Google: Στέλνει έπαινους πριν το κλείσιμο για τους υπαλλήλους των Stadia Studios

, Google: Στέλνει έπαινους πριν το κλείσιμο για τους υπαλλήλους των Stadia Studios

Παρόλο που η Google είχε λάβει την απόφαση να παύσει τη λειτουργία των Stadia Games & Entertainment Studios, έστειλε επαίνους στο προσωπικό τους. Προφανώς, αυτή η κίνηση δημιούργησε εντελώς αρνητική αίσθηση στους developers που έχασαν τη δουλειά τους…

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι την ημέρα που η Google ανακοίνωνε ότι δεν θα συνεχίσει η επένδυσή της για τη λειτουργία των Stadia Games & Entertainment Studios, δηλαδή των χώρων όπου θα δημιουργούσε τους δικούς της τίτλους για την online πλατφόρμα gaming, απέστειλε ένα email στους υπαλλήλους της, επαινώντας τους για την πρόοδο που έχουν σημειώσει στο έργο τους.

Αυτό ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στα Stadia Studios, οι οποίοι θεώρησαν ότι η διοίκηση τους εμπαίζει. Η απόφαση της Google να μη συνεχίσει η λειτουργία των Stadia Studios θεωρείται ότι είναι απόρροια τόσο των δυσκολιών που δημιουργεί η πανδημία, όσο και το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός, όπως η Microsoft, κινείται επιθετικά στην εξαγορά νέων studios.

Άγνωστο παραμένει το εάν τα Stadia Studios θα ήταν κερδοφόρα, αλλά το εν λόγω περιστατικό δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει καλός συντονισμός σε επίπεδο management…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ovelix

Σαν χθες θυμάμαι κάποιους που σχεδόν πανηγυρίζοντας έλεγαν πως η Google με το Stadia είναι το μέλλον του Gaming και πως θα κλείσουν μαγαζιά, εννοώντας τα PlayStation και Xbox. Τελικά έγινε το αντίθετο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.