Η τεχνολογία SELF-LIT PiXELS κάνει τη διαφορά στις τηλεοράσεις LG OLED

, Η τεχνολογία SELF-LIT PiXELS κάνει τη διαφορά στις τηλεοράσεις LG OLED

Θέλεις να παίζεις τα αγαπημένα σου games με τα πιο εντυπωσιακά και πλούσια χρώματα; Θέλεις να βλέπεις ταινίες και αθλητικά με τους φίλους σου και να νιώθεις πως βρίσκεσαι μέσα στη δράση από την άνεση του σπιτιού σου;

Πάμε να δούμε πως η τεχνολογία SELF-LIT PiXELS κάνει τη διαφορά με τις νέες τηλεοράσεις LG OLED και θα σε κάνει να παρακολουθείς τη δράση με την ακρίβεια pixel-pixel απογειώνοντας τη διασκέδασή σου.

Το “πρόβλημα” με τις LED TV είναι πως αν παρακολουθείς την αγαπημένη σου ταινία, θα δεις πως η απεικόνιση του μαύρου χρώματος δεν το κάνει να είναι το απόλυτο μαύρο, ενώ συχνό είναι και το φαινόμενο του ghosting, δηλαδή σε σκηνές που εκτυλίσσονται σε χαμηλό φωτισμό, να φαίνεται μια θαμπάδα που ως αποτέλεσμα έχει το μαύρο χρώμα να φαίνεται πιο πολύ σαν γκρι σκούρο.

Το πλεονέκτημα των τηλεοράσεων τεχνολογίας OLED είναι ότι μπορούν να δημιουργήσουν το πιο πλούσιο και βαθύ μαύρο χρώμα, κάνοντας τις σκηνές που παρακολουθούμε να είναι απόλυτα ρεαλιστικές και τις λεπτομέρειες να ξεχωρίζουν, κάτι που δε μπορούν να καταφέρουν τόσο καλά οι σημερινές τηλεοράσεις τεχνολογίας LED.

Με τις τηλεοράσεις LG OLED το κάθε pixel φωτίζεται ξεχωριστά καθώς διαθέτει το δικό του φωτισμό και έτσι παράγει το δικό του χρώμα, με αποτέλεσμα το μαύρο χρώμα να είναι πραγματικά μαύρο, τα υπόλοιπα χρώματα να εμφανίζονται πλούσια και η συνολική εικόνα να είναι κάτι παραπάνω από καθαρή, και να μη χάνεις την παραμικρή λεπτομέρεια κάθε σκηνής.

Παίζοντας τα αγαπημένα μας video games από PC ή κονσόλες next-gen, θα διαπιστώσουμε πως αυτά γίνονται ακόμα πιο ρεαλιστικά καθώς οι LG OLED τηλεοράσεις δημιουργούν βαθύ μαύρο χρώμα και άρα το πολυπόθητο κοντράστ με κάθε pixel να φωτίζεται ξεχωριστά.

Στα games κάθε χιλιοστό του μετράει και οι τηλεοράσεις LG OLED να μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητα ακόμα τα πιο απαιτητικά εκεί όπου η δράση δε σταματά. Αυτό σημαίνει πως οι LG OLED μπορούν να συγχρονίσουν το ρυθμό ανανέωσης των καρέ με αυτόν που μπορούν να αναπαράγουν οι κονσόλες νέας γενιάς αλλά και τα gaming PC.

Με την τεχνολογία SELF-LIT PiXELS, κάθε σκηνή αναπαράγεται γεμάτη λεπτομέρεια, ενώ σε καταστάσεις όπου ο φωτισμός είναι χαμηλός, η απόδοση των χρωμάτων και ειδικά του μαύρου κατά τη διάρκεια των video games, δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στους gamers βοηθώντας τους να κερδίσουν τους αντιπάλους τους σε όλα τα σημεία.

Πλούσια γραφικά χωρίς σπασίματα και καθυστερήσεις στη ροή είναι σημαντικά για να βγεις νικητής σε ένα video game. Το lag εξαφανίζεται, ο χρόνος απόκρισης της τηλεόρασης είναι ελάχιστος και η διασκέδαση απογειώνεται χάρη στην τεχνολογία των SELF-LIT PiXELS.

Εκτός από ένα μοναδικό gaming monitor οι LG OLED είναι και τηλεοράσεις και σε αυτές μπορείς να παρακολουθήσεις αθλητικές διοργανώσεις και ταινίες με τη τεχνολογία SELF-LIT PiXELS να σε μεταφέρει εκεί που συμβαίνει η δράση.

Χάρη σε αυτή τη τεχνολογία οι LG OLED μπορούν να έχουν ακόμα πιο λεπτό σχεδιασμό και μικρότερο βάρος κάνοντάς τες να μοιάζουν με κάδρα από το μέλλον παρά με τηλεοράσεις.

Οι τηλεοράσεις LG OLED με τεχνολογία SELF-LIT PiXELS, προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία gaming!

Sponsored by LG

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μακης

oled τεχνολογια μεχρι να παγωσει η κολαση!!!

Ovelix

LG OLED με τεχνολογία SELF-LIT PiXELS προμοτάρει η LG λες και τα OLED πάνελ πχ της Sony λειτουργούν αλλιώς. Η Διαφορά των πάνελ έχει ως εξής στα LCD πάνελ ο φωτισμός των pixel γίνεται με τον οπίσθιο LED φωτισμό γιαυτό και δεν έχουμε βαθύ μαύρο αλλά έχουν στα συν την μεγάλη φωτεινότητα στην οθόνη, στα QLED πάνελ τις Samsung είναι το ίδιο LCD LED πάνελ απλά έχουμε και ένα 4ο RGB LED (στις LCD έχουμε 3 RGB) στα OLED πάνελ τα pixel είναι αυτοφωτιζόμενα δεν υπάρχει ο οπίσθιος φωτισμός LED γιαυτό και έχεις βαθύ μαύρο αλλά χάνεις σε φωτεινότητα, ενώ για τέλος ακριβός επειδή τα pixel είναι αυτοφωτιζόμενα τα OLED πάνελ είναι επιρρεπή στο Burn-in, γιαυτό τον λόγο οι OLED ενώ είναι ιδανικές για ταινίες θα πρέπει να αποφεύγονται για πολύωρη χρήση ειδικά σε Games και παρακολούθηση τηλεόρασης (κανάλια) γιατί οι στατικές εικόνες αναγκάζουν συγκεκριμένα pixel να αυτοφωτίζονται συνεχώς σε σημείο που κάποια στιγμή θα εμφανίσει Burn-in κοινός κάψιμο του σημείου. Βέβαια ο κάθε ένας έχει τα γούστα του και φυσικά τα δικά του χρήματα ρισκάρει, απλά να θυμάται πως η εγγύηση είναι 2έτη και μια OLED κοστίζει από 1.500€ και άνω.

avraam

±+++++++

Μακης

————-

Ovelix

Ναι δεν είπα ότι θα βγει την 1η μέρα, άλλο αμάξι άλλαξε δίσκο-πλατό στα 24.000χιλιόμετρα και άλλο στα 180.000χιλιόμετρα. Τα Games όλα έχουν σταθερά εικονίδια, πχ στα Racing Games έχεις σταθερό εικονίδιο που σου δείχνει την πίστα, το κοντέρ κλπ, στα Fighting Games έχεις την μπάρα κλπ, στα αθλητικά πχ ποδόσφαιράκια έχεις τα σήματα της ομάδας, την μπάρα του σκορ κλπ, όλα τα Games έχουν σταθερά εικονίδια, τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν το σήμα. Κώστα είναι κάτι που αργά ή γρήγορα συμβαίνει, είναι επιρρεπείς η OLED σε αυτό εξαιτίας του αυτοφωτιζόμενο pixel, εδώ το παρουσιάζουν οι τηλεοράσεις στις καφετέριες που είναι LCD, έχεις δει TV μετά από 5+χρόνια σε καφετέρια που λειτουργεί 20ώρες την ημέρα ??? είναι γεμάτη με Ghosting. (υγ. Η 48άρα είναι μικρή για την χρήση που κάνω, εδώ και 2 χρόνια έχω 55άρα που πήγα από 43άρα και πάλι πολλές φορές λέω ότι έπρεπε να πάρω την 65άρα, ναι μεν είναι κουραστική η 55άρα και η 65άρα για να βλέπεις τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά για ταινίες αυτό το μέγεθος είναι ότι πρέπει)

jimmy

Tα “QLED” panel που προμοτάρει η Samsung είναι LCD panel με LED οπίσθιο φωτισμό και έχουν ένα φίλτρο το quantum dot enhancement film για διευρυμένο εύρος χρωμάτων.Το pixel απαρτίζεται από τρια υποpixel RGB δεν υπάρχει τέταρτο.

Ovelix

Δεν υπάρχει 4ο ??? είσαι σίγουρος ??? δηλαδή εκτός από τα 3 RGB (Red-Green-Blue) δεν υπάρχει το 4ο που είναι λευκό ??? για σκέψου λίγο από που βγαίνει το Quad που σημαίνει τέσσερα και χρησιμοποιεί η Samsung στην ονομασία τις τεχνολογίας.

jimmy

Στο παρακάτω τεστ της Samsung QE55Q80TA,
https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-telewizora-qled-qe55q80ta-czyzby-samsung-mial-juz-bicz-na-oled-y/ ,υπάρχει φωτογραφία, https://geex.x-kom.pl/wp-content/uploads/2020/06/matryca-samsunga-qe55q80ta.jpg,
που φαίνεται η δομή των υπο pixel.Φαίνεται ξεκάθαρα ότι απότελείται από το κόκκινο,το πράσινο και το μπλε,δεν υπάρχει τέταρτο υπο pixel.
Το Q σημαίνει quantum dot.

Μακης

Δεν ξερει το ατομο μην ασχολεισαι..

Μακης

Βρισκεις ολεντ με 100οαρικο ευκολα..Αρα λαθος εισαι και εδω..Burn in δεν υπαρχει παιζω χρονια..Εχουν γινει τεστ στα μεγαλυτερα σαιτ του εξωτερικο για μηνες με ιδια παιχνιδια και δεν υπηρχε burrn in..Εισαι λαθος!!!

Last edited 3 years πριν by Μακης
Μακης

Ουτε καν..οι ολεντ ειναι φτηνες και απροβληματιστες αποδεδειγμενα…!!!

SUPS 👨‍⚖️

νομιζεις οτι ξερει ο κοσμος πως λειτουργει μια Oled QLED led ή δεν ξερω εγω τι αλλο?Η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου δεν εχει ιδεα πως λειτουργει μια τηλεοραση ή τι διαφορα εχουν αυτες…Aν πας στο Συνταγμα και ρωτησεις 1000 ατομα ζητημα ειναι αν βρεις 10 που θα σου απαντησουν οτι δεν ειναι το ιδιο πραγμα, εχουν διαφορες και το ποιες ειναι αυτες….Για αυτο το λογο υπαρχει τμημα μαρκετινγκ στις εταιρειες για να ενημερωνει τον υποψηφιο καταναλωτη στο γιατι να επενδυσει στη Tv του και προφανως ποτε δεν θ σ αναφερουν οτι τη ταδε τεχνολογια την εχουν και αλλοι ανταγωνιστες…Καπου ελεος δλδ ολοι οι geek της τεχνολογιας νομιζουν οτι ολη η αγορα ειναι ειδημονες στη τεχνολογια και ”ξερουν”…Η αγορα αποτελειται απο ατομα που μπορει να μην σκαμπαζουν καν απο τεχνολογιες τηλεορασης(και ουτε προκειται), ομως μπορει να εχουν τη μεγαλυτερη αγοραστικη δυναμη απο τους γνωστες…

SUPS 👨‍⚖️

παω να φερω pop-corn ξεκινησε ο χαμος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.