Games

Η παγκόσμια έκδοση του Steam φαίνεται να απαγορεύτηκε στην Κίνα

Το Steam Global φαίνεται να απαγορεύτηκε στην Κίνα, σύμφωνα με μια αναφορά του TheGamer. Μόνο η κινεζική έκδοση του Steam παραμένει προσβάσιμη στη χώρα, η οποία προσφέρει επί του παρόντος μια περιορισμένη βιβλιοθήκη με μόλις 103 παιχνίδια — ένα πολύ μικρό αριθμό σε σχέση τα πάνω από 110.000 παιχνίδια που διαθέτει το Steam Global αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο.

Ο αξιόπιστος χρήστης του Fortnite Ricky Owens (γνωστός και ως iFireMonkey) παρατήρησε πρώτος την απαγόρευση και δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης του Steam σε μια λίστα αποκλεισμένων ιστοτόπων στην Κίνα. Προσπαθήσαμε να το επαληθεύσουμε μόνοι μας χρησιμοποιώντας το εργαλείο της Comparitech που ελέγχει εάν ένας ιστότοπος είναι αποκλεισμένος στην Κίνα. Με την εισαγωγή του “store.steampowered.com” στον ιστότοπο, το εργαλείο υποδεικνύει ότι το Steam έχει αποκλειστεί σε όλα τα μέρη της χώρας — όπως και για το “store.steamchina.com”, ωστόσο, το εργαλείο λέει ότι ο τομέας είναι ακόμα διαθέσιμος.

Η απαγόρευση αφήνει στους Κινέζους παίκτες πρόσβαση μόνο στο Steam China, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Εκτός από το ότι έχει πολύ λιγότερα παιχνίδια — με τους μόνους mainstream τίτλους να είναι το Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) και το Dota 2 — το Steam China διατίθεται επίσης χωρίς καμία δυνατότητα κοινότητας, όπως το Steam Workshop, το Community Market, τα φόρουμ συζητήσεων και την ενότητα δραστηριότητας που εμφανίζει τυχόν τρέχουσες εκπομπές από χρήστες στο Steam, πρόσφατα στιγμιότυπα οθόνης από παιχνίδια, οδηγούς παιχνιδιών που δημιουργούνται από την κοινότητα και άλλα.

Η απαγόρευση της Κίνας στο Steam Global είναι ένας πρόχειρος τρόπος για να τελειώσει ένας χρόνος που η χώρα αφιέρωσε στο να καταπολεμήσει τα παιχνίδια. Τον Ιούλιο, η Tencent παρουσίασε μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που σαρώνει τα πρόσωπα των παιδιών για να τα διατηρήσει σε συμμόρφωση με την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22:00, μία απαγόρευση που η Κίνα έθεσε για να εμποδίσει τα παιδιά να παίζουν αργά τη νύχτα. Μόλις ένα μήνα αργότερα, η Κίνα εφάρμοσε έναν νέο κανόνα που περιορίζει τους ανήλικους να παίζουν παιχνίδια για περισσότερες από τρεις ώρες την εβδομάδα. Η Κίνα αργότερα απαγόρευσε το Fortnite, παρόλο που το παιχνίδι είχε ήδη τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για να συμμορφώνεται με τους αυστηρούς κανόνες της Κίνας.

Επεξεργάστηκε την 28 Δεκεμβρίου 2021 8:27

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Μένια Ράπτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.