Κάνε το κινητό σου τηγάνι ή κόσμημα

1

VodafoneΜε την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Τρίτη 5 Ιουνίου, η Vodafone καλεί όλους μας να ανακυκλώσουμε παλιά κινητά τηλέφωνα, φορτιστές και αξεσουάρ, μέσω των ειδικών κάδων συλλογής που υπάρχουν στα 370 καταστήματα της εταιρείας πανελλαδικά, αλλά και στους 400 κάδους που πλέον έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα Συστήματα του «Σώματος Ελλήνων Προσκόπων», σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Vodafone υπενθυμίζει ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να καταλήγουν στα σκουπίδια, καθώς είναι φτιαγμένα από υλικά τα οποία μπορεί να επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ επιπλέον, τα επιμέρους υλικά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή άλλων αντικειμένων (π.χ. οικιακής χρήσης).

Η Vodafone εφαρμόζει το πρόγραμμα ανακύκλωσης από τον Ιούνιο του 2003, όταν ακόμα δεν ήταν προαπαιτούμενο βάσει νομοθεσίας, ενώ από το Νοέμβριο του 2005, το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και με την ανακύκλωση οικιακών μπαταριών. Τα δύο προγράμματα εφαρμόζονται πέρα από τα 370 καταστήματα της Vodafone και σε όλα τα κτίρια της εταιρείας πανελλαδικά. Μέχρι σήμερα, η Vodafone έχει προωθήσει για ανακύκλωση περισσότερα από 70.000 προϊόντα κινητής τηλεφωνίας και πάνω από 2,9 τόνους οικιακών μπαταριών.

Προχωρώντας ένα βήμα ακόμα, το Μάιο του 2007, η Vodafone επέκτεινε το πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, σε συνεργασία με το «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων». Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, 400 επιπλέον κάδοι συλλογής κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ τοποθετήθηκαν πανελλαδικά σε όλα τα Συστήματα του οργανισμού. Μία ακόμα πρωτιά για τη Vodafone, αφού με την ενέργεια αυτή, τα σημεία συλλογής κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ ξεπερνούν τα 770 σε όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα ανάμεσα σε άλλους ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς.

Ο σχεδιασμός και η διαχείριση των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της Vodafone πραγματοποιείται μέσα από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο ISO 14001 και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
εγω

Νομίζω ότι η vodafone θα έπρεπε να επιβραβέυει με μικρά δωράκια όσους ανακυκλώνουν το κινητό τους. Π.χ. με δωροεπιταγές μικρής αξίας ή κάτι άλλο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα