AMD Radeon RX 6900 XT: Η GPU των $999 εξαφανίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά

Radeon RX 6900 XT, AMD Radeon RX 6900 XT: Η GPU των $999 εξαφανίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά

Η AMD ξεκίνησε τις πωλήσεις της νέας Radeon RX 6900 XT GPU της των 999 δολαρίων, όμως εξαφανίστηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Η ιστοσελίδα PCMag μας εξιστορεί την περιπέτεια της για να αποκτήσει τη νέα κάρτα γραφικών της εταιρείας και πόσο γρήγορα απλά είχαν εξαντληθεί όλα τα διαθέσιμα τεμάχια.

Στις 16:00 ώρα Ελλάδος χθες, ξεκίνησαν οι αγορές και υπήρχε ήδη μεγάλο πρόβλημα, με πολλούς χρήστες να κάνουν refresh ξανά και ξανά. Μέσα στα πρώτα λεπτά η Radeon RX 6900 XT εξαφανίστηκε από όλα τα καταστήματα. Στις 16:23 η ίδια η AMD αποφάσισε να ξεκινήσει τις πωλήσεις από το δικό της κατάστημα.

Όμως, ακόμα και από το ηλεκτρονικό κατάστημα της AMD υπήρχαν προβλήματα, καθώς το πλήθος των αγοραστών που μπήκε στη σελίδα την έκανε να γονατίσει, με error “ “503 Service Temporarily Unavailable”. Στις 16:29 το PCMag κατάφερε να εξασφαλίσει μία GPU, μετά από πολλά refresh, όμως στις 6:35 ήταν ήδη sold out.

Βέβαια, το ίδιο είδαμε να γίνεται και με τις GPU της Nvidia, αλλά και με τις νέες κονσόλες Xbox Series X και PlayStation 5, οπότε σίγουρα δεν είναι καλή εποχή για τους gamers. Δε γνωρίζουμε πότε θα υπάρχει νέο stock των AMD Radeon RX 6900 XT, όμως μάλλον θα εξαφανιστεί ξανά σχεδόν απευθείας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.