Παίκτες δημιούργησαν ολόκληρη τη Γη στο Minecraft [βίντεο]

Στο Minecraft οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ότι θέλουν, κυριολεκτικά. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε ένα παίκτης και αφιέρωσε αμέτρητες ώρες για να δημιουργήσει ένα αντίγραφο της Γης, υπό κλίμακα.

Πώς μετέφερε ολόκληρη τη Γη στο Minecraft

Με στόχο να μπορέσει να ολοκληρώσει το project δημιουργώντας κάτι αξιόλογο, ο YouTuber PippenFTS χρησιμοποίησε real-life δορυφορικά δεδομένα και μερικά mods, τα οποία καταργούν κάποιους περιορισμούς που θέτει το παιχνίδι.

Τα δύο mods που χρησιμοποίησε ο PippenFTS ήταν τα Terra 1-to-1 και Cubic Chunks. Το πρώτο συγκεντρώνει δεδομένα από το Google Maps και τα μετατρέπει σε χάρτες του Minecraft. Ενώ το δεύτερο, τροποποιεί τους χάρτες ώστε να αφαιρέσει το μέγιστο ύψος που μπορούν να έχουν τα blocks. Έτσι κατέστη δυνατό τα βουνά και οι πεδιάδες να έχουν το σωστό “υψόμετρο”.

Minecraft, Παίκτες δημιούργησαν ολόκληρη τη Γη στο Minecraft [βίντεο]

Τι ακολουθεί

Ωστόσο, ο PippenFTS ήθελε να δημιουργήσει κάτι περισσότερο από απλούς χάρτες που αντιγράφουν το Google Maps. Το Terra 1-to-1 αντιγράφει μόνο τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, και όχι τα κτίρια που δημιουργούν οι άνθρωποι. Γι’ αυτό, με τη βοήθεια αρκετών άλλων παικτών θα κατασκευάσουν όλα τα κτίρια του πλανήτη χειροκίνητα.

Το βίντεο στο οποίο ανακοινώνει το project του ο PippenFTS έχει συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές και ο server που δημιούργησε στο Discord έχει περίπου 40.000 μέλη. Τα μέλη που συμμετέχουν στο project θα πρέπει να χτίσουν τις πόλεις τους στο Minecraft, και μετά όλα αυτά τα μικρότερα projects θα ενωθούν σε ένα ενιαίο πλανήτη.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
aris_pap.06

Μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν να κάνουν τέτοιο κατόρθωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Minecraft

Minecraft: Έγινε το πιο επιτυχημένο παιχνίδι στην ιστορία με 300 εκ. αντίτυπα

Το Minecraft κλείνει τα 15 την ερχόμενη χρονιά αλλά παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές, έχοντας πουλήσει πλέον περισσότερα από 300 εκ. αντίτυπα.

Games featured Minecraft PlayStation

Πόσες ώρες ύπνου τον χρόνο χάνουν οι gamers;

Ωραίο το gaming, αλλά απαιτεί χρόνο, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που μελέτησε τις χαμένες ώρες ύπνου εξαιτίας του.

Games Android Gear VR iOS

Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλων

Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας Realm σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες, θα πρέπει να ζητήσετε refund μετά το τέλος της υποστήριξης.

Games Minecraft Windows 10

Minecraft: Τρέχει Windows 95 και παίζει Doom με νέο mod

Το νέο VM Computers Mod επιτρέπει τους χρήστες να παραγγείλουν εξαρτήματα για PC από δορυφόρο σε τροχιά γύρω από έναν κόσμο του Minecraft.