελια οταν θα βλέπουν τα βίντεο η τις φωτογραφίες.
Ασφάλεια? Πόσο γελοίος μπορεί να είσαι σοβαρά τώρα.
Μήπως σε πληρώνει κανείς για να λες αυτές τις… Μη πω καλύτερα

djfapples

Ο άνθρωπος είναι hater καλά του τα πες

Panos®

Η συσκευή είναι απλά άψογη. Τα μόνα στα οποία θα γκρινιάξω είναι η μπαταρία και η RAM. Και καλά, η μπαταρία σίγουρα λόγω Sony θα είναι πολύ καλή στη διαχείριση ενέργειας και στη διάρκεια ζωής (κατά τα γνωστά πρότυπα της Sony), αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχε βάλει τουλάχιστο 8 GB RAM. Τουλάχιστο θα βελτιώνεται κάπως η κατάσταση λόγω ελαφρού skin/UI. Να δούμε και τιμούλα. Δεν λέω ποια θα είναι η αρχική τιμή του, αλλά πιστεύω θα είναι ταμάμ αν πέσει κοντά στα 500€ μέχρι τις γιορτές, και θα αποτελέσει μια πολύ καλή εναλλακτική επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.