PlayStation 5: Κάποια μοντέλα κάνουν περισσότερο θόρυβο

PlayStation 5, PlayStation 5: Κάποια μοντέλα κάνουν περισσότερο θόρυβο

Κάποια μοντέλα PlayStation 5 κάνουν περισσότερο θόρυβο από ότι άλλα μοντέλα και πλέον υπάρχει εξήγηση για αυτό το φαινόμενο. Η γαλλική ιστοσελίδα Les Numeriques αποφάσισε να κάνει teardown αρκετές κονσόλες ώστε να δει τα fan στο εσωτερικό τους, καθώς παρατήρησε διαφορά σε δύο μοντέλα.

Συγκεκριμένα, το review unit που είχε η ιστοσελίδα ήταν αρκετά πιο αθόρυβο σε σχέση με το retail unit που προμηθεύτηκε, κάτι που κίνησε υποψίες. Αυτό έχει αναφερθεί και από πολλούς χρήστες, οι οποίοι επιμένουν πως το PlayStation 5 τους κάνει περισσότερο θόρυβο από ότι θα έπρεπε. Τελικά η ιστοσελίδα ανακάλυψε πως όντως κάτι τέτοιο ισχύει, αφού η Sony χρησιμοποιεί τουλάχιστον δύο διαφορετικά fans, με ίδιο μέγεθος αλλά διαφορετικό σχήμα και απόσταση για τις λεπίδες.

Βέβαια, στις δοκιμές που έκανε η ιστοσελίδα ο in-game θόρυβος ήταν στα 39 dB στη μία κονσόλα και 43 dB στην άλλη κονσόλα, οπότε δε μιλάμε για τραγική διαφορά, αλλά σίγουρα κάποιος μπορεί να την παρατηρήσει. Επίσης, η ιστοσελίδα είναι πεπεισμένη ότι υπάρχουν και άλλα fans, καθώς στο επίσημο teardown του PlayStation 5 είδαν διαφορετικό fan από ότι στις κονσόλες που άνοιξαν οι ίδιοι. Εσείς αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα θορύβου στο PlayStation 5 σας;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ironman mark 45 αισίως....

προφανώς για να προλάβουν την παραγωγή έβαλαν fans με διαφορετικά specs…

Χρηστος

γενικός και πάλι θόρυβο κάνει το playstation 5 μόνο το xbox Δεν κάνει

Διονύσης

Για την ώρα, δεν κάνει κανένα θόρυβο. Είναι τόσο αθόρυβο όσο είναι και το Xbox One. Σε σχέση με το PS4, δεν το συζητάμε καν!

Θεόφιλος

Πιθανόν να έχουν βάλει airfans από διαφορετικούς προμηθευτές…δεν θα έπρεπε κατ εμέ. Γενικότερα είμαι της άποψης για αγορά αργότερα αφού έχουν εξαλειφθεί οποιαδήποτε προβλήματα, όπως έγινε και με το PS4 όταν βγήκε.
Όσο για θόρυβο το ps4 Pro που τυχαίνει να έχω στα χέρια μου δεν το ακούω ή ο θορυβος που κάνει είναι ανεπαίσθητος. Το λάπτοπ μου κάνει περισσότερο…

Πιλότος

Ps4 pro φίλου μου κάνει πραγματικά αρκετό θόρυβο που κάνουμε χιούμορ ότι θα πετάξει. Ελπίζω το ps5 να κάνει τουλάχιστον τον μισό θόρυβο.

ΓιωργοS

Το δικό μου PS4 πάντως ανταγωνίζεται επάξια το σουπερ-ντουπερ πιστολακι μαλλιων της αγαπημένης μου

Tasos

Πρωσοπικα δεν πιστευω οτι αυτη η μικρη διαφορα στα ανεμιστηρακια θα εχει τοσο μεγαλη σημασια καθωσ και απο την εμπειρια μου με το ps4 που το ειχα 3 χρονια δεν μου εβγαλε ποτε αυτον τον δυνατο ηχο που εμφανιζοταν σε αλλουσ χρηστες.Οποτε πιστευω οτι ειναι απλα μια αστοχια σε ορισμενεσ συσκευεσ που πιθανων η Sony θα φτιαξει.

liakosp

Το δικό μου PS5 πάντως δίνει πόνο ώρες ώρες σε σημείο που φτάνει το θόρυβο του day1 PS4 μου. Τις περισσότερες ώρες είναι αθόρυβο βέβαια, αλλά έχουμε κι αυτό. Ελπίζω να διορθωθεί με μελλοντικό update.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.