AMD: Κυκλοφόρησαν για δοκιμές τα πρώτα δείγματα Zen Core CPUs

AMD: Κυκλοφόρησαν για δοκιμές τα πρώτα δείγματα Zen Core CPUs, AMD: Κυκλοφόρησαν για δοκιμές τα πρώτα δείγματα Zen Core CPUs

Κατά το τέλος του έτους, στο τελευταίο τρίμηνο, η AMD σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη νέα αρχιτεκτονική της, Zen Core, με το νέο socket ΑΜ4 και οι δοκιμές για να διορθωθούν και τα τελευταία bug είναι στο τελικό τους στάδιο. Οι επεξεργαστές που πληροφορηθήκαμε είναι τέσσερεις στο σύνολο. Οι δύο είναι 4 και 8 πυρήνων και οι άλλοι δύο 24 και 32 πυρήνων, που πληροφοριακά, είναι αποκλειστικά για σέρβερ και δεν είναι χρήσιμοι για ένα απλό οικιακό υπολογιστή.

AMD: Κυκλοφόρησαν για δοκιμές τα πρώτα δείγματα Zen Core CPUs, AMD: Κυκλοφόρησαν για δοκιμές τα πρώτα δείγματα Zen Core CPUs

Η ισχύς τους θα είναι στα 2.8GHz με το turbo core να φτάνει ως 3.2GHz, μεγέθη που επιτρέπουν τη χαμηλή κατανάλωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Κι αν αυτό μοιάζει με θαύμα για την AMD, το μεγαλύτερο νέο είναι ότι σε κατάσταση αναμονής οι επεξεργαστές χρονίζονται στα 550MHz με κατανάλωση 2.5watt για τον 4πύρηνο και 5watt για τον 8πύρηνο. Ραγδαία πτώση συγκριτικά με τους FX που ακόμα και σε κατάσταση αναμονής έφταναν και τα 30watt κατανάλωσης. Και πάλι συγκριτικά με τον Core i7-6700K που είναι στα 3.5watt, η βελτίωση είναι σημαντική και αξιοσημείωτη και ίσως υπάρχει και περιθώριο βελτίωσης. Άλλωστε είναι πρώτη γενιά Zen Core και περιμένουμε τη δεύτερη Zen+ Core μετά το 2017.

Λίγες μόνο εβδομάδες από την περίοδο κυκλοφορίας των νέων επεξεργαστών της AMD, τα νέα μοιάζουν πολύ καλά και περιμένουμε τις εξελίξεις, αλλά και όποιες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.