Κάνε το κινητό σου τηγάνι ή κόσμημα

, Κάνε το κινητό σου τηγάνι ή κόσμημαΜε την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Τρίτη 5 Ιουνίου, η Vodafone καλεί όλους μας να ανακυκλώσουμε παλιά κινητά τηλέφωνα, φορτιστές και αξεσουάρ, μέσω των ειδικών κάδων συλλογής που υπάρχουν στα 370 καταστήματα της εταιρείας πανελλαδικά, αλλά και στους 400 κάδους που πλέον έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα Συστήματα του «Σώματος Ελλήνων Προσκόπων», σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Vodafone υπενθυμίζει ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να καταλήγουν στα σκουπίδια, καθώς είναι φτιαγμένα από υλικά τα οποία μπορεί να επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ επιπλέον, τα επιμέρους υλικά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή άλλων αντικειμένων (π.χ. οικιακής χρήσης).

Η Vodafone εφαρμόζει το πρόγραμμα ανακύκλωσης από τον Ιούνιο του 2003, όταν ακόμα δεν ήταν προαπαιτούμενο βάσει νομοθεσίας, ενώ από το Νοέμβριο του 2005, το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και με την ανακύκλωση οικιακών μπαταριών. Τα δύο προγράμματα εφαρμόζονται πέρα από τα 370 καταστήματα της Vodafone και σε όλα τα κτίρια της εταιρείας πανελλαδικά. Μέχρι σήμερα, η Vodafone έχει προωθήσει για ανακύκλωση περισσότερα από 70.000 προϊόντα κινητής τηλεφωνίας και πάνω από 2,9 τόνους οικιακών μπαταριών.

Προχωρώντας ένα βήμα ακόμα, το Μάιο του 2007, η Vodafone επέκτεινε το πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, σε συνεργασία με το «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων». Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, 400 επιπλέον κάδοι συλλογής κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ τοποθετήθηκαν πανελλαδικά σε όλα τα Συστήματα του οργανισμού. Μία ακόμα πρωτιά για τη Vodafone, αφού με την ενέργεια αυτή, τα σημεία συλλογής κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ ξεπερνούν τα 770 σε όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα ανάμεσα σε άλλους ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς.

Ο σχεδιασμός και η διαχείριση των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της Vodafone πραγματοποιείται μέσα από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο ISO 14001 και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
εγω

Νομίζω ότι η vodafone θα έπρεπε να επιβραβέυει με μικρά δωράκια όσους ανακυκλώνουν το κινητό τους. Π.χ. με δωροεπιταγές μικρής αξίας ή κάτι άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet

inath.gr, Ηλεκτρονικός Πολυχώρος για την πόλη της Αθήνας

Το inath.gr είναι ένα νέο Αθηναϊκό portal, ένας ηλεκτρονικός πολυχώρος, που μέσα του μπορείς να βρεις ό,τι ακριβώς ψάχνεις κι ό,τι οι άλλοι αδυνατούν να σου προσφέρουν. Ένα portal νεανικό και φρέσκο, σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε ανάγκη της αθηναϊκής κοινωνίας και να αφουγκράζεται το παλμό της. Η ομάδα του inath.gr, με αγάπη για την Αθήνα […]

Telecoms COSMOTE

COSMOTE | Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Δεν απαιτείται περαιτέρω μείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα, 60-70% χαμηλότερα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πρόσφατη έκθεσή της που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης, όπως υπάρχουν στη σύσταση 1999/519/EC, δεν […]

Telecoms OTE

ΟΤΕ | Εγκαθιστά ασύρματο δίκτυο WiMax στο Άγιον Όρος

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX στο Άγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο για ευρυζωνική πρόσβαση. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, καθώς, με καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις πρόσβασης, δημιουργεί τη δυνατότητα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε έναν τόπο ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής […]