Προώθηση του ανταγωνισμού στην αγορά τηλεπικοινωνιών

0

Η Viviane Reding, Επίτροπος Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, πρόκειται να συναντηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου με τους διευθύνοντες συμβούλους ορισμένων από τους ηγετικούς πάροχους στην Ευρώπη, που θα την πιέσουν να επανεξετάσει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άρση των κανόνων ανταγωνισμού που αφορούν τον τομέα, σε βασικά τμήματα της αγοράς.

Οι εναλλακτικοί πάροχοι, όλοι μέλη της European Competitive Telecommunications Association (ECTA), πιστεύουν ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος ώστε να μπορέσουν να καταρριφθούν και τα τελευταία εμπόδια της κατακερματισμένης Ευρωπαϊκής Τηλεπικοινωνιακής Αγοράς.

Στοιχεία δείχνουν ότι πολλές τηλεπικοινωνιακές αγορές κυριαρχούνται ακόμη από τους κυρίαρχους φορείς και τα μέλη της ECTA φοβούνται ότι προτάσεις για δραστικό περιορισμό των περιοχών που μπορούν να παρέμβουν οι εθνικοί Ρυθμιστές είναι πρώιμες και ενέχουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης μονοπωλίων. Επιπλέον o οργανισμός υπέρ του ανταγωνισμού, ζητά έντονη δράση προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα συμφόρησης τα οποία απειλούν την ευρεία διάδοση ειδικά των υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων.

Έχοντας ήδη επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στην εγκατάσταση ανταγωνιστικών δικτύων, τα μέλη της ECTA ανησυχούν ότι, εάν αρθούν οι κανονισμοί πριν η αγορά αρχίσει να λειτουργεί σωστά ή έχει εξασφαλίσει μελλοντική προστασία, οι κυρίαρχοι φορείς τηλεπικοινωνιών θα χρησιμοποιήσουν τη νέα τους ελευθερία για να εξωθήσουν τους ανταγωνιστές από την αγορά, να επαναφέρουν τη μονοπωλιακή τους θέση και να περιορίσουν τις επιλογές των καταναλωτών. Και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει όχι μόνοι τις υπάρχουσες υπηρεσίες αλλά να επεκταθεί και στο μέλλον, παρεμποδίζοντας την προσπάθεια της Ευρώπης να ηγηθεί π.χ. στην πρόσβαση ταχείας οπτικής ίνας.

Η συνάντηση των Διευθυνόντων Συμβούλων (CEO ) με την Επίτροπο Reding έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς η Επίτροπος ολοκληρώνει τις λεπτομέρειες της Αναθεώρησης του Πλαισίου Επικοινωνιών, που τώρα αναμένεται να δημοσιευτεί μετά το καλοκαίρι.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα