PlayStation 5: Για πρώτη φορά βλέπουμε τον σχεδιασμό της κονσόλας

PlayStation 5, PlayStation 5: Για πρώτη φορά βλέπουμε τον σχεδιασμό της κονσόλας

Παρά το γεγονός ότι απέχουμε αρκετούς μήνες από την κυκλοφορία των Xbox Series X και PlayStation 5, οι επερχόμενες κονσόλες αποτελούν δύο από τα κορυφαία θέματα των τεχνολογικών sites. Μέχρι τώρα, γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τον εσωτερικό κόσμο του PS5, αλλά δεν είχαμε δει ποτέ τον σχεδιασμό του.

Είναι το τελικό design του PS5;

Για όσους δεν γνωρίζουν, το μόνο που έχουμε δει για το design του PlayStation 5 είναι κάποια διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν το DualShock 5 και μία σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν το dev kit της κονσόλας και το χειριστήριο.

Αυτή τη φορά όμως, διέρρευσαν κάποια σκίτσα τα οποία ίσως δείχνουν την πραγματική κονσόλα. Σύμφωνα με την πηγή, τα σχέδια προέρχονται από πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Sony. Αν και πρόκειται για ανεπιβεβαίωτη πατέντα, ο σχεδιασμός θυμίζει παλαιότερες κονσόλες της εταιρείας και θα μπορούσε όντως να ανήκει στο PlayStation 5.

Όπως βλέπουμε και στα σχέδια, η επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony διατηρεί τον σχεδιασμό δύο επιπέδων. Ωστόσο, μία βασική διαφορά που παρουσιάζει το PlayStation 5 με τις παλαιότερες κονσόλες είναι ότι τα δύο τμήματα έχουν τέτοια κλίση που κάνει την προβολή του να θυμίζει το γράμμα “X”.

PlayStation 5, PlayStation 5: Για πρώτη φορά βλέπουμε τον σχεδιασμό της κονσόλας

Επιπλέον, τα σχέδια αποκαλύπτουν κάποια πράγματα για τις θύρες, τις υποδοχές και κουμπιά που θα διαθέτει το PS5. Υπάρχουν δύο USB, η μονάδα ανάγνωσης οπτικών δίσκων, το κουμπί απενεργοποίησης της κονσόλας και το κουμπί εξαγωγής των οπτικών δίσκων.

Τέλος, η κονσόλα έχει πάνω το λογότυπο του PlayStation, της Sony και το νέο λογότυπο του PlayStation 5. Αξίζει να σημειωθεί ότι θυμίζει αρκετά μία φωτογραφία της “πραγματικής” κονσόλας που είχε διαρρεύσει πριν πολύ καιρό.

PlayStation 5, PlayStation 5: Για πρώτη φορά βλέπουμε τον σχεδιασμό της κονσόλας

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ante_geia

Περισσότερο Xbox μου θυμίζει παρά PlayStation.

Μητσος

Τζάμπα λεφτα

Ένας καμμένος gamer!

Γιατί τζάμπα λεφτά; Οταν μπορείς να παίζεις 8κ ανάλυση στα 120 hz σε παιχνίδια με το 1/5 της τιμής ενος δυνατού pc! Στη νεα γενιά κονσολών, τζάμπα λεφτά είναι να φτιάχνεις pc για να παίξεις παιχνιδάκια, πολύ πιο ακριβά και σε full hd στην καλυτερη!

George

Φίλε δεν υπάρχει περίπτωση αυτό πράγμα να παίζει 120 hz στα 8k , τα 120 hz που λένε είναι για full hd (1080p), στα 8k παίζει 30 hz και 60 hz στα 4 k.

PcMasterΚλαψε

Εισαι μεγαλος γνωστης εσυ.. ολα τα ξερεις χαχαχαχ

mata-harris

Αυτή τη στιγμή η δυνατότερη consumer GPU (RTX 2080) της οποίας το κόστος ξεκινάει από τα 1050€, μπορεί μετά βίας σε 4k ανάλυση να μείνει σταθερά σε περισσότερα από 70-75fps στα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια (με απενεργοποιημένο το Ray-tracing). πηγή: /watch?v=MRm0SPC4al8
H 8k ανάλυση, είναι 4 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με των αριθμό των πίξελς συγκριτικά με την 4k. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα οτι τα fps υποτετραπλασιάζονται, αλλά σίγουρα μειώνονται.
Ένα κουτί λοιπόν (PS5) του οποίου το κόστος δε θα υπερβαίνει τα 500-600€ δε μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει μέσα ένα chip του οποίου οι επιδόσεις έστω να προσεγγίζουν αυτές της RTX2080 ti.
Καταλαβαίνεις λοιπόν πως τα μαρκετίστικα 120fps@4κ δεν ανταποκρίνονται ούτε κατά προσέγγιση στην πραγματικότητα.

PcMasterΚλαψε

Ετσι ακριβως

PcMasterΚλαψε

Πικραμενος λογικα πισας που βλεπεις μια κονσολα 500€ να παταει κατω το 2000€ μετριο συστημα σου;

νωντας

Ο απολυτος βασιλιας ετοιμαζεται να ξανασαρωσει τα παντα στο περασμα του με τα καλυτερα παιχνιδια παγκοσμιως…!!!!!!
Ξανα…!!!!

I am

Πολύ έξυπνοι εκεί στην Sony. Αφήνουν κάτι εκτρώματα να κυκλοφορήσουν όπως αυτά πριν μήνες και στο τέλος σου πετάνε κάτι ωραίο ας πούμε τίποτα το ιδιαίτερο και το βλέπεις ως έργο τέχνης. Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα. Συγχαρητήρια.

isyourboysinboy

OMG 😍😂😍

Ντινα

Το παλιο σχεδιo μου αρεσε περισσοτερο 😅.Επισης το γεγονος πως παιζει στα 8κ σημαινει οτι πρεπει να εχεις τηλεοραση που υποστηριζει 8κ, αλλιως παει αχρηστη αυτη η λειτουργια.

mike

παιδιά εγώ έχω το xbox one και επάνω του δεν έλιωσα όσο αφορά το ps5 θα το δούμε όλοι μας σε 11 μήνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad featured iPad

iPad Pro (2024): Αυτές είναι οι πιο αξιοπρόσεκτες αναβαθμίσεις

Το νέο iPad Pro (2024) της Apple έφτασε με ένα σύνολο χαρακτηριστικών που δείχνει πως μάλλον άξιζε η αναμονή.

Business Exynos featured Samsung

Η Samsung ετοιμάζεται για τη μαζική παραγωγή του πρώτου της τσιπ Exynos 3nm

Samsung και Synopsys ανακοίνωσαν με δελτίο Τύπου ότι τα χυτήρια της Samsung ετοιμάζονται για τη μαζική παραγωγή του πρώτου τσιπ Exynos 3nm.

Gear featured iPad Pro

TrendForce: Η Apple θα στείλει 4,5 έως 5 εκατομμύρια OLED iPad Pro το 2024

Η τελευταία έκθεση της TrendForce προβλέπει ότι η Apple θα στείλει μεταξύ 4,5 και 5 εκατομμύρια OLED iPad Pro φέτος.

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.