PlayStation 5: Αποκλείεται η τιμή του να ξεπερνάει τα 499 δολάρια Αμερικής

PlayStation 5, PlayStation 5: Αποκλείεται η τιμή του να ξεπερνάει τα 499 δολάρια Αμερικής

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Sony αποκάλυψε τον σχεδιασμό της νέας γενιάς κονσόλας της. Λίγες ημέρες πριν την αποκάλυψη της κονσόλας είχε διαρρεύσει μία καταχώρηση στο Amazon που ήθελε το PlayStation 5 να τιμολογείται περίπου στα 675 ευρώ. Νεότερες αναφορές, κάνουν ξεκάθαρο ότι τόσο η νέα κονσόλα της Sony όσο και το Xbox Series X δεν θα κοστίζουν πάνω από 499 δολάρια Αμερικής.

Τι αλλάζει όσον αφορά τις τιμές στη νέα γενιά κονσολών

Ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε την είδηση για την πιθανή τιμή του PlayStation 5, σύμφωνα με τις πρόσφατες καταχωρήσεις της κονσόλας στο Amazon Αγγλίας. Στο tweet του απάντησε ο πρώην Επικεφαλής του τμήματος Marketing του Xbox, Albert Penello, και έκανε ξεκάθαρο ότι η τιμή που εμφανίστηκε στο Amazon δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Ο Penello ανέφερε ότι αν και υποστηρικτής του “Ποτέ μην λες ποτέ”, στην περίπτωση της τιμολόγησης του PS5 “πρέπει να πει” πως “δεν υπάρχει περίπτωση η κονσόλα να ξεπερνά τα $499”, η τιμή αυτή ισούται με περίπου 442€. Με βάση όσα αναφέρει ο Penello λοιπόν, η καταχώρηση στο Amazon απείχε από την πραγματικότητα κατά περίπου 230€.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του Penello μπορούμε να συμφωνήσουμε με την αιτία στην οποία βασίζει την εκτίμηση του. Ο ίδιος αναφέρει πως σε αυτή τη γενιά κονσολών, που ξεκινά με τα PlayStation 5 και Xbox Series X, η τιμή ίσως παίζει μεγαλύτερο ρόλο από ότι οι αποκλειστικοί τίτλοι, όσον αφορά την επιτυχία τους. Επίσης, τονίζει ότι σε αυτή τη γενιά κονσολών υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στα χαρακτηριστικά και την τιμή, που δεν έχουν δει σε καμία γενιά μέχρι σήμερα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Μακάρι μέχρι 550 το πολύ μετά είναι πολύ ακριβό

Kostas

Στα 600 με 650 θα ερθει Ευρώπη

George

Το PS4 πάντως Ελλάδα είχε 410 ευρώ και Αμερική 399 δολαρια (πάντα για αρχική τιμή)
Οπότε το σχόλιο δεν στέκει αν όντως κάνει 499 Αμερικής

GREG

Βασικά μόνο στην Ελλάδα είχε 409.90€, στην υπόλοιπη Ευρώπη είχε 399€, η Sony είχε ανακοινώσει στάνταρ πάγια τιμή 399$ για Αμερική και 399€ για Ευρώπη ανεξάρτητα του ΦΠΑ κάθε χώρας, ε… στην Ελλάδα κλασσικά ο εισαγωγέας δεν ήταν ικανοποιημένος με το κέρδος και μετακύλησε την διαφορά του ΦΠΑ στον αγοραστή για να συνεχίσει να πουλάει με το κέρδος που αυτός ήθελε, κάπως πρέπει να συντηρηθεί και η βίλα στην Μύκονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.