Ouya Android Console, H… indie κονσόλα που τα αλλάζει όλα

Στόχος των δημιουργών του Ouya Android Console είναι η «αναγέννηση» του console gaming, με έμφαση στη δημιουργικότητα και στο χαμηλό κόστος. Αντίθετα με τα παραδοσιακά συστήματα, το Ouya είναι όσο πιο ανοιχτή πλατφόρμα γίνεται – κάθε κονσόλα είναι και… dev kit με Android, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, πόσο μάλλον οι developers.

Τα δε παιχνίδια θα είναι δωρεάν, τουλάχιστον για δοκιμή, αν όχι εξ ολοκλήρου F2P. Όσο για το hardware αυτό καθαυτό, το Ouya διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Tegra3, 1GB RAM, 8GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου flash, HDMI, WiFi, Bluetooth, USB, ασύρματο χειριστήριο με touchpad, και Android 4.0. Tιμή μόλις 99$, κυκλοφορία τον Μάρτιο. Το project χρηματοδοτήθηκε πλήρως μέσω Kickstarter μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ενώ ήδη υποστηρίζεται από ορισμένα σημαντικά ονόματα του game development. Δείτε οπωσδήποτε το σχετικό βίντεο παρακάτω, διαβάστε περισσότερα εδώ και πείτε μας αν βλέπετε το Ouya να έχει ελπίδες να ταράξει τα νερά στο console gaming!

, Ouya Android Console, H… indie κονσόλα που τα αλλάζει όλα

, Ouya Android Console, H… indie κονσόλα που τα αλλάζει όλα

, Ouya Android Console, H… indie κονσόλα που τα αλλάζει όλα

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paschouelo

Καλό!!!

Πανος.Λαστ

και οι λοιπες ”μεγαλες” εταιρειες ακομα ψαχνουν τι να βαλουν στις κονσολες τους για να πουλησουν!!!!

demis-live

Πολύ όμορφη κονσόλα! Αν έχει και την κατάλληλη υπο στήριξη, γιατί να μην ταράξει τα νερά; Είναι μία φρέσκια ιδέα! Προσωπικά, θα ήμουν πρόθυμος να την αγοράσω.

greeceandroid

Πολύ ενδιαφέρον concept. Και εντυπωσιακό πώς ένα project στο kickstarter μπορεί να συγκεντρώσει (κοντά) 4 εκατομμύρια δολάρια. Αναμένουμε λοιπόν!

Panos7GR

Παρα μα παρα πολύ ενδιαφέρον!! Αν υποστηριχθεί από developers σίγουρα θα ταράξει τα νερά. Το χειριστήριο εκτός από πλήκτρα θα έχει και οθόνη αφής, δηλαδή; Χμμμ… Ενδιαφέρον ακούγεται! Άντε να βλέπουμε φρέσκες ιδέες…!

μάρκος xperia

πολύ καλό με την πρώτη ευκαιρία θα αγοράσω ένα.
Πολύ καλό αυτό, android σε μια κονσόλα με καλά χαρακτηριστικά που θα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και σαν pc κατά κάποιο τρόπο γιατί όπως και να το κάνουμε δεν μπορείς να μπεις στο ίντερνετ με το Xbox και το ps3 τόσο καλά όσο με μια ταμπλέτα η υπολογιστή.

telas

Ενδιαφέρον 🙂

ΘΑΝΑΣΗΣ

Δεν νομιζω να εχω δει καλυτερη κονσολα στα 99$ 😀

tasos

Πολυ καλη ιδεα και θα πουλησει σιγουρα πολυ καλα αλλα για να ειμαστε ειλικρινεις οι επομενες κονσολες xbox3 και sony playstatiion 4 θα ειναι σε αλλο επιπεδο για τους απαιτητικους παιχτες!!

Αγγελος

Σαν ιδεα ακουγεται μια χαρα αλλα προσωπικα δε νομιζω να γινει ιδιαιτερη επιτυχια. Το πιο πιθανο ειναι να να καταληξει σαν το Wii δηλαδη να κανει μια φουσκα δημοτικοτητας λογω της χαμηλης τιμης και των νεων του δυνατοτητων, αλλα μετα απο λιγο να χαθει. Και αυτο πιστευω πως ειναι το καλυτερο δυνατο σεναριο για το OUYA, καθως το Wii κατασκευαστικε απο τη Nintendo, μια εταιρια με γιγαντιαια επιρροη στο κοσμο του gaming και παλι, ισα που ταραξε τα νερα. Οι μεγαλες εταιριες (E.A. , Ubisoft, Activision, κ.α.) Εχουν ηδη επενδυσει παρα πολλα στο Playstation και το Xbox, για να ρισκαρουν βαζοντας σοβαρα λεφτα για την παραγωγη παιχνιδιων για το OUYA.

Slim Shady

@Markos

Τον Σεπτεμβρη βγαινει ο Internet Explorer για Xbox 360, οποτε θα μπορεις να σερφαρεις στο νετ μια χαρα 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.