H μεγαλύτερη συλλογή video games στον κόσμο πήρε βραβείο Guinness

https://www.facebook.com/GuinnessWorldRecords/videos/1591562614335471/

Αν πιστεύετε ότι έχετε πολλά παιχνίδια στη συλλογή σας, ο Antonio Monteiro θα χαρεί να σας διαψεύσει. Έχοντας πλέον το Guinness World Record για τη μεγαλύτερη συλλογή παιχνιδιών παγκοσμίως, ο Monteiro έχει στην κατοχή του 20.139 παιχνίδια, από όλες τις κονσόλες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Στο παραπάνω βίντεο, ο Monteiro μας παρουσιάζει την εντυπωσιακή συλλογή του. Οι ολοκληρωμένες συλλογές του με παιχνίδια για τη Βόρεια Αμερική αποτελούνται από όλα τα παιχνίδια για τα PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Xbox, Xbox 360, WiiU, Wii, GameCube, Sega Game Gear, Virtual Boy, Dream Cast, Sega Genesis, Atari Jaguar, Nintendo 3DS, Sega 32, Sega CD, Sega Saturn, Game Boy, Game Boy Advance, Game Boy Color, NeoGeo Pocket, Nintendo και Super Nintendo.

Η συλλογή του Monteiro όμως δε σταματάει εκεί. Για τα συστήματα της τωρινής γενιάς έχει ήδη πάνω από 500 παιχνίδια για το Xbox One και 900 για το PlayStation 4. Επίσης, στη συλλογή του περιλαμβάνονται παιχνίδια του Famicom, του Nintendo 3DS, πάνω από 1.000 παιχνίδια του Nintendo DS και άλλα 1.000 του PlayStation 1, τα μισά παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει για την κονσόλα Turbo Graphics και Ιαπωνικές εκδόσεις παιχνιδιών Game Boy και Super Famicom.

, H μεγαλύτερη συλλογή video games στον κόσμο πήρε βραβείο Guinness

Στα πιο σπάνια κομμάτια, o Monteiro έχει στην κατοχή του τα Hotel Mario και Zelda Adventures, τα μοναδικά παιχνίδια της εταιρείας που κυκλοφόρησαν για άλλη κονσόλα και συγκεκριμένα το CD-I της Phillips. Επίσης, έχει εκπαιδευτικά παιχνίδια του PlayStation 1 που κυκλοφόρησαν μόνο σε σχολεία, όπως και ένα παιχνίδι του Super Nintendo που δημιουργήθηκε για εκπαίδευση των στρατιωτών του Αμερικανικού Στρατού.

Η πρώτη κονσόλα του ήταν το Sega Genesis, με το Golden Axe να είναι το πρώτο παιχνίδι που έχει παίξει ποτέ. Επίσης, το αγαπημένο του παιχνίδι όλων των εποχών είναι το Castlevania 4, που είχε κυκλοφορήσει στο Super Nintendo. O Monteiro επίσης έχει και ακόμα πιο σπάνια παιχνίδια, όπως κάποια για το Nintendo 64 DD, το οποίο ήταν επέκταση της αρχικής κονσόλας και κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία, ή το παιχνίδι C-J The Elephant, το οποίο κυκλοφόρησε στο τέλος της ζωής του Game Gear και υπάρχουν ελάχιστα τεμάχια παγκοσμίως.

Στη συλλογή του υπάρχουν και συλλεκτικές εκδόσεις παιχνιδιών, ενώ για να παίζει όλα αυτά τα παιχνίδια έχει στην κατοχή του πάνω από 100 κονσόλες, με κάποιες ίδιες αλλά σε special edition. Η παραπάνω συλλογή σίγουρα είναι η πιο εντυπωσιακή που έχουμε δει, με την ξενάγηση στο δωμάτιο του να αποτελεί ένα ταξίδι στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών, από τα πρώτα βήματα της βιομηχανίας μέχρι και σήμερα.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Αμφιβάλλω αν έχει βάλει να δει πως είναι τα μισά από αυτά, πόσο μάλλον να τα τελειώσει, αλλά καλή φάση.

θοδωρας

Σαμποταζ θα εγινε η μεγαλυτερη συλλογη ανηκει στον Σακη Καρπα!!!

xristos

to thema den einai na exeis 20.000+ fthna paixndia tou 1-5$.. to 8ema einai na exeis dunath-akrivh-spania sullogh.. ola ta snes/nes xuma xwris koutia, neo geo aes games oute gia digma, turbografx-pc engine to idio.. mhn entiposiazeste apo to bougio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.