H Apple παραδέχτηκε ότι έβγαλε 100 εκ. δολάρια από το Fortnite

, H Apple παραδέχτηκε ότι έβγαλε 100 εκ. δολάρια από το Fortnite

Μπορεί το Fortnite να μην είναι πλέον στο App Store, αλλά η Apple κατάφερε να βγάλει 100 εκ. δολάρια από αυτό. Τα στοιχεία αυτά δίνουν μία εικόνα για τα έσοδα από τις προμήθειες που έχει η Apple από τις εφαρμογές που φιλοξενεί στο App Store.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται, η Apple ξόδεψε 1 εκατομμύριο δολάρια για την προώθηση του Fortnite, όταν αυτό ήταν διαθέσιμο στο App Store, ενώ για τη χρονική διάρκεια των 30 μηνών αυτών, κατάφερε να αντλήσει έσοδα της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τις προμήθειες που είχε κερδίσει μέσα από τις αγορές μέσω της εφαρμογής.

Η Epic Games κατηγορεί την Apple για υπερβολικές χρεώσεις αναφορικά με τις προμήθειες που λαμβάνει από τις εφαρμογές που φιλοξενεί στο App Store, κάτι που φαίνεται να ισχύει, εάν λάβει κανείς υπόψη τα ποσά που άντλησε από το Fortnite. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από τα οικονομικά δεδομένα που γίνονται γνωστά, η Apple έχει κερδίσει μέχρι στιγμής σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια, από το 2017 από τις προμήθειες του App Store συνολικά.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.