Microsoft: Έρχονται διαφημίσεις στα δωρεάν παιχνίδια του Xbox;

microsoft, Microsoft: Έρχονται διαφημίσεις στα δωρεάν παιχνίδια του Xbox;

Σε ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στα brands να προβάλλουν διαφημίσεις στα free-to-play παιχνίδια του Xbox εργάζεται η Microsoft, σύμφωνα με μια αναφορά του Insider. Όπως αναφέρουν πηγές-γνώστες του θέματος, οι διαφημίσεις δεν θα ενοχλούν στο παιχνίδι και μπορεί να εμφανιστούν σε μια διαφημιστική πινακίδα σε ένα παιχνίδι αγώνων π.χ.

Ακόμα, ίσως βάλει διαφημίσεις ως skins avatar ή ως βίντεο μέσα στα λόμπι παιχνιδιών. Σκεπτόμενη πως οι παίκτες μπορεί να ενοχληθούν από τις πολλές διαφημίσεις, η Microsoft σκέφτεται να επιτρέψει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα σε συγκεκριμένα brands.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία δε σκοπεύει να πάρει μερίδιο από τα διαφημιστικά έσοδα αλλά θα επιτρέψει στον προγραμματιστή παιχνιδιών και τη διαφημιστική εταιρεία να μοιραστούν τα χρήματα. Αυτό που πιθανώς επιδιώκει είναι να προσελκύσει περισσότερους developers δωρεάν στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το Insider, η Microsoft δεν θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συλλέγει από το Bing και άλλες υπηρεσίες για στοχευμένες διαφημίσεις στο Xbox. Αν και δε γνωρίζουμε αν έχουν γίνει συζητήσεις με τους διαφημιστές,  οι πηγές αναφέρουν ότι οι διαφημίσεις θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο Xbox το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.