Xiaomi Mi 11 review: Λεπτεπίλεπτος γίγαντας

, Xiaomi Mi 11 review: Λεπτεπίλεπτος γίγαντας

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή δοκιμάζαμε το Xiaomi Mi 10 Pro το πιο ακριβό μοντέλο smartphone μέχρι τότε για την εταιρεία. 1099 ευρώ η τιμή του και γενικά δεν μας είχε ενθουσιάσει.

Σήμερα το Mi 11 μπορεί να μην περιλαμβάνει την λέξη Pro στην ονομασία του είναι όμως ένα Pro τηλέφωνο και ένα από τα αγαπημένα μου στην κατηγορία τιμής των 899 ευρώ. Πάμε να το γνωρίσουμε!

Σχεδιασμός – κατασκευή – ποιότητα

Αυτό που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου είναι η ποιότητα των υλικών και συνολικά της κατασκευής. Είναι ένα premium ραφινάτο κινητό με πολύ ωραίες καμπύλες και σασί από αλουμίνιο που υποδέχεται μια από τις πιο υπέροχες στην αφή, γυάλινες πλάτες…

Το κινητό το παίρνεις για να κάνεις τηλέφωνα και όχι για να του κάνεις μασάζ και να κοιτάς την πλάτη σχολίασε σωστά φίλος του Techblog. Θα φάτε κόλλημα όμως όταν το πιάσετε στα χέρια σας…

, Xiaomi Mi 11 review: Λεπτεπίλεπτος γίγαντας

Οθόνη

Για την quad curved οθόνη τι να πεις; Έχει διαγώνιο 6.81″ με ανάλυση WQHD+ και ρυθμό ανανέωσης 120Hz σε αυτό το resolution. Είναι τεχνολογίας AMOLED με HDR10+ και προστατεύεται από Gorilla Glass Victus.

Μια υπέροχη οθόνη, φωτεινή με φυσικά πλούσια χρώματα και τόσο καλά ρυθμισμένη που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι τα εικονίδια ξεπηδούν μέσα από αυτή, ζωντανεύουν.

Στη θέαση βίντεο είτε ποιότητας YouTube είτε καλού περιεχομένου Netflix, εντυπωσιάζει και αυτά τα στερεοφωνικά ηχεία Harman Kardon βελτιώνουν την οπτικοακουστική εμπειρία.

Χαίρεσαι να κρατάς το κινητό στα χέρια σου και να το απολαμβάνεις. Καλό θα είναι όμως να το βάλεις στη διάφανη θήκη που θα βρεις στη συσκευασία, γιατί το κινητό είναι τόσο sleek που γλιστράει και παραλίγο να την πατήσω…

, Xiaomi Mi 11 review: Λεπτεπίλεπτος γίγαντας

Εσωτερικός κόσμος

Κινητήριος δύναμη του Mi 11 είναι ο Snapdragon 888 5G, το flagship SoC που θα συναντήσουμε φέτος στα τούμπανα smartphone του 2021. Η έκδοση που κυκλοφορεί στη χώρα μας με 899 ευρώ είναι αυτή με RAM 8GB LPDDR5 και 256GB ενσωματωμένης μνήμης.

Είναι Dual SIM και δεν δέχεται κάρτες μνήμης micro SD. Τσα! Ούτε πιστοποίηση IP έχει για αδιαβροχοποίηση. Έχει IR Blaster, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη, NFC, WiFi 6 και Bluetooth 5.2.

Κάμερα

Κάμερα 108 Megapixel έχουν κάμποσα κινητά κάποια στη μισή τιμή και κάτω από αυτή του Mi 11. Εδώ όμως θα τραβήξεις φωτογραφίες όπως πρέπει. Γιατί ως γνωστών δεν κάνουν την κάμερα τα Megapixel.

Βασικός αισθητήρας λοιπόν 108 Megapixel με f/1.8 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Ψηφιακό zoom έως 30x που δεν βλέπεται αλλά έως και το 5x ποιότητα σαν οπτικό. Και βίντεο 8K αλλά και 4K με 60fps. Να σας πω ακόμα επιλέγω FullHD 60 fps. Δεν με έχουν κερδίσει οι άλλες υψηλότερες αναλύσεις.

Η κάμερα όμως είναι τριπλή άρα έχουμε ακόμα δυο αισθητήρες. Ποιοι είναι αυτοί; Ένας 13 Megapixel f/2.4 ultra-wide που δείχνει πως θα πρέπει να είναι οι ευρυγώνιες φωτογραφίες και ένας macro f/2.4 που δεν κατάλαβα αν υπάρχει ή όχι. Περίμενα κάτι περισσότερο από αυτόν.

Θέλεις καλές selfie; Έχεις την μπροστινή κάμερα 20 Megapixel του Mi 11.

, Xiaomi Mi 11 review: Λεπτεπίλεπτος γίγαντας

Μπαταρία

Η μπαταρία του Mi 11 έχει χωρητικότητα 4600 mAh και προσφέρει γρήγορη φόρτιση 55W με τον φορτιστή να περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Φορτίζει πολύ γρήγορα και ασύρματα, έως 50W ενώ προσφέρει και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 10W για συμβατές συσκευές και αξεσουάρ.

Την διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα την χαρακτήριζα καλή και με έβγαζε μια μέρα χωρίς φόρτιση. Με είχε στο άγχος μήπως αδειάσει νωρίτερα αλλά τελικά τα κατάφερνε να βγάλει μέρα.

UI

Το Xiaomi Mi 11 τρέχει Android 11 με MIUI 12 το οποίο είναι user friendly και ευχαριστήθηκα να χρησιμοποιώ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

Οι κατηγορίες κρίνονται πολύ από τις κάμερες με τις οποίες παίζουν μπάλα οι κατασκευαστές. Το mi 10 pro λεγόταν PRO γιατί είχε 2 κάμερες (επιπλέον) με τηλεφακό. Μια Χ2 (50mm ισοδύναμη) και μια X5 ας πούμε κοντά στα ισοδύναμα 120mm. Υπήρχε και το σκέτο mi 10 χωρίς τηλεφακούς που αυτός ήταν ο πρόγονος του mi11. Και εννοείται δεν ειναι το ίδιο. Οπότε αυτό το mi 11 (σκέτο) ΔΕΝ είναι Pro και απλά ειναι ακριβότερο από το περσυνό ακολουθώντας την μόδα να αυξάνουμε τιμές στην ίδια κατηγορία. Είναι το απλό. To PRO θα είναι άλλο με έναν τηλεφακό και το mi 11 ultra θα έχει 2 τηλεφακούς και ακόμα καλύτερη κύρια κάμερα. Φαουλ η έλλειψη SD και 3.5mm και δεν υπάρχει δικαιολογία τα ακριβότερα τηλέφωνα να μην έχουν και να έχουν τα φτηνότερα. Ειδικά με τέτοιες κάμερες (raw 108mp και 4k) τα gb φεύγουν σαν νεράκι και στον χρόνο πάνω κάτω θες παραπάνω χώρο.

Γιωργος

Σωστος σε ολα εκτος απο τ τελος… Το pro έχει ήδη βγει… Εχει ενα τηλεφακο… Κ δεν θα κυκλοφορήσει ευρωπη… Προς τ παρον τουλάχιστον.. Μονο κινα. Και το ultra επισης εχει βγει ηδη εχει τριπλη καμερα…κ ηδη κυκλοφορει κ θα ερθει κ ευρωπη.. Κ ελλαδα λογικα. Στα υπολοιπα πολυ σωστος

Chris _BMW

Κώστα ακούγονται πολλά για υπερθέρμανση του συγκεκριμένου τηλεφώνου σε σημείο να καίει μητρική να μην δουλεύει wifi κτλ.

Αναφορές που γίνονται στο επίσημο σάιτ της Xiaomi και σβήνονται από την ίδια την εταιρεία .
Για κάποιο λόγο δεν υπάρχουν άρθρα επι του θέματος .

Εσυ διαπίστωσες κάτι ;

SUPS 👨‍⚖️

plata o plomo λενε οι Κινεζοι πλεον….

Βασίλης

Kαλησπέρα .Λέτε οτι δεν παιρνει microsd.Μα όλα τα dual sim αντι για δεύτερη sim παιρνουν micro sd.Έσι δεν είναι;

eva

Επειδή ενδιαφέρομαι να το αγοράσω, υπάρχουν κάποιες αναφορές οτι έχει θεματάκια με το ακουστικό και δεν εχει καλή ποιότητα κλήσης, ισχύει;

eva

Ευχαριστώ για την απαντηση. Ανάμεσα σε mi11 και note20 ultra, ποιό θα διάλεγες;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΛΗΣ

Το Xiaomi mi 11 στα 624€ πού έχει αυτή την στιγμή αξίζει η αγορά του? ΣΕ αυτά τα λεφτά υπάρχει καλύτερο?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.