Το επικότερο gaming unboxing: PS5 & PS5 Digital

PS5, Το επικότερο gaming unboxing: PS5 & PS5 Digital

Έχουμε στα χέρια μας τα PS5 και PS5 Digital και σας τα παρουσιάζουμε μαζί στο επικότερο gaming unboxing.

Να θυμίσουμε πως και οι δύο εκδόσεις έχουν εξαντληθεί παγκοσμίως, ενώ δεν έχουμε καμία νέα ενημέρωση από πλευράς Sony για το πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα stock.

Όσοι τυχεροί μπορέσατε να προμηθευτείτε μία από τις δύο κονσόλες λογικά την έχετε ήδη στα χέρια σας, ενώ κάποιοι δε μπόρεσαν να σταθούν και τόσο τυχεροί, καθώς υπήρξε ένας πανικός με τις προ-παραγγελίες. Το PlayStation 5 κοστίζει 499 ευρώ, ενώ η Digital έκδοση κατεβάζει τη τιμή στα 399 ευρώ. Αυτές τουλάχιστον είναι οι επίσημες τιμές και όχι οι τιμές που βλέπουμε σε αγγελίες στην Ελλάδα.

H μαγεία των PlayStation 5

Πριν λίγες ημέρες είχαμε παρουσιάσει το unboxing τις κανονικής έκδοσης του PS5, δηλαδή αυτής με το Blu-Ray drive. Αυτή τη φορά έχουμε και τις δύο δίπλα δίπλα, για να δείτε τις διαφορές. Αρχικά τα κουτιά είναι σε διαφορετικό χρώμα, καθώς το PS5 Digital έχει μαύρο, θα μπορούσαμε να πούμε πιο ντιζαινάτο κουτί, σε αντίθεση με το λευκό της κανονικής έκδοσης.

Το μαγικό κοπίδι πιάνει δουλειά για να κόψει τα δύο αυτοκόλλητα της συσκευασίας και να ξεκινήσει το unboxing, αποκαλύπτοντας το δεύτερο και πραγματικό κουτί, όπου βρίσκεται μέσα η κονσόλα. Από αυτό το σημείο, όλα είναι ίδια, με τα αξεσουάρ και τον οδηγό χρήσης να είναι όμορφα πακεταρισμένα στο πάνω μέρος, σε ξεχωριστό κουτί, ενώ από κάτω μας περιμένει το PS5 να λιώσουμε.

Οι διαφορές των PS5 και PS5 Digital

Όπως γνωρίζουμε ήδη, η μόνη διαφορά (πέραν του κουτιού) των δύο κονσόλων είναι στο Blu Ray drive. Το κανονικό μοντέλο φαίνεται πιο ογκώδες, εξαιτίας ακριβώς του drive, ενώ το Digital φαίνεται πιο “λεπτεπίλεπτο”. Προφανώς και οι δύο κονσόλες είναι πραγματικά τέρατα σε εμφάνιση, με ίδιο ύψος και μικρή διαφορά στο πάχος.

Το χρώμα και των δύο κονσόλων είναι λευκό, με textures από τα πλήκτρα του χειριστηρίου των PlayStation, κάτι που δίνει έναν όμορφο τόνο, σα να έχουμε μία ιστορική αναδρομή πάνω στην κονσόλα. Τα face plates μπορούν να αφαιρεθούν, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα στην αγορά για να διαλέξετε.

Τα αξεσουάρ

Στο ξεχωριστό κουτί που υπάρχει μέσα, Sony μας προμηθεύει ότι χρειαζόμαστε για την επόμενη γενιά. Τεράστιο συν και των PS5 αλλά και του Xbox Series X είναι η προσθήκη καλωδίου HDMI 2.1, το ποιοτικότερο που υπάρχει και αυτό που υποστηρίζουν οι κονσόλες, οπότε δε χρειάζεται καμία αγορά. Μαζί υπάρχει το καλώδιο ρεύματος, το καλώδιο φόρτισης USB-C για το χειριστήριο και το ίδιο το χειριστήριο.

Το νέο DualSense χειριστήριο είναι το καλύτερο που έχουμε δει από τη Sony, όχι μόνο οπτικά αλλά και χρηστικά. Τα χέρια των παικτών ακουμπάνε ακριβώς όπως πρέπει, με εύκολη πρόσβαση σε όλα τα πλήκτρα. Το ίδιο texture που αγκαλιάζει την κονσόλα βλέπουμε και εδώ, ενώ το βάρος του είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το DualShock 4. Για τα νέα triggers θα πρέπει πρώτα να τα δοκιμάσουμε πριν έχουμε κάποια άποψη, όμως το σύνολο φαίνεται αρκετά ποιοτικό και στιβαρό.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.