Games

Sony PlayStation 4: Χάκερς “σπάνε” την κονσόλα και φέρνουν περισσότερα παιχνίδια PS2

Χάκερς κατάφεραν να σπάσουν το Sony PlayStation 4, δίνοντας τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να παίξει παιχνίδια PS2 στη νεότερη κονσόλα.

Σύμφωνα με το Eurogamer, το κενό ασφαλείας στο λογισμικό της κονσόλας εντοπίστηκε νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο και είναι περιορισμένο μόνο σε όσες κονσόλες τρέχουν την έκδοση 4.05. Δεδομένου όμως ότι οι περισσότεροι πραγματοποιούν αυτόματες ενημερώσεις, αρκετοί θα έχουν αναβαθμίσει στην έκδοση 5.05 κι έτσι δεν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το σπάσιμο.

Πλέον, οι χάκερς μπορούν να αποθηκεύουν package files στο PlayStation 4, να αποκρυπτογραφήσουν τα παιχνίδια μέσω κατάλληλου λογισμικού, να τα ξαναβάλουν στα package files και να τα αποθηκεύσουν σε σπασμένες κονσόλες.

Να σημειωθεί ότι η backwards compatibility, δηλαδή η δυνατότητα των χρηστών με Playstation 4 να παίζουν τίτλους του Playstation 2 προσφέρεται και επίσημα σε κάποιο επίπεδο από τη Sony, όμως οι τίτλοι είναι περιορισμένοι.

Πλέον, οι χρήστες που τρέχουν τη σπασμένη έκδοση, θα μπορούν να βάλουν τα δικά τους αρχεία ISO σε ένα πακέτο, το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί και να τρέξει στις σπασμένες κονσόλες.

Βέβαια, το σπάσιμο ενέχει τον κίνδυνο ότι ο χρήστης που θα επιλέξει να το κάνει θα χάσει την εγγύηση της συσκευής και δεν θα μπορεί να τρέχει ενημερώσεις που προορίζονται για μεταγενέστερες εκδόσεις του λογισμικού.

Πηγή

Σχόλια

  • Τρίχες κατσαρές από κλασικά μπακαλίστικες χακερομεθοδος που δεν οδηγούν πουθενά!

    Υ.Γ Αν είναι για να παίξω ένα PS2 παιχνιδι, να χαντακώσω το PS4 μου με τις κλασικές μεσοβέζικες λύσεις που ως συνήθως προτείνουν οι απανταχού χακερς προτιμώ να κατεβάσω το PS2 η το PS3 Fat 60GB από το πατάρι μου, και να το απολαύσω σωστά!

  • @Μάκης

    ή να αγορασει απλα καποιος με 50ευρω μεταχειρισμενο ps2-ps3
    αντι να χακαρει το ps4 που κανει 250..

  • Το ότι κατεβάζεις παιχνίδια ps4 από το internet και τα παίζεις δεν είναι τπτ ε?!!!
    Εσείς κολλήσατε στο PS2!!

  • Ναι αντί να παίξω Call Of Duty, The Last Of Us, Until Dawn, Uncharted, κλπ, να βάλω παιχνίδι του PS2. Το περίμενα πως και πως! 😅

  • P@NOS
    πως τα κατεβαζεις τα παιχνίδια ps4 από το internet και τα παίζεις;;
    εχεις κανα link?
    αν και νομιζω δεν υπαρχει αυτο που λες..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.