Η Πολωνία άνοιξε δημόσιο server Minecraft για να κρατήσει τους έφηβους μέσα

Minecraft, Η Πολωνία άνοιξε δημόσιο server Minecraft για να κρατήσει τους έφηβους μέσα

Οι περισσότερες κυβερνήσεις κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τα παιδιά μακριά από τους υπολογιστές και να τα ωθήσουν στην ενασχόληση με εξωτερικές δραστηριότητες. Ωστόσο, η Πολωνική κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τα παιδιά και τους έφηβους μέσα στο σπίτι, λόγω του κορωνοϊού. Γι’ αυτό, δημιούργησε μία πλατφόρμα η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει και έναν δημόσιο server για το Minecraft.

Τι δυνατότητες απασχόλησης παρέχει η πλατφόρμα

Η Πολωνική κυβέρνηση δημιούργησε έναν μαθησιακό κόμβο/πλατφόρμα ο οποίος προσφέρει στα παιδιά και τους εφήβους τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους, καθώς μένουν κολλημένοι στο σπίτι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών, υπάρχουν online session TTRPG, quiz για την Πολωνική ιστορία και γεωγραφία τα οποία παρέχουν δελεαστικά βραβεία, και ένας δημόσιος server του Minecraft.

Στον server του Minecraft που δημιούργησε η Πολωνική κυβέρνηση μπορούν να συμμετέχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, ή κολεγίου. Κάθε παίκτης έχει στη διάθεση του έναν χώρο 60×60 στον οποίο μπορεί να δημιουργήσει ότι θέλει. Στις 30 Μαρτίου, η κυβέρνηση θα επιλέξει τις καλύτερες δημιουργίες των χρηστών του server και θα μοιράσει ειδικά βραβεία.

Τέλος, ο μαθησιακός κόμβος/πλατφόρμα ονομάζεται Grarantanna και αναπτύχθηκε με τη συνδρομή της Neverlight, μιας πολωνικής οργάνωσης που ασχολείται με τα eSports, τα τουρνουά παιχνιδιών, και πολλά άλλα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Minecraft

Minecraft: Έγινε το πιο επιτυχημένο παιχνίδι στην ιστορία με 300 εκ. αντίτυπα

Το Minecraft κλείνει τα 15 την ερχόμενη χρονιά αλλά παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές, έχοντας πουλήσει πλέον περισσότερα από 300 εκ. αντίτυπα.

Games featured Minecraft PlayStation

Πόσες ώρες ύπνου τον χρόνο χάνουν οι gamers;

Ωραίο το gaming, αλλά απαιτεί χρόνο, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που μελέτησε τις χαμένες ώρες ύπνου εξαιτίας του.

Games Android Gear VR iOS

Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλων

Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας Realm σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες, θα πρέπει να ζητήσετε refund μετά το τέλος της υποστήριξης.

Games Minecraft Windows 10

Minecraft: Τρέχει Windows 95 και παίζει Doom με νέο mod

Το νέο VM Computers Mod επιτρέπει τους χρήστες να παραγγείλουν εξαρτήματα για PC από δορυφόρο σε τροχιά γύρω από έναν κόσμο του Minecraft.