TCL 10 5G review: Φωτογραφίζει το 5G

, TCL 10 5G review: Φωτογραφίζει το 5G

Θέλεις γρήγορο κινητό με γρήγορο 5G σε προσιτή τιμή; Το TCL 10 5G είναι εδώ με τετραπλή κάμερα 64Megapixel, χορταστική οθόνη 6,53″ με τεχνολογία NXT Vision και επεξεργαστή Snapdragon 765G. Το TCL 10 5G κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά αποκλειστικά από τη WIND με τιμή 249 ευρώ και είναι πιστοποιημένο ότι συνεργάζεται αρμονικά με το δίκτυο 5G της εταιρείας.

Το συναντάμε σε δυο χρώματα Chrome Blue και Mercury Gray με την τιμή του σήμερα να βρίσκεται στα 249 ευρώ και σε μια έκδοση με Snapdragon 765G, 6GB RAM, 128GB ενσωματωμένη μνήμη με υποδοχή για micro SD και μια μόνο SIM. Είναι μια αξιόλογη future proof πρόταση στη μεσοχαμηλή κατηγορία τιμής με ωραίο σχεδιασμό και γυαλί που προστατεύει την οθόνη αλλά και την πλάτη του κινητού.

, TCL 10 5G review: Φωτογραφίζει το 5G

Αυτή έχει ένα ιδιαίτερο σχεδιασμό κλασσικό θα λέγαμε για την TCL με τους αισθητήρες της κάμερας να βρίσκονται τοποθετημένοι οριζόντια σε σειρά ανάμεσα σε δυο LED flash. Το χρώμα Chrome Blue που έχω στα χέρια μου το συνήθισα και μου αρέσει πολύ που κάνει αυτό το “όμπρε” από σχεδόν μαύρο σε κάτι σαν θαλασσί-γοργονέ. Τέλος πάντων κάπως έτσι, ανάλογα με τον φωτισμό.

Στη δεξιά πλευρά συναντάμε τα πλήκτρα power button και volume up n down και στην αριστερή πλευρά ένα dedicated button για το Google Assistant. Αλήθεια πότε θα σταματήσει αυτή η μάστιγα!

, TCL 10 5G review: Φωτογραφίζει το 5G

Ενσωματώνει ένα ηχείο και ας φαίνεται σαν δύο, που κάνει μέτρια δουλειά και έχει έξοδο ακουστικών με υποστήριξη Hi-Res Audio. Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην πλάτη και ξεκλειδώνει γρήγορα όχι όμως ακαριαία. Είναι λίγο παχουλό και βαρύ στα 210 γρ. αλλά εντάξει αυτό μπορεί να το μεταφράσει κάποιος και σε “στιβαρότητα”. Εσωτερικά περιλαμβάνει πολλαπλές στρώσεις γραφίτη για να μην ζεσταίνεται.

, TCL 10 5G review: Φωτογραφίζει το 5G

Η οθόνη του είναι LCD 6.53″ με ανάλυση FullHD+ και τεχνολογία NXT Vision προερχόμενη μέσα από τις τηλεοράσεις της TCL. Προσφέρει φυσικά χρώματα έχοντας καλή φωτεινότητα αλλά και τον μικρό θα λέγαμε πλέον ρυθμό ανανέωσης των 60Hz.

, TCL 10 5G review: Φωτογραφίζει το 5G

Η τετραπλή κάμερα έχει βασικό αισθητήρα 64 Megapixel, ultrawide 8 Megapixel, macro 5 Megapixel και Depth 2 Megapixel. Όλα τα νούμερα δηλαδή και με το zoom να αγγίζει ψηφιακά το 10x. Οι φωτογραφικές ικανότητες του TCL 10 5G είναι πολύ καλές και αν θέλεις μια από τις καλύτερες κάμερες στα 250 ευρώ, το συγκεκριμένο κινητό είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Σε επίπεδο βίντεο έχει καλό ψηφιακό σταθεροποιητή εικόνας ακόμα και στο 4K 60fps και με το zoom στο 2x. Σε Full HD τα πάει εξαιρετικά και δεν κουνάει καθόλου ακόμα και αν προσπαθήσετε. Και η selfie των 16 Megapixel είναι πολύ καλή με Pixel binning 4 σε 1 και αυτόματη εστίαση. Άσχετο με την κάμερα αλλά σημαντικό, έχει και NFC.

, TCL 10 5G review: Φωτογραφίζει το 5G

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4500 mAh και κρατάει έτσι και έτσι. Μια μέρα ναι, δεύτερη δύσκολα. Κάθε βράδυ φόρτιση θα έλεγα. Υποστηρίζει Quick Charge 3.0 αλλά με το φορτιστή που έχει μέσα στο κουτί χρειάζεται 2 ώρες για να φορτίσει πλήρως.

Τρέχει Android 11 με το όμορφο UI της TCL στην έκδοση 3.0 και ρολάρει κρέμα χωρίς τρεμόπαιγμα ή άλλα gaps.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.