Electronic Arts: Δωρεάν αναβάθμιση των επερχόμενων παιχνιδιών PS4 & Xbox One σε PS5 & Xbox Series X

, Electronic Arts: Δωρεάν αναβάθμιση των επερχόμενων παιχνιδιών PS4 & Xbox One σε PS5 & Xbox Series X

Τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας των PlayStation 4 και Xbox One είδαμε τα ίδια παιχνίδια που είχαν βγει στην προηγούμενη γενιά να βγαίνουν και στα νέα συστήματα. Tο αποτέλεσμα ήταν πως όποιος ήθελε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι στη νέα του κονσόλα έπρεπε να το αγοράσει ξανά. Το ίδιο είχε συμβεί και στο λανσάρισμα των PlayStation 3 και Xbox 360.

Φαίνεται πως η Electronic Arts θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο. Σύμφωνα με τον COO της εταιρείας, Blake Jorgensen, όλα τα επερχόμενα παιχνίδια της εταιρείας που θα κυκλοφορήσουν και στην τωρινή αλλά και στην επόμενη γενιά κονσόλων PlayStation 5 & Xbox Series X θα μπορούν να αναβαθμιστούν στη δεύτερη εντελώς δωρεάν. Δηλαδή, αν κάποιος αγοράσει το FIFA 21 στο Xbox One και αγοράσει αργότερα το Xbox Series X θα μπορεί να αναβαθμίσει το παιχνίδι στην αντίστοιχη έκδοση.

, Electronic Arts: Δωρεάν αναβάθμιση των επερχόμενων παιχνιδιών PS4 & Xbox One σε PS5 & Xbox Series X

Αυτά τα νέα βέβαια, γενούν αρκετές ερωτήσεις. Αρχικά, θα πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι η ΕΑ εννοεί μόνο τις ψηφιακές εκδόσεις των παιχνιδιών και όχι τα φυσικά αντίτυπα. Επιπλέον, είναι ήδη γνωστό πως η Microsoft θα προσφέρει cross-buy μεταξύ επόμενης και τωρινής γενιάς, αλλά δεν είναι γνωστό πως ακριβώς θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο στο PlayStation 5.

Μπορεί η Electronic Arts να ετοιμάζει κάποια αντίστοιχη υπηρεσία για τις κονσόλες της Sony ή η εταιρεία όντως να ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο, αν και στην παρούσα φάση όλα είναι απλά εικασίες. Ο Blake Jorgensen σημείωσε επίσης πως η EA εργάζεται ώστε να παρέχει φέτος το δυνατότερο lineup παιχνιδιών που έχουμε δει μέχρι σήμερα από την εταιρεία.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.