Call of Duty: Αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer

Πολλές φορές οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τα action games και την επίδραση που έχουν στη συμπεριφορά νεαρών ατόμων. Νέα έρευνα δείχνει ότι εκατομμύρια gamers μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από Alzheimer και άλλες πνευματικές αρρώστιες, αργότερα στην ζωή τους παίζοντας action games, όπως Call of Duty ή Assassin’s Creed.

Η νέα μελέτη
Το πανεπιστήμιο του Montreal, διαπίστωσε σε μια μελέτη ότι οι παίκτες video games πλοηγούνται στην οθόνη χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, η οποία αποκαλείται κερκοφόρος πυρήνας, κάτι που οδηγεί στην απώλεια του φαιάς ουσίας στον ιππόκαμπο (εγκεφαλική δομή που είναι μέρος του μεταιχμιακού συστήματος).

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει το ίδιο, φανερώνοντας μειωμένο όγκο του ιππόκαμπου, ο οποίος ελέγχει την μνήμη, την μάθηση και τα συναισθήματα. Επίσης συνδέεται με ψυχολογικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη. Η ομάδα από τον Καναδά αναφέρει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε ψυχικές αρρώστιες.

Τα αποτελέσματα
Στην μελέτη τέσταραν 26 gamers και 33 άτομα που δεν παίζουν παιχνίδια, φορούσαν ειδικά κράνη τα οποία κατέγραφαν τα εγκεφαλικά τους κύματα και την κίνηση των ματιών, την ώρα που οι χρήστες περιηγούνταν σε έναν ψηφιακό λαβύρινθο διακοσμημένο με δέντρα και βουνά και ταυτόχρονα έπρεπε να ψάξουν για αντικείμενα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι gamers είχαν διπλάσια πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν τον κερκοφόρο πυρήνα (80.76%) κατά την πλοήγηση σε σχέση με τους non gamers (42.42%), οι οποίοι στηρίζονταν στην χωρική μνήμη του ιππόκαμπου. Ο κερκοφόρος πυρήνας έχει συνδεθεί με τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό.

3 δισεκατομμύρια ώρες gaming εβδομαδιαίως
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο ξοδεύουν 3 δισεκατομμύρια ώρες την εβδομάδα παίζοντας παιχνίδια και τα νεαρά άτομα υπολογίζονται ότι μέχρι να γίνουν 21, θα έχουν παίξει 10.000 ώρες. Όμως, μόλις τώρα ξεκινούν να εμφανίζονται και να καταγράφονται οι συνέπειες του έντονου gaming στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Πηγή

Σχόλια

  • Καταρχας ειμαι μεγαλος φαν και των δυο franchise. Δευτερον ο ιπποκαμπος ελεγχει την βραχυπροθεσμη μνημη και οχι γενικως την μνημη. Τριτον μπορει και να αληθευει θα το μαθω σε 40 χρονια απο τωρα.

  • Τα αποτελεσματα του αλσχαϊμερ φαινονται εκτος απιο βραχυπρόθεσμα καί αμμεσα!!!ξεχναν να φανε ξεχναν να πανε σπιτι και καθονται σαν τα ζομπι στα netcafes ξεχναν να ζησουν και παθαινουν καρδιακα μπροστα απο τα pc και το πιο τραγικο ειναι οτι τους καταλαβαινουν μετα απο καμια 2-3 μερες γιατι νομιζουν οι αλλοι οτι κοιμουνται τα παιδια!!!!!η ουσια ειναι να εχουμε μετρο σε οτι κανουμε!!!!παν μετρον αριστον,παν αμετρον αχαριστον ξερω εγω!!!!!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.