Games

PlayStation 4: To Cross-Play είναι διαθέσιμο για τους developers

Η Sony, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει την υποστήριξη για cross-play μεταξύ PS4, Xbox One, Switch, PC, Mac, Android και iOS , μετά από έντονη πίεση που δέχτηκε από την gaming κοινότητα και από αρκετούς developers.

Η Cross-play λειτουργία της Sony για το PlayStation 4 βγήκε από την beta φάση της και είναι πλέον διαθέσιμη εξ’ολοκλήρου για όλους τους developers, να την χρησιμοποιήσουν.

Η beta φάση για το cross-play του PS4 περιελάμβανε ως πρώτο παιχνίδι το Fortnite, ενώ σταδιακά στην beta έκδοση του ενσωματώθηκαν τα Rocket League, Dauntless και Paladins.

Παραδόξως, η Sony δεν έκανε επίσημη ανακοίνωση για την ολοκλήρωση του εν λόγο χαρακτηριστικού.
Μάλιστα έγινε γνωστό μέσα από συνέντευξη του CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan,ότι η δοκιμαστική beta φάση των cross-play λειτουργιών του PlayStation 4 πλέον έχει ολοκληρωθεί και ότι οι developers που θέλουν να ενσωματώσουν το παραπανω χαρακτηριστικό στα παιχνίδια ειναι πλέον ελεύθεροι να το κάνουν.

Τέλος, το επόμενο παιχνίδι που θα υποστηρίζει cross-play μεταξύ των κονσολών είναι το Call of Duty: Modern Warfare, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου. Καθώς Ένα ακόμα παιχνίδι που θα πλαισιώσειτην λίστα θα είναι το PlayerUnknown’s Battlegrounds με cross-play ανάμεσα σε PS4 και Xbox One.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 7 Οκτωβρίου 2019 8:13

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Απόστολος Τιγγερίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.