Πατέντα της Sony για καλύτερη ψύξη στο PlayStation 5

, Πατέντα της Sony για καλύτερη ψύξη στο PlayStation 5

Αν και το PlayStation 4 είναι η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις σε αυτή τη γενιά, ένα παράπονο των χρηστών ήταν το πόσο πολύ ακουγόταν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έφτανε στο σημείο να κλείνει από την υπερθέρμανση. Φαίνεται πως η Sony είναι αποφασισμένη να διορθώσει τα μέχρι τώρα προβλήματα ψύξης με το PlayStation 5.

Σύμφωνα με πατέντα που τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η επερχόμενη next-gen κονσόλα της εταιρείας θα έρθει με ένα “αγώγιμο υλικό θερμότητας” που θα έχει “ρευστότητα”, δηλαδή με πιο απλά λόγια, θα περιλαμβάνει υγρό μέταλλο ως τρόπο μεταφοράς της θερμότητας. Επίσης, η πατέντα αναγράφει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία διασφαλίζει, σχεδιαστικά τουλάχιστον, το υγρό μέταλλο ώστε να μη ξεφεύγει από την περιοχή που θα πρέπει να βρίσκεται, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για το σύστημα.

, Πατέντα της Sony για καλύτερη ψύξη στο PlayStation 5

Το πρόβλημα είναι στις ιδιότητες του υγρού μετάλλου, καθώς είναι αρκετά καλός αγωγός της ηλεκτρικής δύναμης. Βέβαια, ήδη η Asus το χρησιμοποιεί για καλύτερη ψύξη σε αρκετά μοντέλα της σειράς gaming laptop ROG, οπότε ίσως και η Sony να θέλει να βρει έναν αντίστοιχο τρόπο. Μην ξεχνάμε ότι με τις επιδόσεις που θα προσφέρει το PlayStation 5, σίγουρα χρειάζεται καλύτερη ψύξη από ότι έχουμε δει στις μέχρι σήμερα κονσόλες της.

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREG

Το PS5 βρίσκεται ήδη υπό παραγωγή και βγαίνουν τα πρώτα κομμάτια από τα εργοστάσια καθώς σε 3 μήνες θα πρέπει να βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων παγκοσμίως, άρα επειδή ο αρθρογράφος μας μπέρδεψε για τα καλά και είμαι σίγουρος πως ούτε αυτός κατάλαβε τις έγραψε, το PS5 έχει μια πατέντα όπου το υγρό μέταλλο βοηθάει στην ψύξη του ή το άρθρο μιλάει για μια νέα πατέντα για ψύξη σε μελλοντικές κονσόλες που έχει καταθέσει η Sony ??? Επίσης από πότε το PS5 απέκτησε προβλήματα ψύξης ??? αναφέρομαι σε αυτό που γράφει ο αρθρογράφος -> Φαίνεται πως η Sony είναι αποφασισμένη να διορθώσει τα προβλήματα ψύξης του PlayStation 5. (υγ. Λίγο προσοχή στο τι γράφετε, μπαίνουμε για να μαθαίνουμε νέα τις τεχνολογίας όχι για να αναρωτιόμαστε τι θέλει να πει ο ποιητής)

Κώστας Λεοντιάδης

Καλησπέρα και σε ευχαριστούμε για το σχόλιο,

Η πατέντα, ακόμα και τώρα να βγήκε στο φως της δημοσιότητας, δε σημαίνει ότι δεν έχει ήδη δοθεί για έγκριση, απλά ότι τώρα δημοσιοποιήθηκε. Για αυτό και είναι “νέα πατέντα”. Αφαιρέθηκε το “νέα” για να μη δημιουργούμε αθέμιτη σύγχυση 🙂

GREG

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, πάντως θα επιμείνω να πω πως το PS5 είναι ήδη υπό παραγωγή, είναι πολλές οι αγορές, πολλές οι αποστολές, πολλά τα κομμάτια και ελάχιστος ο χρόνος, θυμίζω πως σε 100 περίπου μέρες το PS5 θα πρέπει να είναι στα ράφια αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν την αγορά των Χριστουγέννων, άρα πιστεύω πως ότι ήταν να κάνει η Sony στο PS5 έχει γίνει ήδη.

Κώστας Λεοντιάδης

Αυτό είναι το θέμα, δε γνωρίζουμε πότε κατατέθηκε η εν λόγω πατέντα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο ότι έχει γίνει ότι ήθελαν, απλά υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Την αλήθεια θα τη μάθουμε όταν βγει το PS5 στην αγορά (όποιος το ανοίξει δηλαδή για να τη μάθει, δε νομίζω να ρισκάρω το δικό μου 😛 )

Μηνας

Καλα δινεις τωρα και εσυ βαση στο τι γραφουν τα διαφορα site του κ@λου!Δεν βλεπεις εδω τι γινεται?Ζουμε σε ενα κοσμο που για να ξεχωρισεις τα fake news και τις φουσκωμενες αρλουμπες που γραφει ο καθενας για να κανει την ειδηση πιο ελκυστικη πρέπει να εχεις κανει 5 χρονια εκπαιδευση στο fbi!

Oh hi Mark

Περιμενουμε πολλα απο τη Sony σε αυτη τη γενια. Καλυτερη ψυξη με full no frost.

Νικόλαος Ουζούνης

“Επίσης από πότε το PS5 απέκτησε προβλήματα ψύξης ??? “”
Εάν παρακολουθούσες τη διεθνή αρθρογραφία πριν λίγους μήνες,είχε ακουστεί πως ο λόγος που αργούσε τόσο πολύ να δείξει την κονσόλα η sony ηταν διότι είχε θέματα ψύξης και έψαχνε λύση.
Το πρόβλημα διογκώθηκε μετά την ανακοίνωση των specs μιας και το ps5 αρχικά ηταν μια κονσόλα των 9.2 TFlops
τη στιγμή που το Xbox ανακοίνωνε 12 TFlops.
Η ιστορία γνωστή,εκαναν overclocking τα ρολόγια για να φτάσουν τα 10.8 TFlops και να μειώσουν το χάσμα απο τον ανταγωνισμό.
Σε μη σταθερές συχνότητες,αντιμετωπίζουμε υψηλότερες θερμοκρασίες.
Ελπίζω να το ελυσαν αυτό οι μηχανικοί της sony…αν και προσωπικά δε τους εμπιστεύομαι σε αυτο το κομματι.
Ολα τα playstation με αποκορυφωμα το ps4 pro ειναι ποιοτικά ωε καταστευές πολύ κατώτερες του ανταγωνισμού και θυμίζουν “Κινεζιά” ακόμα και απο τα πλαστικά που τρίζουν οταν πιάνεις στα χέρια σου το μηχάνημα.
Όσο για το εσωτερικό αρκεί να ριξει κανείς μια ματιά στο digital fountry για να
διαπιστώσει τις πατέντες που εχουν κανει για να χωρεσουν λιγη εξτρα ram κ.α πολλά.
Σε αυτό το τομέα η MS απέχει παρασάγκας απο τον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.