Ericsson | Αναβαθμίζει το δίκτυο της Wind Hellas

EricssonΗ Ericsson ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε και επέκτεινε με επιτυχία το κυρίως δίκτυο GSM/WCDMA για τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ελλάδα, τη Wind Hellas . Η σύμβαση αποκλειστικού προμηθευτή περιελάμβανε τη μετάβαση στη λύση κοινού κυρίως δικτύου WCDMA/GSM της Ericsson.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, η Ericsson παρείχε μια λύση με το κλειδί στο χέρι συμπεριλαμβανομένων σχεδιασμού δικτύων, προμήθειας εξοπλισμού και μετάβασης στη νέα κυρίως υποδομή, καθώς και ανάπτυξης δικτύου και ενοποίησης συστημάτων. Η Ericsson ήταν επίσης υπεύθυνη για τα συστήματα υποστήριξης δικτύου και επιχειρήσεων, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης μετάβασης και τη διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας.

Το ενιαίο κυρίως δίκτυο της WIND Hellas βασίζεται πλέον στη λύση mobile softswitch (MSS) της Ericsson, που δίνει τη δυνατότητα στον πάροχο να προσφέρει την ίδια εμπειρία υπηρεσιών στους πελάτες της σε δίκτυα 2G και 3G. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς ένα δίκτυο αποκλειστικής χρήσης IP, το οποίο επιτρέπει τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δικτύου. Μέσα από την εισαγωγή μιας διαστρωματωμένης αρχιτεκτονικής, η λύση MSS της Ericsson διασφαλίζει την ύπαρξη κοινής βάσης για τις υπηρεσίες επόμενης γενιάς. Οι κόμβοι packet core της Ericsson υποστηρίζουν τώρα τη WIND Hellas στην αποτελεσματική διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας δεδομένων HSPA.

Ο κ. Φώτης Κωνσταντέλλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου στη WIND Hellas, δηλώνει: “Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα υποδομή για να αυξηθεί η χωρητικότητα, η απόδοση και η αξιοπιστία του δικτύου ώστε να αντιμετωπιστεί η αύξηση των συνδρομητών και η επιθυμία των καταναλωτών για υπηρεσίες πολυμέσων. Για το σκοπό αυτό, η λύση της Ericsson θα μας επιτρέψει να προετοιμάσουμε αποτελεσματικά το δίκτυό μας ώστε να διαχειρίζεται επικοινωνίες υψηλής ταχύτητας και εξατομικευμένες υπηρεσίες πολυμέσων”.

Ο Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Ελλάδας, δηλώνει: “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς ότι η WIND Hellas μας επέλεξε για τη μεταμόρφωση του κυρίως δικτύου της. Η λύση mobile softswitch της Ericsson παρέχει τυποποιημένο περιβάλλον υπηρεσιών, εξυπηρετεί μεγάλους όγκους κίνησης με τον πλέον οικονομικό τρόπο και προσφέρει ευελιξία που θα της επιτρέψει την ικανοποίηση της μελλοντικής ανάπτυξης”.

11189
13014
Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet

inath.gr, Ηλεκτρονικός Πολυχώρος για την πόλη της Αθήνας

Το inath.gr είναι ένα νέο Αθηναϊκό portal, ένας ηλεκτρονικός πολυχώρος, που μέσα του μπορείς να βρεις ό,τι ακριβώς ψάχνεις κι ό,τι οι άλλοι αδυνατούν να σου προσφέρουν. Ένα portal νεανικό και φρέσκο, σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε ανάγκη της αθηναϊκής κοινωνίας και να αφουγκράζεται το παλμό της. Η ομάδα του inath.gr, με αγάπη για την Αθήνα […]

Telecoms COSMOTE

COSMOTE | Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Δεν απαιτείται περαιτέρω μείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα, 60-70% χαμηλότερα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πρόσφατη έκθεσή της που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης, όπως υπάρχουν στη σύσταση 1999/519/EC, δεν […]

Telecoms OTE

ΟΤΕ | Εγκαθιστά ασύρματο δίκτυο WiMax στο Άγιον Όρος

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX στο Άγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο για ευρυζωνική πρόσβαση. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, καθώς, με καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις πρόσβασης, δημιουργεί τη δυνατότητα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε έναν τόπο ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής […]