PlayStation 4 Pro: Ανακοινώθηκε για 4K HDR gaming και τιμή 399 ευρώ

Μπορεί σήμερα τα βλέμματα να τράβηξε η Apple με τις ανακοινώσεις των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, όμως είναι και η μέρα της Sony, η οποία είχε να κάνει εξίσου σημαντικές ανακοινώσεις. Μιλάμε για το εξίσου πολυσυζητημένο 4K PlayStation 4 Pro.

Η κονσόλα, την οποία είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε ως PlayStation 4 Neo, τελικά ονομάστηκε PlayStation 4 Pro και έρχεται ως μια αναβάθμιση στο τριών ετών PlayStation 4. Ωστόσο το Pro δεν έρχεται να αντικαταστήσει το PS4, καθώς θα συνεχίσουν να πωλούνται και τα δυο.

Το PlayStation 4 Pro φέρνει πιο γρήγορο επεξεργαστή, καλύτερα γραφικά και υποστήριξη για 4K ανάλυση. Η κυκλοφορία του θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου και θα έχει τιμή 399 δολάρια/ 399 ευρώ. Τα νέα παιχνίδια θα μπορούν να παιχτούν και στην παλιά κονσόλα.

Το νέο PS4 Pro μπορεί να κάνει output 4K και HDR video, διαθέτει αναβαθμισμένη GPU και χωρητικότητα 1TB. Η Sony θέλει με τη νέα κονσόλα να πάει την εμπειρία gaming του PS4 σε άλλο επίπεδο και επί σκηνής έδειξε κάποια demo από τίτλους όπως Spider-Man και Deus Ex: Mankind Divided και ήταν εντυπωσιακή η αλλαγή που φαίνεται στα παιχνίδια με μεγαλύτερη ανάλυση.

Ένα από τα παιχνίδια που έδειξε επί σκηνής ήταν το Horizon Zero Dawn, το οποίο δεν υποστηρίζει ανάλυση 4Κ, αλλά τεχνολογία HDR που δίνει πιο φωτεινά και πλούσια χρώματα. Η υποστήριξη HDR θα έρθει σύντομα και σε PlayStation 4, μέσω update που θα διαθέσει η Sony.

Επιπλέον, το PS4 Pro θα βελτιώσει την εμπειρία του PlayStation VR. Οι developers θα μπορούν να αυξήσουν την ευκρίνεια των σκηνών, το frame rate και άλλα. Netflix και YouTube ετοιμάζουν επίσης νέα apps ειδικά για το PS4 Pro.

Κατά τη διάρκεια του ίδιου event, η Sony ανακοίνωσε και το νέο PlayStation 4 Slim, το οποίο θα γίνει διαθέσιμο από 15 Σεπτεμβρίου με τιμή στα 299 δολάρια/ 299 ευρώ. Η κύρια διαφορά από την κανονική έκδοση είναι ότι είναι πιο κομψό και λεπτό. Το βάρος του είναι 30% πιο μικρό και στην πίσω πλευρά έχει προστεθεί μια φωτιζόμενη μπάρα.

Δείτε το video:

PS4 Pro
PlayStation 4 Pro, PlayStation 4 Pro: Ανακοινώθηκε για 4K HDR gaming και τιμή 399 ευρώ

PlayStation 4 Pro, PlayStation 4 Pro: Ανακοινώθηκε για 4K HDR gaming και τιμή 399 ευρώ

PS4 Slim
PlayStation 4 Pro, PlayStation 4 Pro: Ανακοινώθηκε για 4K HDR gaming και τιμή 399 ευρώ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Knight Rider

Πραγματικά ειναι για τα σκουπιδια αυτή η κονσόλα.

Τι σκ@τ@ κάνει η Sony τώρα τελευταία και τα χαλάει ολα ???

Δηλ έχουμε “fps drops” και δεν υποστηρίζει 4K για bluray ταινιες πραγματικά τεράστια ξεφτίλα !!!!!

One

Sony shut up and take my money 😀

george1234

Knight, ποιος ειπε οτι δεν ειναι και για ταινιες η 4k υποστηριξη ?

Gvirginia

Σύμφωνα με πληροφορίες των Engadget και BBC, οι οποίοι επικοινώνησαν απευθείας με τη Sony, δεν υποστηρίζονται οι ταινίες από τα δισκάκια αλλά υποστηρίζεται το 4k streaming (πχ Netflix).

Τώρα αν δοθεί η δυνατότητα μέσω update, θα το μάθουμε όταν πιάσουν στα χέρια τους το pro και δουν τον οπτικό οδηγό ή αν βγάλει διευκρινιστική ανακοίνωση η Sony.

One

Οποιος θελει ταινίες από δισκάκια παιρνει ένα Blu-ray Player. Εγω προσωπικά ποτε δεν νοικιάζω ή αγοραζω ταινίες και δεν μου χρειάζεται. Η κονσόλα πάντως για αυτά που κανει σε 400 ευρώ είναι τζάμπα πραγμα!
Θα είναι η πρώτη κονσόλα που παίρνω μετα τη Sega εποχή χαχαχα… Το PC μου τώρα θα είναι μονο για τα απαραίτητα προγράμματα.

XperiakiasT

@One +1!

John

Αν πεταξεις εναν ανθρωπο στον Θερμαικο κολπο της Θεσσαλονικης, θα βγει με τρια ποδια.

Αν πεταξεις ενα PS4, θα βγει σαν το PS4 Pro.

Johny

Οπα για μισο για μισο! Εσεις που κανετε παραπονα για το bluray που δεν θα παιζει 4Κ ταινιες, πλεον δεν εχετε μπει καθολου στην εποχη του streaming?? Μην τα θελετε ολα δικα σας!! Η sony πιθανον το εκανε για οικονομικους λογους. Δεν σας φτανει που η κονσολα θα κανει 399 θα κανει upscaling σε 4Κ θελετε να αγοραζετε και bluray ταινιες εκτος απο παιχνιδια;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.