Η παγκόσμια έκδοση του Steam φαίνεται να απαγορεύτηκε στην Κίνα

, Η παγκόσμια έκδοση του Steam φαίνεται να απαγορεύτηκε στην Κίνα

, Η παγκόσμια έκδοση του Steam φαίνεται να απαγορεύτηκε στην Κίνα

Το Steam Global φαίνεται να απαγορεύτηκε στην Κίνα, σύμφωνα με μια αναφορά του TheGamer. Μόνο η κινεζική έκδοση του Steam παραμένει προσβάσιμη στη χώρα, η οποία προσφέρει επί του παρόντος μια περιορισμένη βιβλιοθήκη με μόλις 103 παιχνίδια — ένα πολύ μικρό αριθμό σε σχέση τα πάνω από 110.000 παιχνίδια που διαθέτει το Steam Global αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο.

Ο αξιόπιστος χρήστης του Fortnite Ricky Owens (γνωστός και ως iFireMonkey) παρατήρησε πρώτος την απαγόρευση και δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης του Steam σε μια λίστα αποκλεισμένων ιστοτόπων στην Κίνα. Προσπαθήσαμε να το επαληθεύσουμε μόνοι μας χρησιμοποιώντας το εργαλείο της Comparitech που ελέγχει εάν ένας ιστότοπος είναι αποκλεισμένος στην Κίνα. Με την εισαγωγή του “store.steampowered.com” στον ιστότοπο, το εργαλείο υποδεικνύει ότι το Steam έχει αποκλειστεί σε όλα τα μέρη της χώρας — όπως και για το “store.steamchina.com”, ωστόσο, το εργαλείο λέει ότι ο τομέας είναι ακόμα διαθέσιμος.

https://twitter.com/_FireMonkey/status/1474597826420252673

Η απαγόρευση αφήνει στους Κινέζους παίκτες πρόσβαση μόνο στο Steam China, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Εκτός από το ότι έχει πολύ λιγότερα παιχνίδια — με τους μόνους mainstream τίτλους να είναι το Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) και το Dota 2 — το Steam China διατίθεται επίσης χωρίς καμία δυνατότητα κοινότητας, όπως το Steam Workshop, το Community Market, τα φόρουμ συζητήσεων και την ενότητα δραστηριότητας που εμφανίζει τυχόν τρέχουσες εκπομπές από χρήστες στο Steam, πρόσφατα στιγμιότυπα οθόνης από παιχνίδια, οδηγούς παιχνιδιών που δημιουργούνται από την κοινότητα και άλλα.

Η απαγόρευση της Κίνας στο Steam Global είναι ένας πρόχειρος τρόπος για να τελειώσει ένας χρόνος που η χώρα αφιέρωσε στο να καταπολεμήσει τα παιχνίδια. Τον Ιούλιο, η Tencent παρουσίασε μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που σαρώνει τα πρόσωπα των παιδιών για να τα διατηρήσει σε συμμόρφωση με την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22:00, μία απαγόρευση που η Κίνα έθεσε για να εμποδίσει τα παιδιά να παίζουν αργά τη νύχτα. Μόλις ένα μήνα αργότερα, η Κίνα εφάρμοσε έναν νέο κανόνα που περιορίζει τους ανήλικους να παίζουν παιχνίδια για περισσότερες από τρεις ώρες την εβδομάδα. Η Κίνα αργότερα απαγόρευσε το Fortnite, παρόλο που το παιχνίδι είχε ήδη τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για να συμμορφώνεται με τους αυστηρούς κανόνες της Κίνας.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.