AMD: στις λίστες με τα υπάρχοντα προϊόντα η RX 490

Τώρα που η μεγάλη παρουσίαση της RX 480 (αρχιτεκτονική Polaris), είναι παρελθόν, στις τάξεις της AMD ανυπομονούν για το επακόλουθο. Το επόμενο νέο προϊόν που έχει στις λίστες της να εκδώσει δεν είναι άλλη από τη πιθανή ναυαρχίδα των GPU, RX 490.

AMD: στις λίστες με τα υπάρχοντα προϊόντα η RX 490, AMD: στις λίστες με τα υπάρχοντα προϊόντα η RX 490

Παρά τα όποια προβλήματα και εκπλήξεις που έχουν ελαφρώς επισκιάσει την κυκλοφορία της RX 480, η AMD δεν σταματάει το marketing για κανένα λόγο. Στις λίστες με τα υπάρχοντα προϊόντα στην επίσημη σελίδα της δεσπόζει περήφανα το όνομα της RX 490. Μια κάρτα που σύμφωνα με τη CEO, Lisa Su και το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας προϊόντων της AMD, θα είναι της αρχιτεκτονικής Vega και μάλιστα με την τεχνολογία μνήμης HBM2, απόγονου της HBM.

Βεβαίως, θα μπορούσε να είναι άλλη μία κάρτα της αρχιτεκτονικής Polaris ή ακόμα και της Vega, χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι ναυαρχίδα και να φέρει για μνήμη GDDR5X αντί για HBM2, με πεδίο εφαρμογής τις υψηλές επιδόσεις (High End) και όχι τις Higher End που αντιπροσωπεύει η GTX 1080 της Nvidia. Όπως επίσης να είναι η Dual GPU που εδώ και καιρό έχει υποσχεθεί η εταιρεία με HBM2 και υδρόψυξη. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σίγουρα.

AMD: στις λίστες με τα υπάρχοντα προϊόντα η RX 490, AMD: στις λίστες με τα υπάρχοντα προϊόντα η RX 490

Σύμφωνα με τη φωτογραφία που έχει κάνει τον κύκλο του internet παγκοσμίως, σε όλες τις σελίδες τεχνολογίας, η νέα GPU θα κυκλοφορήσει πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2016, επομένως μέσα στο επόμενο τέταρτο του έτους θα γνωρίζουμε με ακρίβεια τιμή, ημερομηνία κυκλοφορίας και βασικά χαρακτηριστικά και γιατί όχι και μερικά renders από τις μεγάλες εταιρείες κατασκευής του τελικού chip. Τελευταία ο τρόπος της “κατά λάθος” κυκλοφορίας έχει γίνει αρκετά δημοφιλής. Οι εταιρείες πλέον πετάνε ένα μικρό δόλωμα και το ίντερνετ με τα σχόλια του κοινού κάνουν όλη τη δουλειά του marketing.

Το βασικό ερώτημα εδώ είναι, κατά πόσο η RX 490 θα είναι η ναυαρχίδα, αν θα περνάει σε επιδόσεις την GTX 1080 του αντίπαλου δέους, Nvidia κι αν θα είναι απλά ένας δυνατός ανταγωνισμός απέναντι στην GTX 1070, βγάζοντας και/ή άλλο προϊόν Vega για ναυαρχίδα. Δυστυχώς, σκοτάδι ακόμα επικρατεί όσον αφορά τις επιδόσεις και το πεδίο εφαρμογής της GPU Vega.

Μείνετε συντονισμένοι, θα είναι ένα δυνατό καλοκαίρι από άποψης προϊόντων gaming και VR και θα είμαστε εδώ για τη δική σας ενημέρωση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.