Ericsson | Αναβαθμίζει το δίκτυο της Wind Hellas

, Ericsson | Αναβαθμίζει το δίκτυο της Wind HellasΗ Ericsson ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε και επέκτεινε με επιτυχία το κυρίως δίκτυο GSM/WCDMA για τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ελλάδα, τη Wind Hellas . Η σύμβαση αποκλειστικού προμηθευτή περιελάμβανε τη μετάβαση στη λύση κοινού κυρίως δικτύου WCDMA/GSM της Ericsson.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, η Ericsson παρείχε μια λύση με το κλειδί στο χέρι συμπεριλαμβανομένων σχεδιασμού δικτύων, προμήθειας εξοπλισμού και μετάβασης στη νέα κυρίως υποδομή, καθώς και ανάπτυξης δικτύου και ενοποίησης συστημάτων. Η Ericsson ήταν επίσης υπεύθυνη για τα συστήματα υποστήριξης δικτύου και επιχειρήσεων, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης μετάβασης και τη διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας.

Το ενιαίο κυρίως δίκτυο της WIND Hellas βασίζεται πλέον στη λύση mobile softswitch (MSS) της Ericsson, που δίνει τη δυνατότητα στον πάροχο να προσφέρει την ίδια εμπειρία υπηρεσιών στους πελάτες της σε δίκτυα 2G και 3G. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς ένα δίκτυο αποκλειστικής χρήσης IP, το οποίο επιτρέπει τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δικτύου. Μέσα από την εισαγωγή μιας διαστρωματωμένης αρχιτεκτονικής, η λύση MSS της Ericsson διασφαλίζει την ύπαρξη κοινής βάσης για τις υπηρεσίες επόμενης γενιάς. Οι κόμβοι packet core της Ericsson υποστηρίζουν τώρα τη WIND Hellas στην αποτελεσματική διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας δεδομένων HSPA.

Ο κ. Φώτης Κωνσταντέλλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου στη WIND Hellas, δηλώνει: “Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα υποδομή για να αυξηθεί η χωρητικότητα, η απόδοση και η αξιοπιστία του δικτύου ώστε να αντιμετωπιστεί η αύξηση των συνδρομητών και η επιθυμία των καταναλωτών για υπηρεσίες πολυμέσων. Για το σκοπό αυτό, η λύση της Ericsson θα μας επιτρέψει να προετοιμάσουμε αποτελεσματικά το δίκτυό μας ώστε να διαχειρίζεται επικοινωνίες υψηλής ταχύτητας και εξατομικευμένες υπηρεσίες πολυμέσων”.

Ο Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Ελλάδας, δηλώνει: “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς ότι η WIND Hellas μας επέλεξε για τη μεταμόρφωση του κυρίως δικτύου της. Η λύση mobile softswitch της Ericsson παρέχει τυποποιημένο περιβάλλον υπηρεσιών, εξυπηρετεί μεγάλους όγκους κίνησης με τον πλέον οικονομικό τρόπο και προσφέρει ευελιξία που θα της επιτρέψει την ικανοποίηση της μελλοντικής ανάπτυξης”.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE WIND Vodafone

Δωρεάν κλήσεις και γραπτά μηνύματα από και προς την Ουκρανία

Εάν είστε πελάτης της COSMOTE, της WIND ή της Vodafone και έχετε οικογένεια ή φίλους στην Ουκρανία, από σήμερα μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί τους χωρίς κόστος.

Internet WIND

WIND F2G: Αλλάζει την καρτοκινητή και κάνει πραγματικότητα την απεριόριστη ομιλία προς όλους

Για πρώτη φορά, οι συνδρομητές της καρτοκινητής μπορούν να μιλάνε απεριόριστα με όλους και ταυτόχρονα να καλύπτουν την αυξημένη ανάγκη τους για χρήση data με εύκολο και άμεσο τρόπο.

Business Vodafone COSMOTE WIND

Πόσο φθηνότεροι γίνονται οι λογαριασμοί κινητής από 1/1/2022;

Όπως είχε προαναγγελθεί, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα περιορίζονται σε χαμηλότερο ποσοστό με τη νέα χρονιά.

Business featured WIND

Με τη WIND στο Γράμμο και το Βίτσι για φωτογράφιση τοπίου και φύσης

Ένα μοναδικό τριήμερο, μια μοναδική εμπειρία ζωής βιώσαμε μαζί με τη WIND στις κορυφές των βουνών Γράμμος και Βίτσι στη Βόρεια Ελλάδα.