Η Πολωνία άνοιξε δημόσιο server Minecraft για να κρατήσει τους έφηβους μέσα

Poland Minecraft Server Covid 19

Οι περισσότερες κυβερνήσεις κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τα παιδιά μακριά από τους υπολογιστές και να τα ωθήσουν στην ενασχόληση με εξωτερικές δραστηριότητες. Ωστόσο, η Πολωνική κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τα παιδιά και τους έφηβους μέσα στο σπίτι, λόγω του κορωνοϊού. Γι’ αυτό, δημιούργησε μία πλατφόρμα η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει και έναν δημόσιο server για το Minecraft.

Τι δυνατότητες απασχόλησης παρέχει η πλατφόρμα

Η Πολωνική κυβέρνηση δημιούργησε έναν μαθησιακό κόμβο/πλατφόρμα ο οποίος προσφέρει στα παιδιά και τους εφήβους τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους, καθώς μένουν κολλημένοι στο σπίτι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών, υπάρχουν online session TTRPG, quiz για την Πολωνική ιστορία και γεωγραφία τα οποία παρέχουν δελεαστικά βραβεία, και ένας δημόσιος server του Minecraft.

Στον server του Minecraft που δημιούργησε η Πολωνική κυβέρνηση μπορούν να συμμετέχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, ή κολεγίου. Κάθε παίκτης έχει στη διάθεση του έναν χώρο 60×60 στον οποίο μπορεί να δημιουργήσει ότι θέλει. Στις 30 Μαρτίου, η κυβέρνηση θα επιλέξει τις καλύτερες δημιουργίες των χρηστών του server και θα μοιράσει ειδικά βραβεία.

Τέλος, ο μαθησιακός κόμβος/πλατφόρμα ονομάζεται Grarantanna και αναπτύχθηκε με τη συνδρομή της Neverlight, μιας πολωνικής οργάνωσης που ασχολείται με τα eSports, τα τουρνουά παιχνιδιών, και πολλά άλλα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation 5 Sony

PlayStation 5 Digital που είχα παραγγείλει το Νοέμβριο, παραλαμβάνω την επόμενη εβδομάδα

Συγκεκριμένα με ρώτησαν αν συνεχίζω να θέλω τπo PS5 επειδή έχουν περάσει 3 μήνες από τότε έκανα την παραγγελία και φυσικά τους απάντησα ότι το θέλω σαν τρελός!

Games PlayStation 5 Sony

PlayStation 5: Εχει ξεπεράσει τις 4.5 εκατομμύρια πωλήσεις

Εκατομμύρια είναι οι gamers ανά τον κόσμο που περιμένουν κάθε φορά το νέο μοντέλο της επιτυχημένης παιχνιδοκονσόλας.

Games PlayStation 5 Sony

Καταναλωτές εναντίον της Sony σχετικά με πρόβλημα στο DualSense Controller του PS5

Οι ενάγοντες καλούν τη Sony να προχωρήσει σε ανάκληση ή δωρεάν πρόγραμμα αντικατάστασης των ελαττωματικών DualSense Controller.

Games Google Google Stadia

Google: Στέλνει έπαινους πριν το κλείσιμο για τους υπαλλήλους των Stadia Studios

Παρόλο που η Google είχε λάβει την απόφαση να παύσει τη λειτουργία των Stadia Studios, έστειλε επαίνους στο προσωπικό τους.