Games

H Google κατέβασε το παιχνίδι Attentat 1942 λόγω αναφορά στους Ναζί

Για τη δημιουργία ενός τίτλου που αφορά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η αναφορά στους Ναζί είναι κάτι που θα πρέπει να έχουμε ως δεδομένο, όπως επίσης και η αναφορά σε φρικαλέα γεγονότα που σημάδεψαν τη παγκόσμια ιστορία. Όμως, η Google φαίνεται να διαφωνεί.

H Google αποφάσισε να κατεβάσει το παιχνίδι Attentat 1942 γιατί περιέχει αναφορά στους Ναζί, κάτι μη επιτρεπτό, από ότι φαίνεται, από τους όρους του Google Play Store. Ο αποκλεισμός δεν είναι παγκόσμιος, με την Google να σημειώνει τις χώρες Γερμανία, Ρωσία, Αυστρία και Γαλλία, αλλά ούτε εμείς καταφέραμε να βρούμε το παιχνίδι στο ελληνικό Play Store.

Όπως λέει και η ομάδα ανάπτυξης, δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσεις ένα ιστορικά ακριβές παιχνίδι χωρίς την αναφορά στους Ναζί. Επίσης, η ομάδα δούλευε έξι μήνες για τη μεταφορά του παιχνιδιού στα smartphones, κάτι που τους δυσαρέστησε ακόμα παραπάνω. Μία μικρή ελπίδα υπάρχει, με τη Google Τσεχίας να επικοινωνεί με την Charles Games, όμως προς το παρόν δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Ο τίτλος Attentat 1942 αναπτύχθηκε από την Charles Games σε συνεργασία με ιστορικούς της Τσεχικής Ακαδημίας Επιστημών, που στοχεύει στην προβολή της φρίκης του πολέμου, με ιστορική ακρίβεια. Μάλιστα, το 2018 ο τίτλος βραβεύθηκε για την άριστη αφήγηση του στο φεστιβάλ ανεξάρτητων παιχνιδιών GDC και ήδη κυκλοφορεί για Windows, Linux και macOS μέσω του Steam.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 21 Ιουλίου 2020 3:46

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Ζώης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.