Microsoft: Με machine learning θα βελτιώσει τα γραφικά των παιχνιδιών

Microsoft AI Upscale Textures Graphics

To 2018, η Microsoft εξαγόρασε την PlayFab, μία εταιρεία η οποία δημιουργεί εργαλεία για back-end υποστήριξη παιχνιδιών μέσω cloud. Δύο χρόνια μετά, ο ιδρυτής της PlayFab, James Gwertzman, έχει γίνει ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Game Stack, η οποία ενσωματώνει όλα τα gaming τμήματα του τεχνολογικού κολοσσού.

Πλέον, η PlayFab αξιοποιεί στο έπακρο την ισχύ του δικτύου Azure της Microsoft. Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα της εταιρείας θα μπορούσαν να αλλάξουν μια για πάντα τη gaming βιομηχανία και την ποιότητα των παιχνιδιών.

O James Gwertzman μίλησε στο VentureBeat. Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ανέλυσε κάθε πτυχή του πολύπλοκου χάρτη που ακούει στο όνομα “η επόμενη γενιά παιχνιδιών και η ανάπτυξη τους”.

Το AI που τελειοποιεί τα textures

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Γενικού Διευθυντή της Microsoft Game Stack είναι η αναφορά του στο machine learning και το πώς μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των textures στα παιχνίδια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ένα από τα στούντιο της Microsoft πειραματίζεται με τη χρήση μοντέλων machine learning (ML) για την παραγωγή asset. Χρησιμοποιούν textures χαμηλής ανάλυση και με τη βοήθεια ML αυξάνουν την ανάλυση τους σε πραγματικό χρόνο. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό λες και η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε από άνθρωπο.

Επιπλέον, τονίζει ότι η χρήση αυτού του AI καταργεί την ανάγκη χρήσης textures υψηλής ανάλυσης. Όπως αναφέρει, δεν υπάρχει λόγος κάποιος να χρησιμοποιεί 2K γραφικά για να έχει αντίστοιχη ποιότητα. Μπορεί πάντα να κάνει χρήση low-res textures τα οποία γίνονται upscale. Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαφορά μεταξύ ενός 2K και ενός upscale 2K περνά απαρατήρητη μέσα στα παιχνίδια.

Στη συγκεκριμένη φάση, το AI που αναπτύσσουν λειτουργεί μόνο σε συγκεκριμένα σύνολα, διότι μπορεί να εκπαιδευτεί μόνο με ένα texture map. Έτσι, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο ML μοντέλο σε δύο διαφορετικά παιχνίδια. Στο μέλλον ίσως δημιουργηθούν δυναμικά μοντέλα που θα λειτουργούν σε πολλαπλούς τίτλους.

Στο τέλος, ο James Gwertzman αναφέρει ότι η Microsoft είναι μία εταιρεία που στόχο έχει την αύξηση της παραγωγικότητας. Ακόμη και ο ίδιος δεν γνωρίζει πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους προγραμματιστές στο να επιτύχουν περισσότερα, αλλά πάντα αναζητούν τρόπους και προσπαθούν να αναπτύσσουν νέες εξελιγμένες λύσεις.

Η συνέντευξη του James Gwertzman έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καλύπτει πολλές πτυχές για το μέλλον των παιχνιδιών. Όσοι έχετε λίγο χρόνο, αξίζει πραγματικά να τον αφιερώσετε για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο στο VentureBeat.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Sony PlayStation 5

PlayStation 5: Ετοιμάζεται να ξαναστοκάρει τουλάχιστον στην Αμερική, αλλά για πόσο;

Το Sony PS5 είναι και αυτό θύμα της έλλειψης ανταλλακτικών με συνέπεια δυσκολίες στην τροφοδοσία της αγοράς.

Games featured

10 εκ. προεγγραφές για το PUBG: NEW STATE

Οι δοκιμές της φάσης alpha θα ξεκινήσουν σε συγκεκριμένες περιοχές το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Games Apple Apple TV

Το αναβαθμισμένο Apple TV θα υποστηρίζει συχνότητες έως και 120 Hz

Με την αναβάθμιση σε tvOS 14.5, το Apple TV εκτιμάται ότι θα μπορεί να προσφέρει συχνότητα ανανέωσης εικόνας στα 120 Hz.

Games LG

LG 27MP60G-B: Νέο gaming monitor με AMD FreeSync και προηγμένες λειτουργίες

Ζωντανά χρώματα σε ευρεία γωνίας θέασης και τεχνολογία AMD FreeSync για ανεπανάληπτη εμπειρία gaming.