PlayStation 5: Περίεργο bug γυρνάει το δισκάκι ανά ώρα, ότι και να κάνετε

PlayStation 5, PlayStation 5: Περίεργο bug γυρνάει το δισκάκι ανά ώρα, ότι και να κάνετε

Ένα περίεργο bug του PlayStation 5 ανακάλυψαν οι πρώτοι αγοραστές, καθώς η κονσόλα γυρνάει το δισκάκι ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείται. Οι αναφορές ξεκίνησαν από κατόχους στο Reddit, ενώ και στα forum του Resetera οι χρήστες παραπονιούνται για αυτό το περίεργο bug.

Συγκεκριμένα, αν έχετε δισκάκι μέσα στο PlayStation 5 σας, αυτό θα το γυρνάει ανά περίπου 45 λεπτά με μία ώρα, κάτι που ίσως να ήταν φυσιολογικό αν παίζατε το παιχνίδι. Από την άλλη, μιλάμε για bug γιατί αυτό γίνεται ακόμα και αν παίζετε κάποιο ψηφιακό παιχνίδι που δεν έχει σχέση με το δισκάκι.

Οι πρώτοι που αντιμετώπισαν το bug νόμιζαν ότι έχει να κάνει με κάποιοι είδους νέο σύστημα πιστοποίησης των παιχνιδιών. Όμως, φαίνεται πως το PlayStation 5 γυρνάει το δισκάκι ασχέτως το τι κάνετε εκείνη την ώρα, ενώ υπάρχουν αναφορές πως το bug μπορεί να γίνει ακόμα και όταν βρίσκεστε στο αρχικό μενού. Το πρόβλημα προφανώς είναι ο επιπλέον θόρυβος που κάνει η κονσόλα στην προσπάθεια να διαβάσει το δισκάκι.

Βέβαια και το PlayStation 4 έλεγχε το δισκάκι όταν ξεκινούσε η κονσόλα αλλά και όταν ξεκινούσατε το παιχνίδι, για verification. Όμως, εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο bug που περιμένουμε να λυθεί σε κάποιο επερχόμενο update του PlayStation 5.

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Εντάξει όσοι τρέξανε και πήρανε τη πρώτη παρτίδα προφανώς και αποτελούν τους beta – testers της σονυ έτσι ώστε εμείς που θα το πάρουμε σε κάνα χρόνο να μην συναντήσουμε κάποιο θέμα…

Mike

Δεν πειράζει…. μείνε στο PS4 για ακομη εναν χρόνο εσυ και τα λεμε μετά.

SUPS 👨‍⚖️

δεν καταλαβαινω αν διαφωνεις]…Η πραγματικοτητα ειναι αυτη που εγραψα δυστυχως. Aυτο δεν σημαινει βεβαια οτι ειναι φαουλ της sony.Φαουλ θα ειναι αν υπαρξουν προβληματα ποιοτητας στο hardware σε παραπανω ποσοστο απο αυτο που συνανταται στις βιομηχανιες τετοιων προιοντων.

SUPS 👨‍⚖️

επισης δεν εχω καμια κονσολα 3ης γενιας …just saying..

Vero

Είναι λογικό ότι οι πρώτοι χρήστες έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα, από τα οποία πολλά θα έχουν επιλυθεί σε μισό χρόνο. Είναι αυτοί που στην ουσία δοκιμάζουν την κονσόλα. Προσωπικά ποτέ δεν κάνω προπαραγγελια μια συσκευή γιατί ξέρω ότι γίνονται βελτιώσεις όσο περνάει ο καιρος. Προτιμώ να την πάρω πιο μετά.

Finn

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους beta-testers. Ειλικρινά ευχαριστώ απο καρδιάς, χάρη στη γενναία επενδύση σας day one, σε λιγότερο απο χρόνο θα αποκτήσω μία καλή χωρίς προβλήματα κονσόλα που θα μου κάνει παρέα γι’αλλα 3-4 χρόνια (ps4)…. ελπίζω σε καλύτερη τιμή (ή κ ένα καλό κόμπο)

Δημητρης

Χαχαχαχα!!!! Μονο Xbox γατακια…καλα να παθετε…Γεια σου Sony με ωραια σου..
🤣🤣🤣🤣

Αλεξ

Χωρίς καμία εξαιρεση όλες οι κονσόλες της ms ήταν καλύτερες από τα ps. Αλλά πλέον από τον αγώνα δρόμου που κάνει η σονυ για να ακολουθήσει γίνονται φοβερά πράγματα,απιστευτα λάθη. Εντάξει ο κόσμος θα μου πεις ξέρει το όνομα PlayStation και αυτό θα αγοράσει αλλά μάλλον αυτό πάει να αλλάξει.

SUPS 👨‍⚖️

το πρωτο Xbox ηταν καλυτερο απο το PS2 δλδ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.