Παίκτες δημιούργησαν ολόκληρη τη Γη στο Minecraft [βίντεο]

1

Στο Minecraft οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ότι θέλουν, κυριολεκτικά. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε ένα παίκτης και αφιέρωσε αμέτρητες ώρες για να δημιουργήσει ένα αντίγραφο της Γης, υπό κλίμακα.

Πώς μετέφερε ολόκληρη τη Γη στο Minecraft

Με στόχο να μπορέσει να ολοκληρώσει το project δημιουργώντας κάτι αξιόλογο, ο YouTuber PippenFTS χρησιμοποίησε real-life δορυφορικά δεδομένα και μερικά mods, τα οποία καταργούν κάποιους περιορισμούς που θέτει το παιχνίδι.

Τα δύο mods που χρησιμοποίησε ο PippenFTS ήταν τα Terra 1-to-1 και Cubic Chunks. Το πρώτο συγκεντρώνει δεδομένα από το Google Maps και τα μετατρέπει σε χάρτες του Minecraft. Ενώ το δεύτερο, τροποποιεί τους χάρτες ώστε να αφαιρέσει το μέγιστο ύψος που μπορούν να έχουν τα blocks. Έτσι κατέστη δυνατό τα βουνά και οι πεδιάδες να έχουν το σωστό “υψόμετρο”.

All Earth in Minecraft

Τι ακολουθεί

Ωστόσο, ο PippenFTS ήθελε να δημιουργήσει κάτι περισσότερο από απλούς χάρτες που αντιγράφουν το Google Maps. Το Terra 1-to-1 αντιγράφει μόνο τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, και όχι τα κτίρια που δημιουργούν οι άνθρωποι. Γι’ αυτό, με τη βοήθεια αρκετών άλλων παικτών θα κατασκευάσουν όλα τα κτίρια του πλανήτη χειροκίνητα.

Το βίντεο στο οποίο ανακοινώνει το project του ο PippenFTS έχει συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές και ο server που δημιούργησε στο Discord έχει περίπου 40.000 μέλη. Τα μέλη που συμμετέχουν στο project θα πρέπει να χτίσουν τις πόλεις τους στο Minecraft, και μετά όλα αυτά τα μικρότερα projects θα ενωθούν σε ένα ενιαίο πλανήτη.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
aris_pap.06

Μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν να κάνουν τέτοιο κατόρθωμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα