Παίκτες δημιούργησαν ολόκληρη τη Γη στο Minecraft [βίντεο]

Στο Minecraft οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ότι θέλουν, κυριολεκτικά. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε ένα παίκτης και αφιέρωσε αμέτρητες ώρες για να δημιουργήσει ένα αντίγραφο της Γης, υπό κλίμακα.

Πώς μετέφερε ολόκληρη τη Γη στο Minecraft

Με στόχο να μπορέσει να ολοκληρώσει το project δημιουργώντας κάτι αξιόλογο, ο YouTuber PippenFTS χρησιμοποίησε real-life δορυφορικά δεδομένα και μερικά mods, τα οποία καταργούν κάποιους περιορισμούς που θέτει το παιχνίδι.

Τα δύο mods που χρησιμοποίησε ο PippenFTS ήταν τα Terra 1-to-1 και Cubic Chunks. Το πρώτο συγκεντρώνει δεδομένα από το Google Maps και τα μετατρέπει σε χάρτες του Minecraft. Ενώ το δεύτερο, τροποποιεί τους χάρτες ώστε να αφαιρέσει το μέγιστο ύψος που μπορούν να έχουν τα blocks. Έτσι κατέστη δυνατό τα βουνά και οι πεδιάδες να έχουν το σωστό “υψόμετρο”.

All Earth in Minecraft

Τι ακολουθεί

Ωστόσο, ο PippenFTS ήθελε να δημιουργήσει κάτι περισσότερο από απλούς χάρτες που αντιγράφουν το Google Maps. Το Terra 1-to-1 αντιγράφει μόνο τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, και όχι τα κτίρια που δημιουργούν οι άνθρωποι. Γι’ αυτό, με τη βοήθεια αρκετών άλλων παικτών θα κατασκευάσουν όλα τα κτίρια του πλανήτη χειροκίνητα.

Το βίντεο στο οποίο ανακοινώνει το project του ο PippenFTS έχει συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές και ο server που δημιούργησε στο Discord έχει περίπου 40.000 μέλη. Τα μέλη που συμμετέχουν στο project θα πρέπει να χτίσουν τις πόλεις τους στο Minecraft, και μετά όλα αυτά τα μικρότερα projects θα ενωθούν σε ένα ενιαίο πλανήτη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
aris_pap.06

Μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν να κάνουν τέτοιο κατόρθωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Dell

Dell G15 5510: Ένα gaming laptop για όλους

To Dell G15 5510 αποτελεί τη νέα γενιά των Dell Gaming laptop, σχεδιασμένη για entry level gaming αλλά και για επαγγελματική χρήση.

Games Valve Steam

Valve Steam Deck: Gaming handset υψηλών δυνατοτήτων

Το νέο gaming handset της Valve, με το όνομα Steam Deck, προσφέρει μεγάλες gaming δυνατότητες εν κινήσει με πρόσβαση σε όλους τους τίτλους του Steam.

Games Netflix

Το Netflix ξεκινά να επεκτείνεται στον τομέα του gaming

H πρόσληψη ενός πρώην στελέχους της Electronic Arts και του Facebook ήταν ενδεικτική του ότι το Netflix θέλει να μπει στο χώρο του gaming.

Games LG

LG UltraFine monitors: Λεπτομέρεια και υψηλή ευκρίνεια

Εξασφαλίστε μοναδική απόδοση και αναπτύξτε τη δημιουργικότητά σας ακόμη περισσότερο μέσα από μια προηγμένη οθόνη LG UltraFine.