Games

Netflix: Ψάχνει άτομα για «ολοκαίνουργιο παιχνίδι υπολογιστή AAA»

Το Netflix φαίνεται πως είναι έτοιμο να κάνει το επόμενο βήμα μετά τα παιχνίδια για κινητά, όπως αποκάλυψαν πρόσφατες λίστες θέσεων εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εντόπισε το Mobilegamer.biz, η εταιρεία ζητά σκηνοθέτη παιχνιδιών, καλλιτεχνικό διευθυντή και τεχνικό διευθυντή στο στούντιο παιχνιδιών που ανακοινώθηκε πρόσφατα στο Λος Άντζελες, μαζί με ρόλους όπως παραγωγός και μηχανικός, για ένα έργο που περιγράφεται ως “ολοκαίνουργιο παιχνίδι για PC AAA”.

Ο όρος “Παιχνίδια AAA” είναι μια ταξινόμηση που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών για να υποδηλώσει παιχνίδια υψηλού προϋπολογισμού, υψηλού προφίλ που παράγονται και διανέμονται συνήθως από μεγάλους, γνωστούς εκδότες. Αυτά τα παιχνίδια συχνά κατατάσσονται ως “blockbusters” λόγω της εξαιρετικής δημοτικότητάς τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν για το project που έσκασε ξαφνικά. Ωστόσο, στην καταχώριση για σκηνοθέτη παιχνιδιών, το Netflix λέει ότι αναζητά έναν «δημιουργικό ηγέτη για την πρώτη γενιά πρωτότυπων παιχνιδιών της Netflix που αναπτύχθηκαν εσωτερικά».

Μέχρι στιγμής η εταιρεία είχε επικεντρωθεί στo mobile gaming και έχει κυκλοφορήσει μερικούς αξιόλογους τίτλους όπως Lucky Luna, Into the Breach και Desta: The Memories Between, με δεκάδες άλλους σε εξέλιξη. Το Netflix έχει επίσης αποκτήσει δημιουργούς όπως το Boss Fight Entertainment και το Night School Studio για να ενισχύσει τις προσπάθειές του.

Τον περασμένο μήνα, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος παιχνιδιών της πλατφόρμας, Mike Verdu, υπαινίχθηκε την επέκταση σε PC, μαζί με άλλες προσεγγίσεις όπως το cloud gaming. «Εξερευνούμε πολύ σοβαρά μια προσφορά παιχνιδιών cloud, ώστε να μπορούμε να προσεγγίσουμε μέλη σε τηλεοράσεις και υπολογιστές. Θα το προσεγγίσουμε με τον ίδιο τρόπο που κάναμε με το κινητό, το οποίο ξεκίνα μικρά, να είσαι ταπεινός, στοχαστικός και μετά χτίσε. Αλλά είναι ένα βήμα που πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε για να συναντήσουμε μέλη όπου βρίσκονται στις συσκευές όπου καταναλώνουν το Netflix».

Επεξεργάστηκε την 23 Νοεμβρίου 2022 17:31

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.