Hideo Kojima και Konami: Χώρισαν οι δόμοι τους – Ετοιμάζει παιχνίδι για το PS4

Είναι πλέον επίσημο, Hideo Kojima και Konami ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους. Ο superstar της Konami θα συνεργαστεί πλέον με την Sony για τη δημιουργία παιχνιδιού αποκλειστικά για το PlayStation 4. O Hideo Kojima, μεταξύ άλλων είναι δημιουργός του δημοφιλέστατου Metal Gear, αλλά οι σχέσεις του με την Konami το τελευταίο διάστημα δεν ήταν οι καλύτερες.

Οι φήμες για την αποχώρησή του κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό ενώ το αποκορύφωμα ήταν πριν από λίγες μέρες στα Game Awards, όπου η Konami δεν άφησε τον Kojima να παρευρεθεί και το βραβείο για το Metal Gear Solid V που παρέλαβε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο θρυλικός Kojima δημιούργησε το δικό του studio και όπως ήταν αναμενόμενο πήρε στην ομάδα του υπαλλήλους της Konami. Το studio αυτό με την ονομασία Kojima Productions, θα συνεργαστεί με την Sony, αλλά δεν ανήκει σε αυτή, θα είναι ανεξάρτητο.

Όπως είπαμε, το πρώτο παιχνίδι θα είναι αποκλειστικά για το PlayStation 4 και αναμένουμε να δούμε τι θα φτιάξει ο Hideo Kojima και η ομάδα του.

Δείτε το video της ανακοίνωσης συνεργασίας με τη Sony:

Πηγή

Σχόλια

  • Τελικά το πρώτο παιχνίδι θα κυκλοφορήσει και σε PC μετά από κάποιο διάστημα. Δεν διευκρινίζεται το διάστημα αποκλειστικότητας για το PS4.

  • Πολύ κακή αντιμετώπιση της Konami σε έναν άνθρωπο που της έφερε πολύ ζεστό χρήμα στα ταμεία της. Μα να μην τον αφήσει να παραλάβει το βραβείο του; Τι παιδιαρίστικα και αντί επαγγελματικά πράγματα είναι αυτά από έναν κολοσσό όπως η Konami;
    Σίγουρα θα βγάλει κάτι καλό ο Kojima, μακάρι να έχει και την ανάλογη επιτυχία και να το πληρώσει ακριβά η Konami το λάθος της.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.