PlayStation 5: Το DualShock 5 θα είναι συμβατό με το PS4

PlayStation 5, PlayStation 5: Το DualShock 5 θα είναι συμβατό με το PS4

Η Sony έχει επιβεβαιώσει εδώ και αρκετό καιρό την ανάπτυξη του PlayStation 5 και έχει ανακοινώσει ότι θα το διαθέσει στην αγορά τα Χριστούγεννα του 2020. Μέχρι τώρα, όσα γνωρίζουμε για την κονσόλα προέρχονται κυρίως από leak και ελάχιστες πληροφορίες που έχει μοιραστεί με το κοινό η εταιρεία. Όπως φαίνεται, κάποιος υπάλληλος της Sony βιάστηκε και αποκάλυψε ότι το DualShock 5 θα είναι συμβατό και με το PlayStation 4.

Η συμβατότητα με το PS4

Η ιστοσελίδα του PlayStation διαθέτει έναν τομέα FAQ, όπου αναφέρονται τα χαρακτηριστικά των εκδόσεων της κονσόλας. Στη γαλλική έκδοση του ιστότοπου εμφανίστηκε η καταχώρηση ότι το DualShock 5 θα είναι συμβατό και με το PS4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν παρουσιάστηκε σε καμία άλλη έκδοση της σελίδας του PlayStation. Η Sony φρόντισε να διορθώσει το λάθος του υπαλλήλου της, αλλά αρκετά μέσα κατέγραψαν την καταχώρηση σε screenshot.

PlayStation 5, PlayStation 5: Το DualShock 5 θα είναι συμβατό με το PS4

Σε κάθε περίπτωση, αν δεχτούμε την πληροφορία που διέρρευσε η γαλλική ιστοσελίδα του PlayStation, τότε η Sony θέλει για κάποιο λόγο οι κάτοχοι του PlayStation 4 να μπορούν να χρησιμοποιούν το DualShock 5 στην κονσόλα τους. Βέβαια, αυτό έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η εταιρεία θέλει οι παίκτες να μεταβούν γρήγορα στο PlayStation 5.

Από την άλλη, η εταιρεία παρουσίασε το Back Button Attachment το οποίο προσθέτει στα DualShock 4 τα επιπλέον κουμπιά που το DualShock 5 θα έχει ενσωματωμένα, σύμφωνα με πατέντα που έχει διαρρεύσει.

Ίσως η εταιρεία δεν πιστεύει ότι το Back Button Attachment θα έχει απήχηση και το κυκλοφόρησε μόνο και μόνο επειδή ξόδεψε χρόνο και χρήμα. Από την άλλη, η Sony έχει κάνει ξεκάθαρο πως το DualShock 5 θα είναι αισθητά βελτιωμένο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Οπότε, αν κάποιος θέλει κάτι περισσότερο από τα δύο επιπλέον κουμπιά, θα επενδύσει σίγουρα στο νέο χειριστήριο, ακόμα και αν διαθέτει το PS4.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.