Η Πολωνία άνοιξε δημόσιο server Minecraft για να κρατήσει τους έφηβους μέσα

Poland Minecraft Server Covid 19

Οι περισσότερες κυβερνήσεις κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τα παιδιά μακριά από τους υπολογιστές και να τα ωθήσουν στην ενασχόληση με εξωτερικές δραστηριότητες. Ωστόσο, η Πολωνική κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τα παιδιά και τους έφηβους μέσα στο σπίτι, λόγω του κορωνοϊού. Γι’ αυτό, δημιούργησε μία πλατφόρμα η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει και έναν δημόσιο server για το Minecraft.

Τι δυνατότητες απασχόλησης παρέχει η πλατφόρμα

Η Πολωνική κυβέρνηση δημιούργησε έναν μαθησιακό κόμβο/πλατφόρμα ο οποίος προσφέρει στα παιδιά και τους εφήβους τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους, καθώς μένουν κολλημένοι στο σπίτι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών, υπάρχουν online session TTRPG, quiz για την Πολωνική ιστορία και γεωγραφία τα οποία παρέχουν δελεαστικά βραβεία, και ένας δημόσιος server του Minecraft.

Στον server του Minecraft που δημιούργησε η Πολωνική κυβέρνηση μπορούν να συμμετέχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, ή κολεγίου. Κάθε παίκτης έχει στη διάθεση του έναν χώρο 60×60 στον οποίο μπορεί να δημιουργήσει ότι θέλει. Στις 30 Μαρτίου, η κυβέρνηση θα επιλέξει τις καλύτερες δημιουργίες των χρηστών του server και θα μοιράσει ειδικά βραβεία.

Τέλος, ο μαθησιακός κόμβος/πλατφόρμα ονομάζεται Grarantanna και αναπτύχθηκε με τη συνδρομή της Neverlight, μιας πολωνικής οργάνωσης που ασχολείται με τα eSports, τα τουρνουά παιχνιδιών, και πολλά άλλα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Sony PlayStation 5

Οι πωλήσεις του Sony PS5 έχουν φτάσει τα 7.8 εκατομμύρια

Δεν έχουν περάσει περισσότεροι από 5 μήνες κυκλοφορίας του στην αγορά και το Sony PS5 έχει καταφέρει να πουλήσει 7.8 εκατομμύρια μονάδες.

Games Sony PSN

Προβλήματα στο PlayStation Network σε όλο τον κόσμο

Το PlayStation Network αντιμετώπιζε προβλήματα για τουλάχιστον μία ώρα σε παγκόσμια κλίμακα, όπως αποδείχθηκε.

Games EA EA Games Android

To Apex Legends Mobile έρχεται την άνοιξη στο Android

H Electronic Arts ανακοίνωσε ότι ήρθε η στιγμή της εμφάνισης του Apex Legends Mobile, το οποίο αρχικά θα έρθει στο Android.

Games Sony PlayStation 5

PlayStation 5: Ετοιμάζεται να ξαναστοκάρει τουλάχιστον στην Αμερική, αλλά για πόσο;

Το Sony PS5 είναι και αυτό θύμα της έλλειψης ανταλλακτικών με συνέπεια δυσκολίες στην τροφοδοσία της αγοράς.