Nintendo PlayStation: Το θρυλικό υβρίδιο πουλήθηκε για 360.000 δολάρια Αμερικής

Nintendo PlayStation, Nintendo PlayStation: Το θρυλικό υβρίδιο πουλήθηκε για 360.000 δολάρια Αμερικής

Τον προηγούμενο μήνα, ξεκίνησε η δημοπρασία της ίσως πιο σπάνιας κονσόλας στη Γη, η οποία δεν κυκλοφόρησε ποτέ, του Nintendo PlayStation. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε και η κονσόλα πουλήθηκε για $360.000 ή περίπου 320.000€, έτσι έγινε η πιο ακριβή κονσόλα όλων των εποχών.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αξίζει ως αγορά

Το Nintendo PlayStation είναι ένα πρωτότυπο από το οποίο είχαν αρχικά κατασκευαστεί 200 κομμάτια, ωστόσο η κονσόλα της δημοπρασίας θεωρείται ότι είναι το τελευταίο αντίγραφο που επιβίωσε.

Αρχικά, το πρωτότυπο το είχε στην κατοχή του ο πρώην πρόεδρος της Sony, Olaf Olafsson. Όταν ο Olafsson έφυγε από τη Sony για να εργαστεί στην Advanta εγκατέλειψε το Nintendo PlayStation που είχε στην κατοχή του.

Η εταιρεία δήλωσε χρεοκοπία και ξεκίνησε να πουλάει τα υπάρχοντα της. Τότε ήταν που ο Terry Diebold κέρδισε το Nintendo PlayStation σε μία δημοπρασία στην εξωπραγματική τιμή των $75. Ο άντρας τοποθέτησε την κονσόλα στο πατάρι μέχρι που ο γιος του συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για το ξεχασμένο add-on του SNES.

Για την ιστορία το Nintendo PlayStation θα ήταν ένα CD-ROM add-on που θα επέτρεπε στο SNES να τρέχει παιχνίδια μέσω CD. Η Sony ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Nintendo για το πρότζεκτ στο Consumer Electronics Show 1991, αλλά την επόμενη μέρα η Nintendo ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί τελικά με τη Philips.

Έτσι, η συνεργασία με τη Philips γέννησε το αναμφισβήτητα κακό CD-i. Από την άλλη, προς πείσμα όλων, η Sony αποφάσισε να ξεκινήσει την ανάπτυξη του θρυλικού πλέον PlayStation.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Playstation 2023 Wrap-Up: Αναδρομή στη gaming χρονιά σας και δωράκι από τη Sony

Το Playstation Wrap-Up 2023 της Sony είναι πλέον διαθέσιμο, με την εταιρεία να κάνει και ένα δωράκι στους παίκτες της.

Games PlayStation PlayStation 5 Sony

Η Sony λανσάρει το πρώτο χειριστήριο PS5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Η Sony συνεργάστηκε με ειδικούς στην προσβασιμότητα για να κυκλοφορήσει ένα χειριστήριο PlayStation 5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες.

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

PS6: Φήμες και προσδοκίες για την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony

Το 2020 σηματοδοτήθηκε από την εντυπωσιακή παρουσίαση του PlayStation 5 από τη Sony, μια στιγμή που αναμένονταν με μεγάλη ανυπομονησία.