O σκηνοθέτης του God of War θεωρεί πως πρέπει να ανέβουν οι τιμές των games

, O σκηνοθέτης του God of War θεωρεί πως πρέπει να ανέβουν οι τιμές των games

Με τις αναφορές περί ανεβασμένες τιμές των παιχνιδιών στη νέα γενιά, πολλοί gamers έχουν τεθεί κατά τις εν λόγω αύξησης, καθώς ήδη οι τιμές των καινούργιων games δεν είναι και οι πιο προσιτές.

Όμως, αυτό φαίνεται πως γίνεται γιατί οι ΑΑΑ τίτλοι στις κονσόλες έχουν αρκετά έξοδα ανάπτυξης, κάτι λογικό αφού τα γραφικά έχουν ανέβει αρκετά επίπεδο. Το θέμα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ τιμής πώλησης και κόστους ανάπτυξης, όπου όλοι θα είναι χαρούμενου. Όμως, ο Cory Balrog, σκηνοθέτης του αποκλειστικού τίτλου για τo PlayStation 4 God of War, θεωρεί πως πρέπει να ανέβουν οι τιμές.

Σε απάντηση στο Twitter, ο Balrog προτιμά να ανέβουν οι τιμές των παιχνιδιών, παρά να καταντήσουν όλα τα παιχνίδια όπως μερικά που για να αρπάξουν τα χρήματα των παικτών τα γεμίζουν με microtransactions. Ο Balrog αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω στο God of War 2 για το PlayStation 5, οπότε η γνώμη του ίσως να επηρεάζει άμεσα και τους gamers, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη μέχρι τώρα δημοφιλέστερη κονσόλα της επόμενης γενιάς.

Η πρώτη αύξηση τιμής που είδαμε ήταν στην ανακοίνωση του ΝΒΑ 2Κ21, όπου το κόστος του παιχνιδιού ήταν 10 Δολάρια αυξημένο στις next-gen κονσόλες από ότι οι εκδόσεις των PlayStation 4 και Xbox One. Οι τιμές αλλάζουν συνέχεια και ίσως είναι καλύτερο όντως αν θέλουμε να βλέπουμε ΑΑΑ παραγωγές να αυξηθεί το κόστος χωρίς να επηρεαστεί η εμπειρία. Από την άλλη, ήδη στην Ελλάδα τα παιχνίδια κοστίζουν 69 Ευρώ όταν κυκλοφορούν, οπότε που μπορεί να φτάσουν οι τιμές;

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Popi

Κι εγω θεωρώ πως πρέπει να σταματήσουμε κάθε αγορά παιχνιδιού άνω των 30€. Φτάσαμε σε μια εποχή μισθών 1000€ μεσω όρο ευρωπαϊκά και παρόλα τα στανταρ έξοδα που έχει κάθε πολίτης οι εταιριες προσπαθούν να χρεωνουν παιχνίδια από 70€ και κινητά 1000€ χωρίς φορτιστές και ακουστικα. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές

KnightRider

O μόνος λόγος που θα συμφωνούσα στο να αυξηθούν οι τιμές στα games είναι:
1) Καλύτερες Ιστορίες/Πλοκές
2) Αρκετά Easter Eggs/Bonus/Secrets
3) Καλύτερο gameplay
4) Καλύτερο περιβάλλον

Το Metal Gear Solid 3 για παράδειγμα είναι από τα λίγα παιχνίδια που αξίζει να δώσεις κάθε ευρώ γιατί έχει τεράστιες επιλογές με συνολικά πολύ καλή ιστορία και με νόημα.
Τα τέλεια γραφικά δεν σημαίνει ότι κάνουν το παιχνίδι καλύτερο !!!!

SUPS 👨‍⚖️

Και οι τιμες θα ανεβουν και τ micro-transactions θα συνεχισουν ν υπαρχουν .Tα loot-boxes θελω ν πιστευω οτι αργα η γρηγορα θα αναγνωριστουν σαν τυχερα παιγνια πραγμα που σημαινει οτι στη πολυ πιθανο να απαγορευθουν.

GREG

Αυτή την στιγμή με 69€ αγοράζουμε ένα παιχνίδι στην στάνταρ έκδοση, με ένα Campaign που τερματίζεις το παιχνίδι σε ένα μεσημεράκι μέχρι να τελειώσει ο καφές σου, άδειο από περιεχόμενο όταν πας να παίξεις OnLine Multiplayer και κάθεσαι να χαζεύεις τους άλλους παίχτες που έδωσαν 80€-90€ στην καλύτερη για να πάρουν την Premium, Platinum, κλπ έκδοση του παιχνιδιού και έχουν πχ (ανάλογα το είδος του παιχνιδιού) 10.000.000€ περισσότερα, 50 αυτοκίνητα περισσότερα, 50 όπλα περισσότερα, 50 πίστες περισσότερες από εσένα που έχεις την απλή στάνταρ έκδοση του παιχνιδιού με τα 69€, για να μην πούμε για τα αθλητικά παιχνίδια τύπου Fifa, Pro, Nba κλπ που σκας 69€ και ουσιαστικά το παίζεις 10 μήνες και μετά το πετάς. Αν θέλουν λοιπόν να αυξήσουν τις τιμές θα πρέπει να σταματήσουν να βγάζουν 5 εκδόσεις του κάθε παιχνιδιού και να υπάρχουν μόνο δύο, η κανονική και η συλλεκτική που θα έχει κάποιο δώρο πχ φιγούρα και να ανέβουν οι τιμές μόνο σε παιχνίδια που βγαίνουν μια φορά κάθε 3-5 χρόνια, όχι στα Fifa, Pro, Nba κλπ που βγαίνουν κάθε χρόνο. Εγώ προσωπικά έχω κάνει μποϊκοτάζ στο Fifa εδώ και 2 χρόνια (δεν το αγοράζω) γιατί βαρέθηκα να παίζω το ίδιο παιχνίδι απλά με άλλο… Συνέχεια »

SUPS 👨‍⚖️

Οσο υπαρχουν τα ανηλικα που αγοραζουν με τη καρτα των γονιων οπως συμβαινει στις μεγαλες αγορες δεν θα δεις αντιδραση…

GREG

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, το πιστεύω και εγώ αυτό, η γνώμη μου είναι ότι τα σημερινά παιδιά δεν σέβονται τα χρήματα γιατί δεν γνωρίζουν την αξία τους και τον κόπο με τον οποίο βγαίνουν και γιαυτό φταίνε οι ίδιοι οι γονείς τους. Εγώ πχ από 13-14 ετών κάθε καλοκαίρι μόλις έκλειναν τα σχολεία εργαζόμουν (για να βγάζω χαρτζιλίκι) με δικά μου χρήματα αγόρασα μια απομίμηση μιας κονσόλας της Nintendo κάπου πίσω στο μακρινό 1994′-95′, με δικά μου χρήματα αγόρασα το 1998′ το PlayStation 1 και με δικά μου χρήματα αγόραζα τα Games, ε λογικό είναι σήμερα να σέβομαι τα χρήματα μου να είμαι εγκρατείς και να μη πέφτω εύκολα θύμα των εταιριών, πχ δεν μπορεί να κάνει αύξηση στη τιμή η εταιρία που φτιάχνει το ΝΒΑ 2Κ21 όταν για το πρώτο τρίμηνο του 2020′ είχε ανακοινώσει πως πούλησε 12 εκατομμύρια αντίτυπα του NBA 2Κ20 που αν βάλουμε τιμή 69€ τότε είχε έσοδα 828.000.000€, που εντάξει δεν έβγαλαν τόσα καθαρά αλλά μας δείχνει για τι ποσά μιλάμε για ένα παιχνίδι που βγαίνει κάθε χρόνο και εγώ να λέω ααα… οκ δεν πειράζει, φυσιολογικό το βλέπω, καλά κάνουν, ας πάω να το πάρω, όχι θα φάει μποϊκοτάζ.

Ένας καμμένος gamer!

Πιστεύω ότι αστειεύονται..! Αυτό έλειπε να δίνουμε 80 ευρω για στάνταρ έκδοση παιχνιδιού! Αν κάνουν αυτό το λάθος οι κονσόλες τότε θα δουν τεράστια πτώση στις πωλήσεις τους! Εγώ που αγοράζω όλες τις κονσόλες,αν ισχύσει αυτό, τελείωσαν για μένα! Και μιλάω εγώ που δίνω 1.000 ευρώ τον χρόνο για παιχνίδια!Χωρίς υπερβολή!

SUPS 👨‍⚖️

Εεεμ αυτο λεμε τοσες μερες οτι ναι στην Ελλαδα ετοιμασου για 80αρια…

Judge

Να γινουν μεγαλυτερα σε διαρκεια παιχνιδια , με περρισοτερες επιλογες και multiplayer χαρακτηρα ,χωρις να ειναι μισο παιχνιδι και να πρεπει να αγορασεις 10 dlcs , αν θελουν ανεβασμενες τιμες.
Αλλιως το μονο που θα κανουν ειναι να φανε το κεφαλι τους .
Η πειρατεια και τα τσαμπε παιχνιδια με διαφημισεις θα ανθισουν.

Μίχαλος

Κι εγω θελω να παιρνω 2000€ το μηνα αλλα δεν μου τα δινει ο εργοδοτης μου….προσγειωθειτε εσεις εκει στην Santa Monica γιατι θα σας προσγειωσουν οι καταναλωτες σας….μην κοιτατε μονο τα νουμερα στ8ν υπολογιστη σας…μπειτε στο google, καντε μια αναζητηση να δειτε τι γινετε στην αντιπερα οχθη….μονο κοιταζουν ολοι με τη φουσκα του κοροϊδοίου να γεμισουν τις τσεπες τους οσο πιο πολυ μπορουν….θα συμφωνησω με το φιλο που ειπε μποϊκοταζ στις πωλησεις τους….σιγα μην δωσω 3 μεροκαματα για να παω να παρω ενα παιχνιδι που στην καλυτερη των περιπτωσεων θα το εχω τερματισει 100% σε 3-4 4ωρα….ου ρε !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Games Call of Duty PlayStation 5 Warner

Hogwarts Legacy: Πρώτο σε πωλήσεις παιχνίδι στις ΗΠΑ για το 2023

To Ηogwarts Legacy ήταν το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 2023 σπάζοντας ένα σερί 15ετίας.