Sony Xperia 5 II review: Στην εικόνα τρέχει με 120

, Sony Xperia 5 II review: Στην εικόνα τρέχει με 120

Ακόμα ένα Sony Xperia smartphone στα χέρια μου φέτος και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο που είχα το Xperia 1 Mark 2. Δείτε εκείνο το βίντεο θα ανακαλύψετε αρκετά features που έχει και το 5 mark II. Τηρώντας ευλαβικά την παράδοση που θέλει τα flagship smartphones η Sony να τα κατασκευάζει στην Ιαπωνία, έτσι και το 5 Mark II είναι Made In Japan.

Η τιμή του Sony Xperia 5 II στην Ελλάδα σήμερα είναι 919 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ισχυρό compact flagship smartphone με μίνιμαλ κλασσική σχεδίαση Sony και υλικά κατασκευής γυαλί Gorilla Glass 6 μπροστά και πίσω και σασί από αλουμίνιο. Κάθεται πολύ καλά στο χέρι, έχει τέλειο grip και έχει το ιδανικό μέγεθος για μένα. Οι άκρες του είναι στρογγυλεμένες και τα bezel μικρά. Δεν έχει punch hole ή notch για την selfie κάμερα και αυτό θα σας αρέσει.

, Sony Xperia 5 II review: Στην εικόνα τρέχει με 120

Διαθέτει αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, dedicated πλήκτρο για την κάμερα και ακόμα ένα πλήκτρο για το Google Assistant! Υπάρχει κόσμος εκεί έξω που χρησιμοποιεί τόσο πολύ το Google Assistant που χρειάζεται ένα dedicated button για να το ενεργοποιεί; Έχει notification LED, στερεοφωνικά ηχεία που στοχεύουν μπροστά, έξοδο ακουστικών και είναι αδιάβροχο IP68. Ενσωματώνει τον επεξεργαστή Snapdragon 865, 8GB RAM και 128GB ενσωματωμένη μνήμη που μπορεί να αναβαθμιστεί με micro SD ταυτόχρονα με δύο SIM.

Η οθόνη του είναι από τις πιο όμορφες που έχετε δει σε διαγώνιο 6.1″. Θα την θέλαμε πιο φωτεινή αλλά σίγουρα δεν επιτρέπεται να πούμε ότι μας άφησε ανικανοποίητους. Είναι τεχνολογίας OLED με κινηματογραφική αναλογία πλευρών 21:9 και επιλογή Creator Mode για να τα βλέπεις όλα όπως θα ήθελε ο δημιουργός τους.

, Sony Xperia 5 II review: Στην εικόνα τρέχει με 120

Η κάμερα είναι τριπλή αποτελούμενη από 3 αισθητήρες των 12 Megapixel ο κάθε ένας φακούς Carl Zeiss. Είναι το ίδιο camera setup με αυτό του Xperia 1 Mark 2 μόνο που από εδώ απουσιάζει ο αισθητήρας βάθους ToF, μικρό το κακό. Με τις εφαρμογές Photo Pro και Video Pro μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο της κάμερας και να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο ρυθμίζοντας κάθε λεπτομέρεια. Θα χρειαστείτε εξοικείωση με τόσες πολλές επιλογές και ρυθμίσεις το αποτέλεσμα όμως ιδίως αν είστε ανήσυχο πνεύμα… θα σας ανταμείψει.

Για τους “τεμπέληδες” αστειεύομαι, υπάρχει το κλασσικό camera app για γρήγορες point and shoot καταστάσεις, αυτό δεν είναι που ψάχνουμε οι περισσότεροι στο κάτω κάτω της γραφής;

Τα χρώματα στις φωτογραφίες είναι φυσικά και δεν κάνουν τις υπερβολές άλλων κατασκευαστών με ψηφιοποιημένο αποτέλεσμα που μπορεί να εντυπωσιάζει στην οθόνη του κινητού, δεν έχει όμως σχέση με την πραγματικότητα. Έχετε στην διάθεσή σας οπτικό ζουμ 3x, αυτό το καταπληκτικό Autofocus burst mode με 20 frames per second και auto-exposure αλλά και το Eye autofocus για ανθρώπους και κατοικίδια. Αν θέλετε να πειράξετε τις φωτογραφίες σας εκ των υστέρων στον υπολογιστή σας έχετε την επιλογή για αρχεία RAW.

, Sony Xperia 5 II review: Στην εικόνα τρέχει με 120

Το Sony Xperia 5 Mark II είναι το πρώτο smartphone που μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K με 120fps και αυτό μας αρέσει. Η επιλογή για αυτή τη λειτουργία βρίσκεται μέσα στην εφαρμογή Cinema Pro. Στην συγκεκριμένη εφαρμογή όρεξη να έχετε να πειραματιστείτε με τις επιλογές Color Science αλλά και την χρήσιμη λειτουργία εστίασης δυο προκαθορισμένων σημείων αν θέλετε να φτάσετε τα βίντεό σας σε άλλο επίπεδο!

Είπαμε τόσο ωραία πράγματα για τις φωτογραφίες και τα βίντεο του κινητού, θα σας προσγειώσουμε όμως ανώμαλα λέγοντας ότι η selfie των 8 Megapixel με έως και 1080p 30fps βίντεο μάλλον ξέμεινε στην Sony και είπε να την χρησιμοποιήσει εδώ. Δεν κάνει άσχημη δουλειά, θα μπορούσε όμως να είναι πιο ανταγωνιστική για μοντέλο που ζητάει σήμερα 9 κατοστάρικα.

Πάμε να μιλήσουμε και για την μπαταρία που, από αυτήν όμως απουσιάζει η επιλογή για ασύρματη φόρτιση αλλά φέρνει κάτι νέο που ονομάζεται Battery care και σταματάει αν θέλετε την φόρτιση στο 80% ή το 90% με σκοπό να διατηρηθεί περισσότερο χρονικό διάστημα η υγεία της.

, Sony Xperia 5 II review: Στην εικόνα τρέχει με 120

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος Κρήτη

Κινητάρα, ο κωτσοβολος το είχε πρόσφατα προσφορά στα 600 και κάτι ευρώ με ακουστικά sony 250 ευρώ δώρο, οποιος ήθελε κινητό και πήρε κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά έκανε έγκλημα.

Γιαννης

Αποψη σου. Και στα 600 ευρω μου φαινεται πολυ ακριβο , με μικρη μπαταρια και οθονη και πολυ ξεπερασμενο σχεδιαστικα. Επισης η Sony στα κινητα ειναι πεθαμενη σαν μαρκα αρα δεν υπαρχει περιπτωση αν πας να το πουλησεις να πιασεις ουτε το 1/3 απο οσα εδωσες.

Vladimiros

Μεταπωλητικη αξια ναι δεν εχει..αλλα η μπαταρια του ειναι καλη,δν λες λιγα τα 4000 Mah σε 6.1 οθονη,που στις ιδιες ιντσες το S10 εχει μονο 3400…επειδη αντιπαθουμε την Sony δεν λεμε οτι ναναι..βρισκομαστε σε τεχνολογικο site

Κωνσταντίνος

Μια χαρά το πουλάς το Sony. Υπάρχουν τόσοι πορωμένοι. Είχα LG κινητό και το πούλησα σε μόλις 1 ημέρα από την ημέρα που καταχώρησα την αγγελία και σε τιμή όχι εξωφρενικά χαμηλή όπως θα πίστευε κανείς. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν ακόμη αυτές τις μάρκες και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.

Chris_BMW

Πραγματικά αυτή η Sony είναι λες και κάνει κάποια πράγματα επίτηδες για κάποιο λίγο ( μόνο αυτοί ξέρουν )

Δεν γίνεται η πίσω κάμερα σου να έχει τη δυνατότητα για βίντεο recording 4K 120 και η μπροστά να μην μπορεί ούτε 1080/60 (το οποίο θα μου αρκούσε )

Επίσης ναυαρχίδα χωρίς ασύρματη φόρτιση πλέον δεν διανοείται.
Όχι ότι το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στο XS max αλλά ξανά λέω μια Ναυαρχίδα του 1000αρικου θα πρέπει να έχει ΚΑΙ αυτό το χαρακτηριστικό .

Για το πλήκτρο της google assistant θα συμφωνήσω μαζί σου Κώστα πως είναι άχρηστο -ένα hey Google ήταν αρκετό-θα διαφωνήσω όμως για τον Κόσμο που την χρησιμοποιεί .
Μην κοιτάτε Ελλάδα …

Αν είχα την δυνατότητα πάντως να έχω κινητά και των δυο στρατοπέδων όπως οι YouTubers αυτό θα ήταν μάλλον το κινητό Android που θα είχα .
Η κάποιο από τα one plus …

JohnWave

Θετικά : 4K οθόνη, 4K video 120 fps, όχι over sharpening και over saturation στις λήψεις (μακάρι να μην το έκαναν και οι άλλες εταιρίες)

Aρνητικά : Bezels εποχής Galaxy S8, μακρόστενος σχεδιασμός, έλλειψη wireless charging, κακό dynamic range στο αυτόματο.

Θέλω πολύ να δω πως θα πάει στις πωλήσεις η συσκευή μιας και είναι η 1η φορά που η Sony φαίνεται να συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς ξένους youtubers (πχ Marques Brownlee) για να κάνουν καθαρό promotion και όχι ειλικρινές review (πολλές εταιρίες ακολουθούν αυτή τη μέθοδο τα τελευταία χρόνια). Αν πετύχει αυτή η μέθοδος, τότε το τμήμα marketing της Sony θα πρέπει μετά να συνεργαστεί και με το DXO mark (όπως οι εταιρίες της Κίνας) για να της δίνει κορυφαίες θέσεις στην κάμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.