AΜD LiquidVR: Project εικονικής πραγματικότητας

H AΜD παρουσίασε τη νέα της πρωτοβουλία στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας με την ονομασία LiquidVR. Η AMD εργάζεται σε ένα πρότζεκτ σε συνεργασία με την Oculus για την επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουν προκύψει, για τις βελτιώσεις και συμβατότητες που η Oculus επιθυμεί να προσφέρει στους πελάτες της.

Το πρώτο βλαστάρι αυτής της πρωτοβουλίας της AMD, είναι μια ομάδα από καινούργιες τεχνολογίες που έχουν ως στόχο να αναπτύξουν ένα εξαιρετικό περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας (Ε.Π.), βελτιωμένης αίσθησης σε εφαρμογές Ε.Π. με άνετη απόδοση και συμβατότητα με οποιοδήποτε E.Π. headset. Η ανερχόμενη εφαρμογή του LiquidVR θα καθιστά δυνατές όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που διευκολύνουν την ανάγνωση απτών εμποδίων και την άνεση που μαζί φέρνουν τη βιομηχανία ένα βήμα πιο κοντά στην αληθινή, τεχνητή πραγματικότητα όλων των συμβατών Ε.Π. παιχνιδιών, εφαρμογών και εμπειριών.

Στην Ε.Π., η ιδέα της παρουσίας περιγράφεται σαν η αντίληψη του να είσαι παρών εν σώματι, σε ένα προσομοιωμένο, μη φυσικό κόσμο με έναν τρόπο που πείθει το χρήστη. Ένα σημαντικό εμπόδιο για να επιτευχθεί η παρουσία αυτή είναι η καθυστέρηση της μεταφοράς της κίνησης από το πραγματικό στο εικονικό, δηλαδή η εικονική μεταφορά της στιγμής που ο χρήστης θα ανοιγοκλείσει τα μάτια του ή θα κουνήσει το κεφάλι του σε πραγματικό χρόνο. Η ελαχιστοποίηση αυτής της καθυστέρησης είναι ζωτικής σημασίας για να επιτευχθεί η παρουσία και η άνεση που είναι τα στοιχεία-κλειδιά για ένα εξαιρετικό κόσμο E.Π.

Η μείωση της καθυστέρησης εμπλέκεται με όλη τη διάταξη των στοιχείων επεξεργασίας, από την GPU και το software της ως την τεχνολογία απεικόνισης μέσα από το headset. Ο συνδυασμός από συστήματα software και hardware της AMD, είναι σημαντικός παράγοντας για τους προγραμματιστές και τους δημιουργούς απτών αντικειμένων στην επίτευξη περιβαλλόντων E.Π. που μοιάζουν πραγματικά, καθώς μαζί με το LiquidVR η AMD βοηθάει φέρνοντας στρωτή, σαν ρευστή κίνηση και διαδραστικότητα μειώνοντας την καθυστέρηση αυτή.

Η τεχνολογία αυτή είναι διαθέσιμη για εγγεγραμμένους προγραμματιστές σε Alpha έκδοση, ώστε η ανάπτυξη της μελλοντικά να φέρει μια ολοκαίνουργια εμπειρία στους πελάτες της. Λέγεται μάλιστα πως η νέα GPU της AMD R9 390 Water-Cooled Edition θα είναι η πρώτη που θα υποστηρίζει την τεχνολογία LiquidVR.

AΜD LiquidVR: Project εικονικής πραγματικότητας, AΜD LiquidVR: Project εικονικής πραγματικότητας

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
9gag

και καμια φορα αναρωτιομαστε…”τι ειδους videogames θα παιζουν τα παιδια μας..” και τσουπ σκαει ενα τετοιο video… προσωπικα μου θυμιζει αρκετα SAO..επομενως γουσταρω! 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.